zurawina100 21.06.10, 08:54 Witaj po urlopie:) Czekam na relację:) Jak było, co warto zobaczyć, jakie szczyty zdobyliście i jak Marysia sobie radziła w górach :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolineczka Re: smolineczka 23.06.10, 08:48 jesteśmy :) wróciliśmy w poniedziałek, a od piątku czy soboty padało, w niedzielę wręcz lało przez całą dobę, ale poprzednie dni było albo upalnie albo normalnie ;) jesteśmy zadowoleni nie tylko z pogody: miejsce - "Owczarzówka" - świetnie się nadaje na odpoczynek dla takich jak my rodziców z małym dzieckiem: duuuży wygodny dom z dala od drogi i innych domów, mili gospodarzy (ich młodsza córeczka była świetną towarzyszką zabaw dla Marysi), super urządzone dwa pokoje z kuchnią i balkonami - piękne widoki na góry i śpiew ptaków od rana do nocy, smaczne obfite i niedrogie obiadki, mleczko i masełko od krówki, jajeczka od kury... obeszliśmy na piechotę (Marysia gdzie się da - w wózeczku, bo inaczej nie dałoby się dojść wysoko, bo szybko się męczyła) wszystko w okolicy - byliśmy na łysuli, we wsi-uzdrowisku wapiennym, we wsi sękowej zwiedziliśmy zabytkowy kościół i jeździliśmy do gorlic pikniki w lesie, grill w "Owczarzówce" - oto najlepsze wspomnienia :) jeśli chodzi o gładyszów, to dużo słyszałam o tej miejscowości dobrego: o stadninie koni, o zabytkowej cerkwi, o tym, że tam właśnie zaczynają się ścieżki małastowskiego parku narodowego, tam są wyciągi... jedziesz tam w sierpniu? Odpowiedz Link
zurawina100 Re: smolineczka 23.06.10, 08:58 Witaj! Tak, jadę w sierpniu, już nie mogę się doczekać i obmyślam już trasy, tylko żeby już nie padało.. napisz mi kochana, czy komarów jest tyle co normalnie, czy jest jakaś plaga. Najbardziej martwię się o kondycję Dobrusi, bo Staś jest piechur niezły :) No ale najwyżej będziemy robić część szlaku i wracać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
burdziaa Re: smolineczka 23.06.10, 10:08 Witaj po powrocie :) ciesze sie,ze odpoczeliscie ! Odpowiedz Link
smolineczka Re: smolineczka 24.06.10, 07:59 dziękuję :) a jeśli chodzi o komary w beskidach.... w lesie oczywiście są - latają, ale nie piszczą!;) środek przeciw komarom mieliśmy zawsze w plecaku i jakoś pomagał. pilnowałam też, żeby nie wlatywały do sypialni - nie włączałam światła przy otwartym oknie. w nocy na szczęście wcale nie było ich słychać, choć budziłam się parę razy ze śladami ich obecności (o dziwo najbardziej czepiały się właśnie mnie)... ale to z całą pewnością nie była plaga. w sierpniu mam nadzieję, też będzie umiarkowanie, czego Tobie, żurawina, życzę :) Odpowiedz Link
a_beatle Re: smolineczka 24.06.10, 09:04 Smolineczka, cieszę się, że odpoczęłaś, i to w tak pięknym miejscu:-) Może dodasz parę słów do tego wątku? forum.gazeta.pl/forum/w,43618,113176865,113176865,Polska_atrakcje_dla_dzieci_zwiedzanie_noclegi_.html Odpowiedz Link