Dodaj do ulubionych

Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :)

10.06.10, 11:46
Prawo jazdy mam od 12 lat. NIGDY nie prowadziłam auta bez innego kierowcy
siedzącego obok, a w ogóle ostatnio to jechałam ok. 2 w nocy polonezem, jakieś
10 lat temu. Pod koniec zeszłego roku wzięłam jazdy doszkalające. I dziś, po
raz PIERWSZY W ŻYCIU pojechałam SAMA samochodem po zakupy. Wróciłam mokra od
potu, z trzęsącymi się rękami. Co prawda wciąż startuje z wyciem jak mały
odrzutowiec ;) i muszę się nakręcić jak idiotka żeby zaparkować (uczyłam sie
na mikrze, a mam fiata kombi) ale dojechałam.
Jestem z siebie dumna i szczęśliwa jak nie wiem co!!!!
Przekroczyłam swoją kolejną granicę!!!
Dziś już nigdzie nie jadę, SZAMPANA STAWIAM!!!! :D
Obserwuj wątek
    • zurawina100 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:00
      Klarysa, wiem co czujesz, rozumiem Twoja radochę:) Zdałam prawko w październiku
      2009,zima nie jeździłam,a wiosną jak mąż mnie zmusił do kierowania w jego
      towarzystwie to się poryczałam z nerwów:) Po czym okazało się, że musi jeździć
      na delegacje 3-dniowe i byłam zmuszona jeździć, by dojechać do pracy i
      porozwozić, a potem pozbierać dzieci:) Stres był straszny, nadal jest, ale jest
      coraz lepiej. Więc życzę Tobie i sobie, abyśmy miały dużo odwagi w samodzielnym
      kierowaniu i parkowaniu, cholera nie jest to moja mocna strona, ale praktyka
      czyni mistrzem, nie?! :)
    • szaszanka21 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:03
      klarysa no szacun i wielkie gratulacje!!!!! Ja też jestem zdeterminowana żeby wziąć jazdy przypominające bo prawo jazdy mam od 18 lat a siedziałam za kierownicą równie dawno.No kurcze ale mnie zmobilizowałas bo czuje się jak ta kaleka.Brawo i Twoje zdrowie!!! Zimny szampan to jest to!!!
      • a090707 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:07
        Dawaj szampana, zazdroszcze strasznie, bo sama prawka nie mam i boje sie jezdzic, a tak by mi sie przydalo !!!
        • a.zaborowska1 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:18
          BRAVO!!!! klarysko
          Problemy z parkowaniem to mi się wydaje każda kobieta ma. Podobno za to
          odpowiadają pewne żyłki w naszym mózgu :D
          Ja prawko mam od ponad roku, lobię jeździć, lubię samochody, fascynuje mnie
          motoryzacja ;-)
    • bobimax Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:30
      Gratulacje. Klaryska powiedz mi ile jazd wzięłaś, bo właśnie przede
      mną to wyzwanie i się zastanawiam ile mam sobie mniej więcej
      zaplanować. Też się boję, bo jazdy u nas są na małych samochodoach a
      my mamy wana.
      • klarysa007 Bobimax 10.06.10, 12:51
        Wzięłam prawie 30 jazd i teorię, bo jedna z nowych szkół jazdy miała promocję
        "cały kurs za pół ceny" :) Można też było brać pakiety po 10 to taniej wychodzi
        niż płacenie za każą oddzielnie. Ale i tak wszystko zależy od Ciebie, bo
        najgorzej to się PRZEMÓC i pojechać. Jazdy skończyłam w grudniu więc u mnie
        troche to trwało :)
    • monikaj21 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:41
      Gratuluję i zazdroszczę - nawet nie wiesz jak.... Ja mam prawko 10 lat i nie
      potrafię jeździć :( Co jakiś czas próbuję ale ja się zwyczajnie do tego nie
      nadaję - gdybym miała pustą drogę to nie ma sprawy ale jak tylko muszę wejść w
      jakieś interakcje z innymi uczestnikami ruchu to koniec - przecież ja nie wiem
      co oni zrobią, nie umiem ocenić jak są daleko, itp. Ja mogę albo się zastanawiać
      jak mam operować samochodem albo się rozglądać po świecie :) Jak będę mieć
      samochód z automatem to się nauczę jeździć. Może...
    • magda7717 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 12:57
      brawo!! ale jestes WIELKA;-)
      • cui Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 13:13
        GRATULACJE!
        Spędzisz troszkę czasu za kółkiem i jak będziesz już śmigać jak "stara" to
        zobaczysz jaką to daje radość... i niezależność :)
        • dmgr Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 13:50
          Super, gratuluję odwagi!!! Ja mam prawko dopiero od 10 miesięcy i całą zimę nie
          mieliśmy auta ale jakoś mi się udało przełamać bo tez na początku tylko z m
          jeździłam (z nim to nawet 140 km/h zaliczyłam na autostradzie) a sama bałam się
          do Biedronki podjechać. Powoli zaczęłam do przychodni, do sklepu i jak już się
          przełamałam i pojechałam do rodziców sama to zmieniliśmy samochód i stres od
          nowa bo wszystko inne. Ale już też jeżdżę na razie w obrębie 10 km no i w
          przyszłym tygodniu mam nadzieję do rodziców pojadę sama ale musimy wlew do
          paliwa naprawić bo wczoraj pojechałam zatankować i odkręcić cholerstwa nie
          mogłam a samochód na rezerwie już chyba z 10 km więc ja cała w stresie. Jakoś
          wróciłam, m też się nie udało więc trzeba będzie fachowca jak damy rade dojechać.
          Jeszcze raz gratuluję i mam nadzieję, że teraz już będziesz sama jeździć.
    • kogosia Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 13:47
      super gratuluję:))
      ja jednak poproszę o coca-colę;)))
      • ewlinp Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 14:22
        hehe no pięknie! brawo! i nie wiem co jeszcze! :) teraz tylko nie osiadaj na
        laurach tylko wsiadaj za kółko jak najczęsciej nawet żeby do warzywniaka
        podjechać, trening czyni mistrza i kolejny strach musisz oswoić żeby w koncu
        jeździć na pewniaka.
        Ja mam prawo jazdy od 7miu lat a jeżdżę sama dopiero od początku roku, tylko u
        mnie to było tak że zacięłam się po 2óch poważnych wypadkch gdzie w jednym
        prowadziłam auto. Powiedziałam sobie że nigdy już nie wsiąde za kierownicę,
        jednak od stycznia sytuacja mnie przymusiła bo M jak wiesz za granicą a ja mając
        samochód w garazu ze sklepu jak osioł dźwigałam torby, po jednej z wycieczek
        autobusem (2,5 h a autem zajmuje mi to 15 min.) powiedziałam koniec i wzięłam
        przyspieszony dwutygodniowy kurs doszkalający u M :) Teraz może nie nazywam
        siebie super kierowcą (tez wybieram parkingi z dużym limitem miejsc ;) ale czuje
        sie niezależna. Ale się rozpisałam... wiem co czujesz kochana tez jestem z
        Ciebie i z siebie dumna :)
    • agusiajasia Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 15:44
      Nie ma to jak przekraczanie granic :)
      Gratulacje droga Klarysko!!!
      • anmroz Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 16:08
        Super, Klarysa! Wiem, co czujesz. Ja jestem również na podobnym etapie. Prawko
        mam od wielu lat i nie jeździłam do tej pory. Ostatnio mąż sprezentował mi
        samochód i zaczynam się uczyć. Najgorzej, bo nie mam z kim zostawić
        maluszka,żeby pojeździć z godzinkę.
        I też panikara jestem okropna!
        • ankas4 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 16:27
          Super, uwielbiam takie posty!
          Ja mialam podobnie z pierwszą samodzielną jazda,mialam juz prawko,ale maz
          zawsze siedzial obok,az kiedys...okazalo sie,ze pilna sprawa z pracy,musze
          jechac,ubieram sie w chacie i caly czas gadam do męza 'zbieraj sie','jedziemy'
          staje w drzwiach, a ten lezy sobie na kanapie i mi mowi, ze kluczyki są na
          stole....wrrr,myslalam,ze to zart:), bylam taka wsciekla na niego, wzielam
          kluczyki i wykombinowalam sobie,ze odjade z parkingu zeby maz nie mial
          satysfakcji,ze tchórz jestem i zaparkuje za domem, a sama pojade
          autobusem:))),ale jak juz odpaliłam auto stwierdziłam 'ok jade':) i poszło, ale
          tez byłam mokra....

• uczula Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 16:25
      gratuluje, wiem jaki to strach:))
    • agatka_1979 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 20:31
      bomba!! GRATULACJE
      • alcea3 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 20:44
        Gratulacje:))
        Podobało Ci się?:)
        Ja nie wyobrażam sobie NIE JEZDZIC,ale ja to kocham! u nas ciągle "kłótnie" kto
        prowadzi :)))
        • joannakw Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 10.06.10, 23:36
          wieć witaj w Klubie Niezeleżnych Kierowców :P
    • narttu Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 11.06.10, 05:07
      klarysa jestes wielka!
      Ja sie zbieram do mojej pierwszej poegzaminowej jazdy juz 15lat :/
    • klarysa007 Dzieki dziewczyny :) 11.06.10, 07:01
      Dziś wieczorem kolejna jazda. "Do kiosku" wolę nadal piechotą ale wieczorem jak
      się zrobi chłodniej to pojadę zatankować. Bo zapowiada się, że w dzień, w aucie
      bez klimy, spłynę po siedzeniu :)
      BUziaki!!!!
      • domatorka.amatorka Re: Dzieki dziewczyny :) 11.06.10, 07:15
        gratulacje, no i szerokich dróg:D
      • maniulka_25 Re: Dzieki dziewczyny :) 11.06.10, 09:45
        Oby tak dalej ! Bravo !
    • zumali Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 11.06.10, 11:47
      Super Klarysko!!! Jestem z Ciebie dumna :-)
      Teraz to juz bedzie z gorki - z dnia na dzien latwiej.
    • aurinko Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 11.06.10, 12:52
      No gratuluję Kochana! I zazdroszczę okrutnie :))) Ja nawet na na zapisanie się
      na kurs bym się nie odważyła a co dopiero na jazdę ;))
    • asuzi Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 11.06.10, 13:56
      gratuluję to nie lada wyczyn, jak tyle nie jeździła, Bravo
    • m_k8 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 11.06.10, 20:16
      Szacun!
    • kamamama2 Re: Gratulować mi! Szampana stawiam!!!! :) 11.06.10, 21:45
      Pewnie, że gratuluję i piję!
      Wciąż pamiętam jaka byłam z siebie dumna i zmeczona po pierwszych jazdach do
      sklepu i do lekarza po odebraniu prawa jazdy.
      a jak zajechałam pierwszy raz do Jeleniej, to jakbym kule ziemską objechała!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka