19.03.10, 22:40
właśnie się powoli kończy na tvnie i tak się chciałam podzielić refleksja że
ten film boski jest. Szkoda tylko że ja nie mam takiej zgranej grupy przyjaciółek
Obserwuj wątek
    • zmijka76 Re: Lejdis 19.03.10, 23:17
      Szkoda tylko,że tak naprawdę jest smutny :/
      • ankas4 Re: Lejdis 20.03.10, 03:22
        Jak dla mnie o niebo lepszy był 'Testosteron'
        Nastawialam sie wlasnie na taką grę słów, na bardziej teatralny film, a okazalo
        sie,ze to zwykly film o kobietach.
        Pozdrawiam
    • f3f Re: Lejdis 20.03.10, 07:08
      mi tez bardziej sie podobal testosteron.
      a film rzeczywiscie - komedia ale smutna
    • domatorka.amatorka Re: Lejdis 20.03.10, 07:57
      uwielbiam ten film a Kuna gra tam po prostu cudnie :)
      • alcea3 Re: Lejdis 20.03.10, 09:02
        Testosteron przy Lejdis to nic :)

Lubię Annę Dereszowską, jest dla mnie tak jak Anna (przypadek?:) ) Przybylska
        bardzo naturalna i prawdziwa.
    • shemreolin Re: Lejdis 20.03.10, 10:09
      A ja się wyłamię. Moim zdaniem ten film jest wulgarny i ciężkostrawny. Teraz
      jestem na etapie oglądania serialu "Sex w w wielkim mieście" i uważam, że to
      jest właśnie ten rodzaj filmu o kobietach, który mi pasuje i który sprawia, że
      czuję się dobrze w skórze kobiety. Moim zdaniem obie koncepcje to jak niebo i
      ziemia. W Lejdis kobiety wcale nie są kobietami. Są babochłopami. To
      rozczarowujące, bo Testosteronie naprawdę widać, że faceci potrafią śmiać się z
      samych siebie, pokazują swoje wady i się z nich nabijają, akceptują. Natomiast w
      Lejdis nie wiem dlaczego wykreowano bohaterki na facetów, jakby nie można było
      pokazać takich prawdziwszych kobiet. Zdecydowanie się czułam zawiedziona, bo
      Testosteron uważam za jeden z fajniejszych polskich filmów jakie widziałam.
      • alcea3 Re: Lejdis 20.03.10, 10:22
        Seks w wielkim mieście? proszę Cię
        Tam kobiety 24 h/dobę biegają w szpilkach, nie spią nie jedzą, nie pracują hehe
        to dopiero "prawdziwe"
        • shemreolin Re: Lejdis 20.03.10, 11:20
          Ale mi nie chodzi o ich życie/pracę tylko o i ich mentalność, o to, że w pewien
          sposób to jest afirmacja kobiecości i to na różne sposoby, bo te 4 bohaterki są
          zupełnie różne. Np. Ja uwielbiam postać Samanthy, która pieprzy się ze
          wszystkimi facetami. Ale robi to z taka klasą i takim smaczkiem, że naprawdę nie
          da się jej potępiać. A w Lejdis mamy Korbę, która jest po prostu wulgarna i
          odpychająca. Bawi się mężczyznami w ramach jakiejś dziwacznej zemsty, zupełnie
          jakby była facetem - do tego skończonym ch..em. Ja cały czas piszę tylko i
          wyłącznie o mentalności i ukazaniu wnętrza kobiet. Moim zdaniem to co jest w
          Lejdis to nie jest film dla kobiet. To jest przerysowany film antyfeministyczny.
          O tyle nie miałabym nic przeciwko, gdyby nie była to "odpowiedź kobiet na
          Testosteron". Tymczasem mam wrażenie, że kobiety sobie strzeliły w kolano tym
          filmem.
        • a.zaborowska1 Re: Lejdis 20.03.10, 11:23
          Lejdis lubię bardzo ale bez Achchów :-) wydaję mi się, że trudno
          życie kobiet przedstawić w 90 min. Wątki mi się podobają: życie to
          nie pozory, nie zawsze jest szczęśliwe i wspaniałe, kasa to nie
          wszystko...itd...itd
          Natomiast testosteron mi się nie podoba ale pewnie dlatego, że nie
          jestem facetem :-/ może jest kilka fajnych momentów ale mnie nie
          zauroczył.
          Sex w Wielkim Mieście też mi sie podoba, lubię film, wersję w
          odcinkach ale do rzeczywistości to tu daleko jest.
          • shemreolin Re: Lejdis 20.03.10, 13:21
            hehe, no ja właśnie oglądam pierwszy sezon, drugi już czeka w kolejce. Cały
            czas się zastanawiam jak to możliwe żeby główna bohaterka kupowała sobie tyle
            butów, gdy zajmuje się tylko pisaniem dość krótkiej rubryki w gazecie. Ile jej
            za to płacą do licha?? :P
    • dagi.ww Re: Lejdis 20.03.10, 17:55
      Dla mnie Lejdis był kapitalny ze względu na teksty. Nie podoba mi się jednak
      postać Korby, która jest wulgarna, bezczelna i chamska, nie podoba mi się sposób
      odnoszenia się Moniki i Gosi do swoich mężów (nigdy w życiu nie wyrażałam się
      tak do mojego!), ale sam pomysł filmu i przede wszystkim te hasła odnoście
      mężczyzn i samych siebie w ogóle - mnie powalały na łopatki. Dawno się tak nie
      uśmiałam. A tak poza tym, to ja nie wiem, czemu "Testosteron" zrobił taką
      furorę; mnie się nie podobał wcale, wyłączyłam po 20min, bo mnie najnormalniej w
      świecie nudził! Co do "Seksu..." - obejrzę, ale bez ochów i achów.
    • klarysa007 Re: Lejdis 20.03.10, 19:07
      Testosteron mnie powalił, Lejdis rozśmieszyły, a "Sex w" zupełnie mnie nie
      kręcił. Ile oceniających tyle gustów :)
      • dagi.ww Re: Lejdis 20.03.10, 19:23
        klarysa007 napisała:

> Ile oceniających tyle gustów :)

AMEN!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka