Dodaj do ulubionych

smolineczka

21.06.10, 08:54
Witaj po urlopie:)
Czekam na relację:) Jak było, co warto zobaczyć, jakie szczyty zdobyliście i
jak Marysia sobie radziła w górach :)
Obserwuj wątek
    • smolineczka Re: smolineczka 23.06.10, 08:48
      jesteśmy :)
      wróciliśmy w poniedziałek, a od piątku czy soboty padało, w niedzielę wręcz lało
      przez całą dobę, ale poprzednie dni było albo upalnie albo normalnie ;)
      jesteśmy zadowoleni nie tylko z pogody: miejsce - "Owczarzówka" - świetnie się
      nadaje na odpoczynek dla takich jak my rodziców z małym dzieckiem: duuuży
      wygodny dom z dala od drogi i innych domów, mili gospodarzy (ich młodsza
      córeczka była świetną towarzyszką zabaw dla Marysi), super urządzone dwa pokoje
      z kuchnią i balkonami - piękne widoki na góry i śpiew ptaków od rana do nocy,
      smaczne obfite i niedrogie obiadki, mleczko i masełko od krówki, jajeczka od kury...
      obeszliśmy na piechotę (Marysia gdzie się da - w wózeczku, bo inaczej nie dałoby
      się dojść wysoko, bo szybko się męczyła) wszystko w okolicy - byliśmy na łysuli,
      we wsi-uzdrowisku wapiennym, we wsi sękowej zwiedziliśmy zabytkowy kościół i
      jeździliśmy do gorlic
      pikniki w lesie, grill w "Owczarzówce" - oto najlepsze wspomnienia :)
      jeśli chodzi o gładyszów, to dużo słyszałam o tej miejscowości dobrego: o
      stadninie koni, o zabytkowej cerkwi, o tym, że tam właśnie zaczynają się ścieżki
      małastowskiego parku narodowego, tam są wyciągi...
      jedziesz tam w sierpniu?
      • zurawina100 Re: smolineczka 23.06.10, 08:58
        Witaj!
        Tak, jadę w sierpniu, już nie mogę się doczekać i obmyślam już trasy, tylko żeby
        już nie padało..

napisz mi kochana, czy komarów jest tyle co normalnie, czy jest jakaś plaga.

Najbardziej martwię się o kondycję Dobrusi, bo Staś jest piechur niezły :) No
        ale najwyżej będziemy robić część szlaku i wracać.

Pozdrawiam
      • burdziaa Re: smolineczka 23.06.10, 10:08
        Witaj po powrocie :) ciesze sie,ze odpoczeliscie !
        • smolineczka Re: smolineczka 24.06.10, 07:59
          dziękuję :)

a jeśli chodzi o komary w beskidach.... w lesie oczywiście są - latają, ale nie
          piszczą!;) środek przeciw komarom mieliśmy zawsze w plecaku i jakoś pomagał.
          pilnowałam też, żeby nie wlatywały do sypialni - nie włączałam światła przy
          otwartym oknie. w nocy na szczęście wcale nie było ich słychać, choć budziłam
          się parę razy ze śladami ich obecności (o dziwo najbardziej czepiały się właśnie
          mnie)... ale to z całą pewnością nie była plaga. w sierpniu mam nadzieję, też
          będzie umiarkowanie, czego Tobie, żurawina, życzę :)
          • a_beatle Re: smolineczka 24.06.10, 09:04
            Smolineczka, cieszę się, że odpoczęłaś, i to w tak pięknym miejscu:-)
            Może dodasz parę słów do tego wątku?
            forum.gazeta.pl/forum/w,43618,113176865,113176865,Polska_atrakcje_dla_dzieci_zwiedzanie_noclegi_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka