Gość: Sabina IP: *.elsat.net.pl 18.12.05, 19:34 Wyskoczył mi taki komunikat: zrbiłam screena tu daje link do niego img418.imageshack.us/img418/2415/atak2ma.png jak zablokować to IP albo coś ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: Ataki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.05, 19:46 Przeciez antyvirus zablokowal. Jak chcesz to zamknij porty w: www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Ataki IP: *.elsat.net.pl 18.12.05, 19:50 Tzn że mnie uchroni rzed takimi atakami avast?? Zainstaliować jeszcze jakąs zaporę?? A i mam jeszcze pytanko jedno czy można jakoś sprawdzić kogo to IP?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ataki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.05, 19:53 Skoro zablokowal to raczej chroni ;-) Jak chcesz to zainstaluj sobie firewall np. Kerio. Sprawdzic ip mozna tylko po co skoro i tak nic Ci to nie da i nic z tym nie zrobisz, to komputery zombie i nie ma sensu sie tym przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Ataki 18.12.05, 19:55 > Tzn że mnie uchroni rzed takimi atakami avast?? no przeciez pisze, że zablokowal. Zainstaliować jeszcze jakąs > zaporę?? dziwę się, ze nie masz żadnej i takie info od avasta mialaś pierwszy raz (zgaduję, ze pierwszy bo inaczej byś się nie dziwila co to). Zapora dodatkowo mże być (albo to co podal Kolobos). No chyba, ze masz XP i masz wlączoną zaporę systemową. > A i mam jeszcze pytanko jedno czy można jakoś sprawdzić kogo to IP?? no niby mozna sprawdzić ale w takich przypadkach to wlaściwie nie ma sensu. Wystarczy że ktoś ma na swoim kompie trojana, który bez wiedzy wlaściciela zainfekowanego komputera dobija się do Ciebie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Ataki IP: *.elsat.net.pl 18.12.05, 22:07 Ale chciałabym pozanc sposób w jaki można sprawdzić do kogo należy to IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Ataki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.12.05, 22:18 ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=217.173.170.189 Ciekawość to pierwszy stopień do piekła! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Ataki IP: *.elsat.net.pl 18.12.05, 22:28 Ale tutaj tylko znajduje mi z jakiej sieci jest a nie całe dane tej osoby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Ataki 18.12.05, 22:31 no i więcej nie dostaniesz, chyba że pójdziesz z tym na policję i teak dalej i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś