Dodaj do ulubionych

Przerywa mi transfer

IP: 89.100.242.* 18.05.08, 16:25
Probuje zaciagnac cokolwiek z netu i przerywa mi transfer. Mam 6MB
lacze, probuje zaciagnac maly programik cokolwiek i plik ''staje''
na 7-10 proc. i nic sie nie dzieje. Czy to wirus?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Przerywa mi transfer IP: *.escom.net.pl 18.05.08, 18:00
      Zapytaj wrozki, jak chcesz pomocy na forum to musisz sie bardziej wysilic i podac SZCZEGOLY, nie zaszkodza tez logi.

Ps. Pisze sie "ściągnąć".
    • Gość: Krzysiek Re: Przerywa mi transfer IP: 89.100.242.* 18.05.08, 18:36
      kurcze, wlasnie dopiero teraz przeczytalem, ze Kolobos kazal, gdzie
      indziej wklajac logi, teraz to juz pewnie mnie zabije...
    • Gość: Krzysiek Re: Przerywa mi transfer IP: 89.100.242.* 18.05.08, 18:57
      wklej.org/id/74bc93cf89
      Moge sciagnac maly plik 1-2MB. Dalej wszystko sie zacina. Nie wiem o
      co chodzi. Z gory dziekuje za pomoc.
    • Gość: Krzysiek Re: Przerywa mi transfer IP: 89.100.242.* 18.05.08, 21:38
      Nie kumam tego, internet mi normalnie smiga, moge ogladac programy online, a jak
      probuje cokolwiek pobrac, to w polowie pliku 10MB zacina sie i koniec kropka.
      Czy ktos spotkal sie kiedys z czyms takim?
      • Gość: Kolobos Re: Przerywa mi transfer IP: *.escom.net.pl 19.05.08, 08:10
        Odinstaluj wszystkie firewall'e i inne programy od ochrony i zobacz czy problem zniknal.
        Nie zaszkodzi tez jak uruchomisz komputer z plyty jakiegos linuksa live i tam sprawdzisz czy problem rowniez wystepuje.
        • Gość: Krzysiek Re: Przerywa mi transfer IP: 89.100.242.* 20.05.08, 21:58
          Dzieki Kolobos za porade. Wylaczylem Firewall windowsa (Vista) i
          problem zniknal. Jak na razie wszystko chodzi ok. Skad taki problem?
          • Gość: Kolobos Re: Przerywa mi transfer IP: *.escom.net.pl 20.05.08, 22:34
            Nie wiem, moze miales zle ustawiony firewall lub wystapil z nim jakis problem, programy do MS juz takie sa.
    • Gość: Krzysiek Re: Przerywa mi transfer IP: 89.100.242.* 21.05.08, 18:41
      Problem niestety mam dalej, ale jakby w mniejszym stopniu. Firewall wylaczony i
      Windows Defender. Pobiore pliku (chyba bardziej legalnego pochodzenia) typu
      100mb open office, ale gdy chce sciagnac cos z megaupload (typu odcinek serialu)
      albo rapidshare, to transfer utyka po 2-3 proc. Nie wiem jak to ominac. Wnerwia
      mnie ta Vista na maksa.
      • Gość: Kolobos Re: Przerywa mi transfer IP: *.escom.net.pl 21.05.08, 20:18
        Jak juz pisalem wczesniej, sprawdz jakiegos linuksa livecd. Jezeli tez bedzi problem to zostaje wymiana karty sieciowej/okablowania/routera. Jezeli nie to zmien system na XP i zobacz czy cos sie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka