Gość: Kasia IP: *.uni-greifswald.de 19.02.06, 20:04 Pomocy!!! Moj komp sam sie wylacza. Ostatno zacza bardzo glosno pracowac i sie chyba przegrzewa i sam wylacza. Bardzo prosze o podpowiedzi co moge sama z tym zrobic. co jest przyczyna...?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: Moj komp sam sie wylacza 19.02.06, 20:50 Przeczyść radiator i wentylator na procesorze, karcie graficznej itp. Odkurz obudowę. Uprzedzam: w środku potrafi zebrać się pokaźna warstwa kurzu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Moj komp sam sie wylacza IP: *.uni-greifswald.de 19.02.06, 20:52 Tylko ze ja mam laptopa... I nie bardzo mam co czyscic :( Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Moj komp sam sie wylacza 19.02.06, 20:59 Myślałem, że masz peceta. Wklej loga z hijackthis. Może wlazł Ci jakis syf, który powoduje np. 100% obciążenia procesora? Odpowiedz Link Zgłoś
kolobos Re: Moj komp sam sie wylacza 19.02.06, 21:17 Jaka temperature ma procesor? Mozesz to zobaczyc np. w biosie albo zainstalowac Everest, Sandre lub podobny program i w nim sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Moj komp sam sie wylacza IP: *.uni-greifswald.de 20.02.06, 01:29 Dochodzi czasami do 83C :( Odpowiedz Link Zgłoś
kolobos Re: Moj komp sam sie wylacza 20.02.06, 12:45 Wiec raczej sie nie obejdzie bez serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Odp IP: *.uni-greifswald.de 20.02.06, 14:50 Kiepskie pocieszenie :) Mam jednak glupie pytanie czy moze komp- laptop "poczekac" na serwis z miesiac, a przez ten czas bede go oszczedzac. tzn, kontrolowac temp czyli na max do 60 st i nie bede obciazac procesora przez zbedne programy? Czy jest to juz na tyle wyrazny sygnal(83 st wczoraj) ze nie mozna go bagatelizowac i jesli to zrobie moj procesor brutalnie sie ze mna z zaskoczenia pozegna? Odpowiedz Link Zgłoś
kolobos Re: Odp 20.02.06, 15:01 Skoro chlodzenie nie dziala jak powinno to moze sie spalic ale nie musi ;-) Wiec rob jak chcesz :> Odpowiedz Link Zgłoś