mariposa 29.04.07, 14:08 ponoc symbolizuja lzy. ja niby nie wierze, ale... chyba sie nie odwaze ;-P a jak to u was z przesadami? m. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nives1 Re: Perly 30.04.07, 09:11 ja już dawno kupilam sobie śliczne kolczyki z perłami i zamerzam je założyć ) szczerze mówiąc jakoś chyba na zdrowo podchodze do przesądów - co mi pasuje tego przestrzegam ) Młody np sukni nie widział Ale niebieskich podiązek nie planuję ostatnio jak byłam na przymiarce Babka powiedziała mi ze suknię musi pomagać ubierać mi panna Chyba z tego zrezygnuję Odpowiedz Link
karmazyna Re: Perly 30.04.07, 09:12 ja też będę miała bizuterie z perełkami (oczywiscie nie z prawdziwymi,ale z tami na żyłce)wydaje mi sie,ze to fajnie wygląda Odpowiedz Link
greene3 Re: Perly 30.04.07, 10:58 ja co prawda o perłach nie myślałam, ale nie ze względu na przesądy ze ślubnych przesądów przestrzegać zamierzam tylko tego, że Piotrek nie zobaczy mnie w sukni ślubnej przed tym dniem, a poza tym - na pewno nie niebieska podwiązka, ale może biała, tzn. ecru, czy coś pożyczonego będę miała to nie wiem, bo się jeszcze nie zdecydowałam w sprawie biżuterii, w ubieraniu pewnie będzie mi pomagać siostra - panna, więc OK, ale też mama - raczej nie panna przesądy są zdecydowanie nie dla mnie, ale chyba zacznę przestrzegać tego, aby nie kłaść torebki na ziemię, bo ostatnio strasznie sobie spodnie ubrudziłam w ten sposób Odpowiedz Link
czarodziejkakubusia Re: Perly 30.04.07, 11:11 O niczym takim nie słyszałam, chyba lepiej nie wiedzieć czasem Wybrałam kalie do bukietu slubnego.Rodzice usłyszeli i mówią-co pogrzebowe?No jak chcesz....Nie wiedziałam nawet o tym.Pojechaliśmy do kwiaciarni,obejrzeli bukiety, te z kalii też (w katalogu jest ich bardzo dużo) i już są zachwyceni.Nie wierzę w takie przesądy. Odpowiedz Link
lee_a Re: Perly 02.05.07, 08:51 mnie tez ostrzegali, ale naszyjnik z perelek tak pieknie pasowal do mojej sukienki.... Odpowiedz Link
piwnooka182 Re: Perly 07.05.07, 02:08 no wlasnie ktoras z kolezanek tez mnie ostrzegala.... teoretycznie jesli bierzemy sluby koscielne, to bedac religijnymi nie powinnysmy wierzyc w zabobony..... ja ani nie jestem religijna, ani przesadna..... podwiazke miec bede, bo nie bede miala welonu, a rzucac bukietem niebezpiecznie, bo ciezki.... Luby sukni nie chce widziec, ale nie z powodu przesadu.. powiedzial, ze chce pasc z wrazenia w dniu slubu.... a co do nowosci, to ostatio dowiedzialam sie, ze nie mozna przymierzac obraczek przed slubem.... co za bzdury.... Odpowiedz Link