Dodaj do ulubionych

Internet najtanszy=niebezpieczny?

IP: *.plusgsm.pl 18.02.06, 21:54
Witam,
prosze o ocene nw. oferty oraz ryzyka z nia zwiazanego:
www.iplus.pl/materialy/promocje/promocja_dostep_internet_publiczne_ip.pdf
Cena jest rewolucyjna, niepokojacy tylko ten punkt o zagrozeniach wirusami.
Czy wirusy groza telefonowi, ktory jest wykorzystywany tylko jako modem? Bez
uzywania wbudowanej przegladarki, klienta poczty, itd.
Teraz korzystam z iPlusa typu safe za 59 zl i korci mnie zmiana.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • neder Re: Internet najtanszy=niebezpieczny? 18.02.06, 22:12
      co do samej oferty się nei wypowiem, ale tak a propos tych wirusów, którymi tam
      grożą... Jeśli nie masz firewalla to chocbys płacił za neta dostawcy 2 tysiaki
      miesięcznie to nie jesteś bezpieczny. Z resztą tam jest o tym również napisane.
      Nie podłącza się kompa do sieci bez zapory! Cała tajemnica.
      pzdr
    • barracuda7110 Re: Internet najtanszy=niebezpieczny? 19.02.06, 09:45
      Jeżeli podłączysz do neta kompa z nieupdate'owanym systemem, bez firewalla i
      antywirusa i będziesz korzystać z internet explorera to w 5 minut nałapiesz tyle
      wirusów, spyware'u itp, że się zdziwisz. Nie zależy to od providera.
      • Gość: Bob Re: Internet najtanszy=niebezpieczny? IP: *.plusgsm.pl 19.02.06, 10:27
        Hej,
        ludziska kochane, wiem o tym. Dbam o te sprawy, a wiedzę czerpię m.im z tego Forum.
        Pytanie postawiłem, bo w mojej nokii na symbianie nie uśmiecha mi się rozwalić sobie systemu. Na dniach będę mieć na niej antywirusa F-Secure Mobile. Aparat jako modem chyba nie jest zagrożony, ale co będzie gdy użyję wbudowanej przeglądarki? albo klienta poczty?
        Ceny rzeczywiście są w tym przypadku zachęcające. Teoretycznie miałbym równoważnik małej neostrady za 6,1 zł miesięcznie (jestem zasięgu EDGE'a) i to bez stałego kontraktu a jedynie jako opcjonalną usługę do abonamentu.
        Problem tylko w tym, że w Biurze Obsługi Klienta PlusGSM rżną głupa i twierdzą, że ta usługa możliwa jest dopiero po odpaleniu iPlusa za 59 zł. Bez sensu. W regulaminie nie ma o tym ani słowa. Wsłałem oficjalnego maila z prośbą o wyjaśnienia. Zobaczymy co powiedzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka