Dodaj do ulubionych

Kombinezon Tchibo

04.10.10, 09:30
Dziewczyny zapisałam się w sklepie Tchibo na listę oczekujących na kombinezon (szok normalnie, w jakich czasach my żyjemy ;)). Miałam je po raz pierwszy w ręku w ten weekend i one są takie strasznie cieniutkie. Naprawdę w nich tak ciepło jest? W samej kurteczce również?
Obserwuj wątek
    • babajagaa Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 09:59
      Kombinezony sa moze ciensze,bo nie sa puchowe w srodku,ale sa cieple,Ja mam nadzieje bede miala z niemiec bo u nas mozna zapomniec. A na allegro po 250 chodza widzialam.Mielismy w zeszlym roku i jestem zadowolona,dziecko sie nie poci,
      • burdziaa Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 10:09
        jeszcze w sobotę ogladałam,sa naprawde porzadne- w sklepie Tchibo było mnostwo tych kominezonów (Wrocław)
        • emma_me Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 10:14
          to są kombinezony na narty. Nie mogą być grube i puchowe. Ale są naprawdę porządne. Wychwalane pod niebiosa od kilku sezonów na forum zakupy. Miałam je w ręku ale nie było rozmiaru dla Łukasza ( młodszego) bo Marcin dostało od mojej siostry w prezencie kombinezon Reima. Ale u nas było sporo kombinezonów ( Warszawa real jubilerska).
    • qwoka Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 11:38
      A podobają się Wam te kombinezony? Bo ja kilka dni temu przymierzyłam Mai (rozmiar 98/104) i wygląda jak sierota;) Ta kurtka jakaś taka szeroka w ramionach i długa... Fakt, jest za duży na nią, bo ta rozmiarówka jest dziwna, ale genaralnie jakoś się średnio prezentuje na moim dziecku;)
      • lilka.k Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 11:42
        haha, no, są świetne, bo lekkie i praktyczne i ciepłe, ale nie powiem, żeby dzieciak wyglądał w tym cudnie ;)
        Na Antku to zawsze wisiało jak na wieszaku ;), bo on szczupły bradzo.
        • atenette Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 12:06
          Kurcze, a ja zapisałam Emi na 110-116. Przesadziłam? Ma obecnie ok. 104cm wzrostu.
          • lilka.k Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 12:13
            Będzie raczej za duzy .
          • qwoka Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 12:15
            moim zdaniem się utopi;)
            • atenette Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 12:39
              Cholera, może jeszcze będzie się dało zmienić :/
          • kogosia Re: atenette 04.10.10, 12:16
            jak się zapisać na ten kombinezon??
            Ja chciałam dla Karoli
            • atenette Re: atenette 04.10.10, 12:41
              Byłam u nas w sklepie Tchibo (w Opolu) i pani powiedziała mi, że we wtorek będzie prawdopodobnie dostawa. Zapytałam czy może mi jeden odłożyć i wtedy pani powiedziała, że może mnie zapisać na listę. Nie była krótka :/
    • motylek1407 Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 12:05
      Mielismy rok temu, cudo, w tym roku zero u nas w sklepie wiec lista to juz cos ;)
      A na allegro ceny kosmos!!!
    • lee_a Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 13:03
      ja mam na szczęscie dla Ani z zeszłorocznego rzutu Realowego 98/104 z kolekcji ze śliwkowymi spodniami a dla Marci taki sam tylko w rozmiarze 86/92. Niezmiernie z tego faktu się cieszę, bo wieść gminna niesie, że w realu w tym roku tanich kombinezonów bez metek nie będzie...
    • mimi_mm Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 13:26
      kurde, ja niedawno na Jubilerskiej bylam i tych kombinezonow wisialo tam kilkadziesiat a jak wrocilam do domu i mowilam o tym kolezance to strasznie sie zdziwila bo podobno na allegro ludzie sprzedaja je po ponad 200 pln kiedy tam cena byla chyba 170 pln z groszami :OOOOOO ewidentnie nie mam smykalki do interesow handlowych :DDDDDDD ;)

mi sie nie podobala kurtka, spodnie ok - wygladaly na solidne. ja kupilam komplet w besta plus.
      • atenette Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 13:50
        Widzisz u nas po prostu nie ma wyboru. Przeszliśmy się po wszystkich sklepach w sobotę i podobały mi się jeszcze kombinezony ze Smyka, ale raz, że były już wyprzedane, a dwa - kosztowały ponad 2 stówy, czyli jeszcze więcej niż Tchibo.
    • cui Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 13:37
      Jest ciepły. Mikołaj zaczął jeździć ubiegłej zimy na nartach - co weekend byliśmy na stoku, nawet przy bardzo niskich temperaturach. Nigdy nie zmarzł. Kombinezon jest cienki więc można w nim swobodnie się poruszać.
      A wygląda na wielki, bo (stwierdzono po dwóch kombinezonach różnej wielkości) spodnie są po prostu w rozmiarówce mniejsze niż kurtka (w ubiegłym roku Mikołaj chodził w spodniach 98/104 i kurtce 86/92 czy jakoś tak).
      Niemniej jednak nie rozumiem cenowego szału i tego, po ile te kombinezony sprzedają się na Allegro...
      • atenette Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 13:48
        No właśnie jak patrzę na wymiary na Allegro,to spodnie 110-116 byłyby może minimalnie za długie, więc ok, ale kurtka dużo za duża. Dlatego pomyślałam, że lepiej kupić ten większy. Ech zobaczymy jutro.
      • maadga Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 14:24

To jest kombinezon typowo narciarski więc nogawki muszą być krótsze niż w zwykłym kombinezonie. Taki jest krój tego typu spodni :D
        Dlatego jeśli spodnie są ok rozmiarowo w sensie długie to kurtka za duża i odwrotnie.

Ja Lilce kupiłam w realu z obcietą metką w zeszłym roku. Muszę jej przymieżyć i sprawdzić czy przez przypadek nie wyrosła z niego. Jeśli bedzie znów możliwość kupienia na przecenie za rozsądną cenę to kupię ale za ponad 200zł to nie wiem czy bym kupiła.
        • kasiulka_26 Re: Kombinezon Tchibo 04.10.10, 14:36
          nie miałam tego kombinezonu, ale kolezanki bardzo polecają. wiem, ze cieżko je dostać, ale żeby zapisy? to nie słyszałam... wkurza mnie, ze na allegro można je kupić, ale ceny już nie są tak atrakcyjne jak w sklepie, niestety. wykupują spekulanci, jak za komuny :)
          • cui maagda 04.10.10, 14:44
            Słusznie - do jazdy na nartach ten kombinezon jest super (choć dla nas w pewnym momencie i na butach narciarskich spodnie zrobiły się za krótkie, pomimo, że kurtka była całkiem w porządku). Natomiast robienie kombinezonów narciarskich dla tak małych dzieci jest jednak pomyłką... Chyba rzadko który wdulatek jeździ na nartach. Wg. mnie te kombinezony powinny nadawać się przede wszystkim do zabawy na śniegu bez obaw, że śnieg dostanie się pod nogawkę.
            Ale oczywiście nadal je sobie chwalę ;)
            • kogosia Re: maagda 04.10.10, 14:57
              my mieliśmy usypaną górkę pod domem, Filip szalał na niej w kombinezonie i zawsze był suchutki. Wszedł też w pole po kolana i tu też wyszedł suchy:))
              Kombinezon jest super i dlatego chciałam kupić dla Karoli. Ja kupiłam w tamtym roku okazyjnie za 100zł, niestety mimo że kupiłam też dla Karoli to dla nas zabrakło:((
              W tym roku przegapiałam gazetkę tchobio, tzn. jak już dostałam newsletter to kombinezonów było brak:((
            • maadga Re: maagda 04.10.10, 15:26
              Cui i tu się mylisz 2-latka to najlepszy moment na rozpoczęcie jazdy na nartach. :D Moja Lilka w zeszłym roku szalała na stoku. Były nawet takie tygodznie że codziennie. A już od ponad miesiąca (czyli jak zaczęliśmy nosić na razie zwykłe kurtki) dopytuje się kiedy będzie śnieg bo ona chce jeżdzić na nartach. O ile dobrze pamiętam to miała ten kombinezon 86/92.
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2452093,2,1,s.html
              • cui Re: maagda 04.10.10, 15:47
                Oczywiście, masz rację - małe dzieci też jeżdżą na nartach. My też już śmigamy i też czekamy na pierwsze śniegi (w mojej galerii więcej zdjęć fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2452117,2,3,20100116102.html ).

Choć 2 latka uważam za lekką przesadę - no chyba, że mówimy o niedługiej jednorazowej zabawie na śniegu.

Natomiast te kombinezony nie są (jak sądzę - choć mogę się mylić) sprzedawane jako kombinezony narciarskie. Na zdjęciach w mojej galerii widać, że spodnie są na Mikołaja krótkawe, choć kurteczka jest całkiem dobra (a rękaw ma jeszcze "zapas"). Zdarzało się, że spodnie "zeskakiwały" z butów narciarskich (to też rozmiar 86/92) i w połowie sezonu musieliśmy "przesiąść" się na spodnie z kombinezonu w większym rozmiarze (98/104).
                Dlatego uważam, że z rozmiarówką tych kombinezonów nie do końca wszystko jest ok ;)
                • malenkie7 Re: maagda 04.10.10, 18:31
                  dziewczyny, a dlaczego upieracie sie przy tych kombinezonach Tchibo?
                  czy one sa az tak dobre?

Piotrus w zeszlym roku chodzil w komplecie Reima - leciutkie, bardzo dobre gatunkowo.
                  W tym roku kupie tylko spodnie, bo kurtka jest dobra i spokojnie ten sezon w niej pochodzi.
                  • alcea3 Re: maagda 04.10.10, 20:14
                    malenkie nie porownuj ceny Tchibo do reimy :))
                    Tchibo jest naprawde swietnea dekwatne do ceny.
                    Znaczacym plusem jest mozliwosc spiecia razem i to,ze nie jest gruby, a bardzo ciepły.
                    • lilka.k Re: maagda 04.10.10, 20:37
                      mój mąż nie rozumie całego zamieszania, dziwi sie jak mu opowiadam ;)
                      jeszcze kombinezonow nie mamy i nie wiem jakie kupię, a muszę lada dzien.
                      Ale buty z tchibo zamówiłam, bo dobra cena (100 zl) i jakos mi sie podobają...nie wiem, moze jutro przyjdą. Boje sie, ze będą niedobre.
                      Mam jeszcze leginsy z tchibo z aktualnej promocji, koszulki i podkolanówki. Naprawdę jestem bardzo zachwycona jakością tych rzeczy.
                  • lee_a Re: malenkie 04.10.10, 22:09
                    malenkie, jakby było mnie stac na Reimę dla mojej dwójki to też bym się Tchibo nie podniecała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka