Dodaj do ulubionych

WWDC-zolte trojkaty

03.01.06, 18:17
Kiey otwieram WWDC mam informacje "Your system is already well protected! congratulations. Ale te trojkaty sa caly czas przy netBIOS i UPNP. Dodatkowo jest napisane przy nich "will be DISABLED after next reboot". Robie wiec restart i dalej te same pozycje maja zolte trojkaty z wykrzyknikiem w srodku. Pozostale pozycje sa oznaczone na zielono z checkmark. Czy to tak ma byc, ewentualnie jak to naprawic?
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: WWDC-zolte trojkaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.01.06, 19:34
      Zamykacz/usuwasz do UPNP znajdziesz na google jak poszukasz.
      Netbios moze byc otwarty, moze jakis program sobie otwiera te porty albo nie wiem :P
      • netsec Re: WWDC-zolte trojkaty 03.01.06, 20:01
        Gość portalu: k napisał(a):

> Zamykacz/usuwasz do UPNP znajdziesz na google jak poszukasz.
        > Netbios moze byc otwarty, moze jakis program sobie otwiera te porty albo nie
        > wiem :P

Usuwacz nie jest potrzebny :)
        UPnP odinstalowujesz przez Dodaj/Usuń programy dalej w menu po lewej klikasz
        => Dodaj/Usuń składniki systemu Windows dalej wybierasz z listy Usługi sieciowe po tym kliksz Szczegóły i na liście odznaczasz pozycje Interfejs użytkownika UPnP. Po tym zatwierdzasz OK i klikasz Dalej.
        Instalator Windows odinstaluje UPnP.
        Po restarcie komputera powinno być zielono :D
    • netsec Re: WWDC-zolte trojkaty 03.01.06, 19:54
      Odznacz we właściwościach połączeń sieciowych udostępnianie plików i drukarek i netbiso via TCP/IP.
      Ma wyglądać tak 80.53.91.142/netsec/tools/internetpl.html
      • souls_hunter Re: WWDC-zolte trojkaty 04.01.06, 11:34
        Wszystkie 5 pozycji na zielono, piekne dzieki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka