Dodaj do ulubionych

Wirus w "Wirusie"?

IP: *.unregistered.media-com.com.pl 30.04.05, 16:08
Chciałbym ostrzec. Nój antywirus( AntiVirenKit12) wykrył jakieś świństwo na jednej z płytek dołączonych do magazynu o grach "Wirus" (sic!). Znajduje się to na drugiej płytce z grą "Chrome" w materiałach bonusowych m.in od czytelników- Obiekt:"bonus1.rar"Lokalizacja: E:\#Bonus\bonus1". Status: "Wykryto wirusa". Wirus:"Trojan-Dropper.Win32.Small.jh(Skaner KAV)" Całego CD-ROMA oraz pozostałych trzech nie sprawdzałem. Wcześniej te CD-ROMY były chyba dołączone do CD-ACTION.Niezależnie od tego czy mój antywirus się myli czy nie dziwi mnie jedno.Nie chce mi się już szukać opakowania na te CD-ROMY , ale zdaje mi się,że oni piszą,że przed wysłaniem tego do tłoczni sprawdzili za pomocą MKS_VIR. Wydaje mi się, że to karygodne niedbalstwo-dlaczego nie sprawdzają tego za pomocą kilku różnych programów. Zwłaszcza, że zamieszczają materiały od czytelników, z internetu(tapety, wygaszacze ekranu itd) i w związku z tym mogą się tam znajdować różne świństwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Wirus w "Wirusie"? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.04.05, 16:11
      Zapewne dany plik tylko przypomina virusa, a glupi antyvirus sie myli to
      normalne, chociaz na jednej ze starszych plyt z CDA byl chyba jakis virus ale
      bylo to pare lat temu i nie bardzo pamietam czy w koncu byl tam virus czy nie :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka