Dodaj do ulubionych

AVG wazne pytania-prosze o pomoc

IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.06, 11:43
przed rokiem sciagnalem sobie z internetu bezpaltna wersje AVG

Moje pytania i prosbe o rade

1. czy AVG jest dobry-prosilbym moze o top-5 w odniesieniu do programow
antywirusowych-na podstawie takiego rankingu bede zorientowany

2.co proponwalibyscie, z wersji bezpalnych -co moge sobie sciagnac, jesli
odradzicie mi AVG.Slyszalem, ze Kaspersky jest cool, ale takze, ze
niekoniecznie.

3. od kilku tygodni,AVG proponuje mi AVG, wersje 7.5 do kupienia.
Jestem laikiem.Kupic? czy "cos" free sciagnac z internetu(add 2.).
Co proponujecie(moze jakies linki, z wolnymi wersjami)

Piekne dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: AVG wazne pytania-prosze o pomoc IP: *.escom.net.pl 03.12.06, 11:58
      > 1. czy AVG jest dobry-prosilbym moze o top-5 w odniesieniu do programow
      > antywirusowych-na podstawie takiego rankingu bede zorientowany

Jest tak samo dobry jak wiekszosc innych programow. Wiec jezeli juz go masz to zostaw go w spokoju, a jezeli nie masz to sciagnij.

> 2.co proponwalibyscie, z wersji bezpalnych -co moge sobie sciagnac, jesli
      > odradzicie mi AVG.Slyszalem, ze Kaspersky jest cool, ale takze, ze
      > niekoniecznie.

Kaspersky nie ma wersji darmowej tylko trial 30dniowy.

> 3. od kilku tygodni,AVG proponuje mi AVG, wersje 7.5 do kupienia.
      > Jestem laikiem.Kupic? czy "cos" free sciagnac z internetu(add 2.).
      > Co proponujecie(moze jakies linki, z wolnymi wersjami)

Jezeli chcesz to kup, jezeli nie chcesz to dalej uzywaj wersji darmowej.

PS. Na tym forum nie dyskutuje sie o piractwie, wiec jezeli jeszcze "cos" napiszesz na ten temat to watek wyladuje na osle.
      • Gość: Konrad Re: AVG wazne pytania-prosze o pomoc IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.06, 13:26
        Dzieki,
        nie myslalem o piratach, tylko o totalnych legalach;Free-und Shareware-a
        walsciwie o tych pierwszych.
        A co lepsze Kasperski czy AVG czy moze Norton.
        Prosilbym o TOP 5 freakow i zawodowcow
        • Gość: Kolobos Re: AVG wazne pytania-prosze o pomoc IP: *.escom.net.pl 03.12.06, 14:18
          Norton i Kaspersky jest platny, do tego ten pierwszy obciaza tylko system.
          Jak juz masz instalowac to AVG, Avast lub AntiVir PE i koniec tematu.
          • t-800 Re: AVG wazne pytania-prosze o pomoc 03.12.06, 16:51
            Jeszcze jest Active Virus Shield (Powered by Kaspersky Lab):
            www.activevirusshield.com
            i antivirus.comodo.com
            • Gość: Konrad Re: AVG wazne pytania-prosze o pomoc IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.06, 19:14
              Piekne wam dzieki.

• Gość: Konrad Dylemat.Shit, mam problem IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.06, 10:30
                chociaz angielski i niemiecki znam.Sciagnelm AVG.Zeskanowalem i znalazl 4 wiry,
                czy tez trojany.
                Co dalej.jak je wyeliminowac?
                Dzaialam wg instrukcji
                1.Test Results
                2?
                co dalej
                prosze o pomoc jak mam wyeliminowac 4c zanlezione wirusy czy trojany
                • Gość: Kolobos Re: Dylemat.Shit, mam problem IP: *.escom.net.pl 09.12.06, 10:39
                  Na poczatek zacznij od podania nazw zainfekowanych plikow.
                  • Gość: Konrad Re: Dylemat.Shit, mam problem IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.06, 14:19
                    sorry za spozniona odpowiedz, ale musialem nieoczekiwanie wyjsc-doslownie
                    mialem telefon krotko po 10.30-ale proces skanowanania powtorzylem
                    Wrocilem do kompa przed 30 minutami i wszytsko ok-zero virusa czy trojana.
                    Ale to bylo dla mni eza malo.
                    Interesowalo mni jakusuwam, wzglednie eliminuje, czy tez izoluje zainfekowane
                    objekty...hmm o 10.30 "dalem ciala"
                    Bylem lekko zdezoreintowany- a teraz wiem jak, po prostu w kontekscie myszy
                    (klikniecie prawa strona) ppojawiaja sie opcje leczenia, izolowania,
                    filtrowania i mailowania do encyklopedii wirow.
                    Hmm-postanowilem przeprowadzic probe-wszedlem do archiwum skanowania-znalazlem
                    efekt poranny z wirusami(czyli przedostatni) i nacisnalem, probujac wyleczyc
                    kazdego- niestety akcja Heal the file byla bez sukcesu.Nie zastanawiajac sie
                    izolwalem objekty-wybierajac opcje "move the file to virus vault"(chociaz
                    logicznie rzecz biorac tych infekcji juz nie ma, jak wskazalo ostatnie
                    skanowanie).
                    No wiec izolowalem, te 4 objekty pro forma(czy zrobilem to potrzebnie twoim
                    zdaniem, czy zbednie?)i "powedrowalem i sladami, czyli do tresoru z wirusami.

Tam rowniez w kontekscie myszy sa opcje:delete, restore,refresh.
                    Wybralem delete(logo) i ukazalo mi sie zdanie,ktore moim zdaniem nie jest 100%
                    precyzyjne;
                    Do you really want to remove the file from Virus Vault?

No wlasnie, czy jak nacisne TAK, to usune go bezpowrotnie, czy tylko z tresoru?
                    (chociaz logika wskazuje, ze przy reaktywacji trzeba uzyc opcji restore)

JAKIE JEST TWOJE ZDANIE?

Zatrzymalem sie na tym pytaniu i nic nie potwierdzilem-bylbym happ, gdyby
                    chodzilo w pytaniu o definitywne usuniecie

ZA momnet wysle, nazwy porannego skanowania tych 4 infekcji-nie moge tego
                    skopiowac i wkleic-troche niepraktyczne

dzieki, pzdr, sorry za "reflex szachisty" i za moment moj nastepny post
                    • Gość: Konrad Re: Dylemat.Shit, mam problem IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.06, 14:31
                      sa to 4 trojany i jeden wirus
                      wszystkie w c:/System Volume Information/_restore 3021385E_CC7F...

i teraz dwa trojany Trojan horse Downloader VB.5.AG
                      dwa nastepne Trojan horse Downloader VB.5.AH

i jeden wirus virus found IRC/BackDoor.Flood

to wszystko, ale jak wspomnialem w ostatnim skanowaniu juz tego ustrojstwa nie
                      bylo.
                      Kiedy bede wychodzil po poludniu to znowu przeskanuje.
                    • Gość: Kolobos Re: Dylemat.Shit, mam problem IP: *.escom.net.pl 09.12.06, 14:48
                      > niestety akcja Heal the file byla bez sukcesu

Te pliki sa w calosci trojanami wiec nie ma czego leczyc.

> czy zrobilem to potrzebnie twoim zdaniem, czy zbednie?

Zbednie, takie pliki sie usuwa, nie ma potrzeby przenoszenia ich do kwarantanny.

> Do you really want to remove the file from Virus Vault?
                      > No wlasnie, czy jak nacisne TAK, to usune go bezpowrotnie, czy tylko z
                      > tresoru?

Usunie z kwarantanny.
                      Te wszystkie pliki to tylko trojany.
                      • Gość: Konrad Re: Dylemat.Shit, mam problem IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.06, 17:30
                        Gość portalu: Kolobos napisał(a):
                        >Zbednie, takie pliki sie usuwa, nie ma potrzeby przenoszenia ich do kwarantanny

1.Ok:ale jak usunac.
                        Przed wrzuceniem do tresora kwarantanny, probowalem usunac.Wtedy pojawialo sie
                        niestety zdanie:"Action failed. Error while..bla, bla albo cannot open
                        object.Dlatego przenisolem do tresora kwarantanny

Konrad napisal:
                        > > Do you really want to remove the file from Virus Vault?
                        > > No wlasnie, czy jak nacisne TAK, to usune go bezpowrotnie, czy tylko z
                        > > tresoru?

2.Gość portalu: Kolobos napisał(a): > Usunie z kwarantanny.

Czyli wroci wtedy do systemu?Czyli nie potwierdzac wyrazem YES, tego wyzej
                        zadanego po angielsku pytania?

• Gość: Kolobos Re: Dylemat.Shit, mam problem IP: *.escom.net.pl 09.12.06, 17:40
                          > 1.Ok:ale jak usunac.
                          > Przed wrzuceniem do tresora kwarantanny, probowalem usunac.Wtedy
                          > pojawialo sie niestety zdanie:"Action failed. Error while..bla,
                          > bla albo cannot open object.Dlatego przenisolem do tresora kwarantanny

Pliki mozna usuwac np. przy pomocy killbox'a albo przeniesc do kwarantanny,a nastepnie z niej usunac na zawsze.

> Czyli wroci wtedy do systemu? Czyli nie potwierdzac wyrazem YES, tego wyzej
                          > zadanego po angielsku pytania?

Przenies jakis plik i sprawdz.
                          • Gość: Konrad Kolobos, dzieki za pomoc i typy IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.06, 21:42
                            OK.Poeksperymentuje.Dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka