Dodaj do ulubionych

Prosze o sprawdzenie loga

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 17:20
Mam taki problem, gg działa, skype działa, ale IE i MF mi
niedziałają już tydzień :/ skanowałem różnymi antywirusami i wykryło
12 wirusów więc usunąłem i już ich niema na szczęście :) a
przeglądarki niechodzą. Wyglada to tak: klikam na ikonke
przeglądarki i zamiast onet.pl otwiera się np. google.pl (a w pasku
dalej pisze onet.pl) 80% stronek się w ogóle nie otwiera, lub
pisze "error" lub "not foud". Już niewiem co jest grane więc wklejam
logi: wklej.org/id/b446ab463b sory że tylko z HJ, ale
ComboFix mi się niechce ściągnąć bo nieotwiera mi się stronka :(
Aha zapomniał bym, stronki mi się otwierają i wszystko jest OK przez
ok pierwsze 5min pracy komputera
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 12.09.07, 21:32
      Sciagnij combofix z innej strony lub na innym komputerze.
      Log z hjt wyglada ok.

• Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 15:03
      Gdy robiłem tym programem ComboFix to komputer się po zakończeniu
      pracy programu zresetował i następnie gdy otworzyłem plik z logiem
      to takie coś pisało wklej.org/id/78c96467ff wiec niewiem czy
      dobrze to zrobiłem :)

PS. Gdyby wszystko było ok z logo to jaka moze być odpowiedź na mój
      problem ?
      • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 13.09.07, 16:48
        Uruchom combofix i zostaw go w spokoju, program nie dokonczyl pracy, a log to tylko sam naglowek.

> PS. Gdyby wszystko było ok z logo to jaka moze być odpowiedź na
        > mój problem?

Cos zepsute w systemie, dnsy, proxy itd.
        • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:47
          Uruchamiam Combofix i zostawiam go w spokoju, gdy dojdzie do stage
          32 wtedy pisze praparing to log i komputer sie załącza na nowo...
          • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 13.09.07, 18:06
            Sprobuj w trybie awaryjnym, jezeli tez bedzie problem to zamiast loga z combofix daj log z DSS:
            www.searchengines.pl/index.php?showtopic=86306
            • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 20:57
              Udało się w trybie awaryjnym wklej.org/id/d4b4bd8532
              • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:05
                Tu jeszcze log z dss w trybie normalnym
                wklej.org/id/dc256b6766
                • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 14.09.07, 09:55
                  Logi wygladaja ok. Czy ping np. do wp Ci dziala?
                  Start->Uruchom->ping 212.77.100.101
                  Sprawdz tez czy otwiera sie w przegladarce 212.77.100.101
                  Ustaw tez dnsy na np: 194.204.152.34 oraz 194.204.159.1.

• Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 19:44
                    > Start->Uruchom->ping 212.77.100.101
                    Odp: Otwiera się okienko
                    img250.imageshack.us/img250/6576/beztytuune9.png i następnie
                    zamyka

> Sprawdz tez czy otwiera sie w przegladarce 212.77.100.101
                    Odp: Na początku mi się otwierało, gdy otworzyłem ok 15 razy to
                    już niedziała

> Ustaw tez dnsy na np: 194.204.152.34 oraz 194.204.159.1.
                    Odp: Nie rozumie o co chodzi :P :/

PS. Sorka że tak długo odpisywałem, ale niedało się prędzej
                    bo "ciężko" chodzą przeglądarki
                    • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 15.09.07, 20:14
                      > Odp: Otwiera się okienko

Ok, ping dziala.

> Odp: Nie rozumie o co chodzi :P :/

Pisze sie ROZUMIEM przez M na koncu! Ustaw adresy dnsow we wlasciwosciach tcp/ip, ktore znajdziesz we wlasciwosciach polaczenia z internetem (Panel Sterowania -> Polaczenia sieciowe -> [twoje polaczenie z internetem] -> wlasciwosci -> tcp/ip i tam ustawiasz DNS.
            • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 20:47
              To nic nie dało, może pokazać pare screen'ów co mi sie wyświetla
              przykładowo?
              • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 15.09.07, 20:53
                Mozesz dac.
                • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 22:07
                  Screeny z MF i IE:
                  img209.imageshack.us/img209/839/beztytuu1zm6.png
                  img204.imageshack.us/img204/3913/beztytuu3tj7.png
                  img408.imageshack.us/img408/926/beztytuu4by0.png
                  img523.imageshack.us/img523/9371/beztytuu5da8.png
                  img166.imageshack.us/img166/5122/beztytuu2nd6.png
                  img146.imageshack.us/img146/9872/beztytuu6jr5.png
                  • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 15.09.07, 22:46
                    Twoj problem nie ma zwiazku z tematyka tego forum. Jezeli ustawiles dnsy i problem dalej wystepuje to zglos sie do swojego dostawcy netu. Mozesz tez na probe uruchomic jakiegos linuksa live cd i zobaczyc czy problem bedzie rowniez wystepowal. Jezeli tez to wina lezy po stronie dostawcy netu (lub servera o ile dzielisz z kims internet i macie server).
                    • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 23:46
                      Hmmm znajomi co mają tego samego dostawcę netu niemają takich
                      problemów.
                      Jak wyłącze net to IE zachowuje się normalnie jak by niebyło
                      internetu, a MF zachowuje się tak samo jak się zachowuje z netem,
                      nierozumię.
                      • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.07, 16:37
                        Zainstalowałem Opere i na niej wszystko chodzi w jak najlepszym porządku...
                        • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 16.09.07, 19:34
                          > nierozumię.

Pisze sie "nie rozumiem".

W IE przywroc opcje domyslne i zainstaluj aktuzalizacje do niego lub go przeinstaluj:
                          download.microsoft.com/download/ie6sp1/finrel/6_sp1/W98NT42KMeXP/PL/ie6setup.exe
                          • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.07, 22:38
                            Dzieki! IE działa :) jeszcze tylko MF niedziała (najważniejsze ), zaistalowałem nowszą wersje i nic nie dało.
                            • Gość: Kolobos Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.escom.net.pl 17.09.07, 06:52
                              Usun katalog z profilem ff:
                              www.mozilla.org/support/firefox/profile#locate
                              Nastepnie przeinstaluj i zobacz czy zacznie dzialac.
            • Gość: Bartek Re: Prosze o sprawdzenie loga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 17:00
              Już wszystko działa :), naprawde wielkie dzięki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka