Dodaj do ulubionych

jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 12:54
i Spy.banker.Jj ? takie robale znalazł skaner bezpieczenstwo.onet. nie da
się ich normalnie usunąć, komp ledwo zipie (pulpit jest inny, pełno ostrzeżeń
o zagrożeniu itd ) XP
mowa o komputerze koleżanki, zaraz tam mam pojechać i zrobić. tylko jak?:)
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 13:31
      jak dasz radę go usunąć to napisz jak Ci się udało bo mam ten sam problem.
    • netsec Re: jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr 06.02.05, 13:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16127597&wv.x=1&a=16127597
      • Gość: joe Re: jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:56
        dzięki netsec. już raz tak sprzatałem wg twoich rad i pomogło.
        (windows tryb awaryjny czyli trzymać f8 przy starcie, ręcznie usunąć i
        przeskanować. troche droga na skróty ale lepiej nie umiem)
        teraz skaner onetu nie wykrywa niczego. natomiast zamiast pulpitu jest strona
        www czarna (ikonki są normalnie na niej) z wielkim ostrzeżeniem danger itd. i
        mimo usunięcia wirów ona dalej jest. moze to znaczy że jakies porty sa otwarte,
        nie wiem. strona nie ma certyfikatu. kazałem tesciowi sciągnąć wszystkie
        poprawki do xp. wtedy pomyslimy dalej. błogosławione forum:)
        • Gość: ja Re: jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 08:29
          a u mnie to samo, tyle że mimo iż wywaliłem agenta to dalej on siedzi, i też
          mam czarną stronę z ostrzeżeniami
        • netsec Re: jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr 07.02.05, 10:18
          Co do pulpitu to na skraju ekranu powinien prześwitywać stary pulpit.
          Stań tam myszką i prawym klawiszem myszki wybierz Właściwości.
          Dalej przejdź do zakładki Pulpit i ustaw Tło na Brak. Następnie przejdź do
          Dostosuj Pulpit i dalej zakładka Sieć Web, usuń lub odznacz pozycje które tu są.
          Na koniec potwierdź zmiany OK.
          • Gość: joe Re: jak usunąć Trojan.Dropper.Agent.Ek, Small.Cr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:01
            zadziałało. Dzieki ogromne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka