mimi_mm 28.06.10, 18:15 bylismy dzis w lesie, nazbieralam troche jagod, niestety nie mam zadnego dobrego przepisu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zumali Re: jagodzianki-poratujcie przepisem 28.06.10, 19:52 Bardzo prosze :-) mojewypieki.blox.pl/2009/06/Jagodzianki.html Za mna tez juz chodza jagodzianki - mniam :-) Odpowiedz Link
boazeria Re: jagodzianki-poratujcie przepisem 29.06.10, 11:42 ale apetytu narobilyscie.... jak sie zdjec naogladalam to musze zrobic- tylko niech mi chlop gdzies jagod kupi hm Odpowiedz Link
boazeria zumali 29.06.10, 11:43 a ty robias te jagodzianki z przepisu? dalas make pszenna czy chlebowa? i olej slonecznikowy czy zwykly rzepakowy? Odpowiedz Link
zumali Re: zumali 29.06.10, 17:19 robilam :-) dalam make pszenna i wiecej musialam dodac niz w przepisie, a olej slonecznikowy (bo tylko taki mialam akurat). Teraz musze zdobyc ta make chlebowa i zobaczyc, czy jest roznica. Odpowiedz Link
boazeria Re: zumali 02.07.10, 14:04 zumali ale dobre wyszly ze zwyklej maki? wiesz jaka ja glupia? kupilam make chlebowa pszenna i wsypalam wszystkie skladniki do michy i dopiero zobaczylam ze wzielam make chlebowa RAZOWA i wszystko out do smieci.... ech musialam mala zachustowac i do sklepu po zwykla make bo jagody juz kupilam wiec musze teraz robic te jagodzianki Odpowiedz Link
zuzaze_78 boazeria 04.07.10, 16:47 A ja bym zaryzykowała z tą razową, czasem takie pomyłki przynoszą dobre rezultaty. Moje jagodziany naładowane owocami jak granaty (z przepisu na górze wątku) właśnie wyrastają na słonecznym balkonie i zaraz hop! do pieca. Ja przed chwilą zorientowałam się, że mój olej to nie słonecznikowy a... kukurydziany. Ale kompletnie się tym nie przejmuję, już mi ślinka cieknie. Odpowiedz Link
zuzaze_78 wyjęłam z pieca 04.07.10, 17:15 i natychmiast pożarłam jedną parząc sobie język. Wyszły super, olej, wg mnie, nie robi żadnej różnicy. Zaraz przychodzi niania, załapie się na bułeczki prosto z pieca :) Odpowiedz Link
boazeria Re: wyjęłam z pieca 05.07.10, 11:43 zrobilam na mace luksusowej wg mnie w bulce za malo cukru i chyba za duzo maki bo takie twardawe wyszly- jak gniatalam to konsystencja kleistego ciezkiego betonu nastepnym razem dam szklanke cukru i zrobie bez lukru a z kruszonka Odpowiedz Link
zumali boazeria 05.07.10, 11:39 Dopiero dzisiaj wlazlam na forum, a Ty pewnie juz po jagodziankach :) Ja tez mysle, ze z razowej wyszlyby calkiem niezle :) Ale chwal sie lepiej - pyszne? Odpowiedz Link
zuzaze_78 jagodziany 05.07.10, 12:38 A te moje z mąki zwykłej pszennej szymanowskiej. Ta na gorąco pożarta była twardawa, ale jak wystygły zmiękły, polukrowane to już w ogóle niebo w gębie, bo do ciasta dodałam mniej cukru niż w przepisie i chyba jednak za mało. T wziął sobie 2 bułeczki na śniadanie do pracy, ja też się właśnie opycham. Odpowiedz Link