olcia.kaktus Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 20:56 widziałam 2 odcinki i jak na moją małą jest zbyt infantylna. Wg mnie poziom dziecka rocznego, a nie 2.5 latka Odpowiedz Link
kamsi Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:48 Świnka Peppa na pewno nie jest infantylna, trzeba tylko zrozumieć, o co w niej chodzi. Każdy odcinek porusza jakiś ciekawy problem. Odpowiedz Link
lilka.k Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 20:56 witam w klubie, nawet na moim blogu było poruszenie o tej bajce ;) Odpowiedz Link
zabka11 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 20:57 Ja sie skłaniam ku stwierdzeniu...nienawidzę;) Odpowiedz Link
shemreolin Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:07 Ja mam szczęście, bo Oskar tego nie znosi, za to numero uno teraz jest "Stacyjkowo", mamy nagrane chyba 15 odcinków. :D Odpowiedz Link
f3f Olcia 03.02.10, 21:13 To mnie zdziwiłaś tym stwierdzeniem. Może te dwa odcinki takie się trafiły. Bo swinki bym zbyt infantylna dla 2,5 latka nienazwała. np odcinek domek na drzewie - gdzie jest swego rodzaju wojna płci ;) lub kuzynka Cloe - gdzie pepa - chce być jak "starsze dzieci" a nie maluchy... MIchała ulubione bajki obecnie to Bracia Koala (meczymy je od roku) oraz własnie Pepa... wiec sporro jej widziałam ;) Co do infantylnych imho bajek to znam dwie: Teletubisie i Dobranocny Ogród. Odpowiedz Link
ankas4 o tak pepa to bajka z drugim dnem! 03.02.10, 21:18 Zgadzam sie ,ze pepa jest bajką ,ktora nadaje sie dla 2.5 latkow, a mysle ,ze i dla starszych dzieci jest mądra. Nie zgadzam sie ,ze to bajka tylko dla 1 roczniaków. Moj nie jest fanem ale za to uwielbia swinkę Oliwię! cos maja te swinki takiego... Pozdrawiam Odpowiedz Link
f3f Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:15 natomiast moja ulubiona to "Marta - Pies, który mówi" ale nie ma już na mini mini :) razem z mężem oglądalismy ją z synkiem :) Odpowiedz Link
blanka0 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:24 najwidoczniej moje dziecko lubi infantylne bajki Odpowiedz Link
pabia_a Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:34 mój młody bardzo lubi oglądać przygody swinki peppy, ma kilka płyt z tą bajką, codziennie ogląda peppę, bałwanka bouli i franklina Odpowiedz Link
qwoka Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:38 To jedna z moich ulubionych bajek, Maja też lubi;) Odpowiedz Link
alcea3 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 21:44 o rety :D Ta bajka jest z kosmosu ;) Odpowiedz Link
agusiajasia Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 22:22 Jak dla mnie dziwna. Moi raczej nie oglądają, nie przepadają Odpowiedz Link
ewlinp Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 22:22 a czemu z kosmosu??? A ja zachęciłam mojego Jaśka do tej bajki bo sama ją polubiłam (to chrumkanie mnie rozbraja) jak chcecie dla małych dzieci coś "inteligentniejszego" to puszczajcie im discovery! Ta bajka ma prostą fabułę (przystosowaną dla małych dzieci by mogły wszystko zrozumieć) nie straszy, nie ma przemocy - cóż więcej chcieć. Mój Jaśmin ogląda tylko to co ja uznam za dopuszczalne a ta bajka przeszła przez moja cenzurę, obok krecika i baltazara gąbki i innych wysłużonych bajek. Chyba dobrze że nie mam mini mini bo moje dziecko by ześwirowało od natłoku nowości. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 22:16 to ja stane w obronie swinki peppy:) moj syn darzy ja wprawdzie umiarkowanym entuzjazmem, ale widzialam wiele odcinkow (niektorych milion razy) i nie uwazam tej bajki za infantylna Odpowiedz Link
klarysa007 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 03.02.10, 23:38 Tusia też lubi :) Najfajniejsze w tej bajce jest to, że rodzice - równie często jak dzieci - dostają śmiechawki i często zamiast "się wkurzać" obracają wszystko w żart. Odpowiedz Link
zuzaze_78 Re: swinka pepa- kocham 04.02.10, 00:19 Zdecydowanie kocham. Jedna z fajniejszych bajek jeśli chodzi o treść i animacje. Odpowiedz Link
smolineczka Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 04.02.10, 06:05 kupiliśmy ze trzy-cztery płyty z pepą, Mania oglądała o świńskiej rodzinie kilkanaście razy, czasami jak i inne bajki, razem z tatą, a ja jak zykle tylko zerkałam na ekran, i z tego co zorientowałam się, film jest fajny, śmieszny i dobry, jak każdy dobry film dla dzieci jest trochę infantylny a trochę poyczający :) teraz zainteresowanie świnkami trochę mojej córce przeszło, ale ona ma tak ze wszystkim: najpierw uwielbia i ogląda na okrągło, potem nie chce, a po jakimś czasie znów do tego wraca. jedyny wśród kreskówek wyjątek - to fifa (jak pomaga makusi, i o żądęłku, i inne przygody): od wakacji serial o fifie jest u nas hitem do tego stopnia, że czasami po nocach śni mi się muzyka z tego filmu :) Odpowiedz Link
atenette Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 04.02.10, 08:28 Uwielbiamy świnkę Pepę :) Odpowiedz Link
leluchow1 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 04.02.10, 11:26 Ja nie mogę jej znieść. Strasznie mnie denerwuje to lekceważące podejście do taty -świnki :-) Odpowiedz Link
gdynianka_11 Re: swinka pepa- nienawidze i kocham 04.02.10, 14:31 My też uwielbiamy Peppę i moim zdaniem to jedna z mądrzejszych bajek dla dzieci. Pokazuje dzieciom sytuacje z ich codziennego życia, uczy jak radzić sobie z dziecięcymi problemami, jest śmieszna i na luzie. Odpowiedz Link