Dodaj do ulubionych

Łózko ikea dla rodziców

19.11.10, 07:55
Nasze łózko jest w rizsypce, brak kaski na "pożądne" drewniane jakie mi się marzy, znalazłam takie ma ktoś? polecacie

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70190054
i do tego materac

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10152494
będę wdzięczna za rady
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 09:30
      Jestescie pewni,ze chcecie twardy materac? To ze twarde=zdrowe i wygodne juz dawno obalono.
      Jesli chodzi o samo łozko- moge powiedziec ze swojej strony,ze nigdy nie zdecydowałabym sie na meble sosnowe(cokolwiek by to było) Niestety sosna jest miekka, ystarczy wbic paznokiec i juz to widac, nie sa to wytrzymale meble. Widzialam co sie dzieje z tymi ekspozycyjny,i meblami, niestety nie wyglądały dobrze. Jesli liczylaby sie cena wolałabym kupic, juz najzwyklejsza rame ze sklejki.
      Druga sprawa wybrany przez was materac ma 25 cm wysokosci, to na co musicie zwrocic uwage, to to ze w lozku NIE MA spodow drewnianych(trzeba je osobno dokupic (najtansze ok 100-150 zł bodajze) i jak bedziecie je wybierac, musicie sprawdzic ile beda "wystawac" po polozeniu, bo moze sie okazac,ze rama jest niska, wlozycie spody i materac bedzie wam po prostu "wypadał" na boki (bedzie za wysoki w stosunku do ramy)

Moja rada jest taka, nie wybieraj absolutnie materaca przez net ( w to on jest w tym najwazniejszy, a nie rama i lozko) podejdzcie do sklepu polozcie sie na kazdym materacyu na wznak, na bokupo to materace sa zeby je tam wyprobowac. aha i materac w rozmiarze 160x200 kosztuje 900 zł widzialas?
    • lilka.k Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 09:36
      My mamy to z ikei, 160 szerokosc.
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39849799
      dopierpo od niedawna skrzypi ;), a wczesniej nic a nic, ma juz kilka lat.
      Te boki mogą wkurzac, długo si,ę do niech przyzwyczajalam,a le ja nie mam stolików nocnych, wiec kubek sie tam mieści :)

materac tez mam z ikei, sredniotwardy i chyba troche za miękki dla mnie.
      • ankas4 Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 10:32
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39889460 to juz taka rama wydaje mi sie jakoś mocniejsza, od proponowanego przez Ciebie.

My mamy taką,ale białą, super ,nic sie nie dzieje, a mamy ją od chyba 7 lat
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69849849
        Co do materacy, ja tam nie mogę spać na miękkim, a znam opinie, ze tylko twardy jest ok dla kręgosłupa, dla Tymka kupilismy poczatkowo sredni ,ale zaraz wymienilismy na twardy,bo wydawalo sie,ze pływasz jak sie kładło:)

Pozdrawiam
        • alcea3 Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 10:35
          ankas4 napisała:

a znam opinie, ze tylko tward
          > y jest ok dla kręgosłupa, dla Tymka kupilismy poczatkowo sredni ,ale zaraz wy
          > mienilismy na twardy,bo wydawalo sie,ze pływasz jak sie kładło:)

Nie nie nie!!!!! Twardy nie jest zdrtowy dla kregosłupa!!!! chyba,ze spi sie TYLKO na plecach!
          • lilka.k Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 10:53
            to malm ma jedną wade, któa u mnie nie przejdzie..nie mozna wsadzic nic pod to lozko, a ja mam pojemniki z ikei tez pod mooim (wduzo wyzszym lozkiem) i mam tam tyle rzweczy: posciel, torby podrozne,podelka kartonowe z moimi torebkami :)
            takie mam
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90027811
            • ankas4 Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 11:08
              Zgadzam sie Lila, nie pomyslałam o tym proponując ramę ,kt~órą mamy, ale faktycznie dopiero jak chcielismy zakupić takie pojemniki pod lozko wyszła prawda na jaw;), wiec jesli ktos chce cos przechowywac pod lozkiem no to w tej ramie to odpada.
              • malenkie7 Re: Łózko ikea dla rodziców 19.11.10, 13:27
                mialam przyjemnosc spac na lozku podanym w linku w pierwszym poscie - makabra. rozklekotane, mialam wrazenie ze rozsypie sie od tego, jak przewracam sie na drugi bok. to bylo w wynajmowanym mieszkaniu.
                poza tym nie jest to ladna rama, ale to juz moje zdanie.
                co do materaca - naprawde warto przetestowac w sklepie. polozyc sie, usiasc. ja akurat z tych co lubia twarde materace - na miekkim boli mnie kregoslup.
                • iki2007 Re: Łózko ikea dla rodziców 21.11.10, 20:09
                  ok przekonałyście mnie, nie kupuję tego
                  znalazłam cos takiego
                  www.magnat.biz.pl/Lozko_Wiktoria_160_sosna,35.html
                  • andzia84 Re: Łózko ikea dla rodziców 21.11.10, 22:21
                    ono też jest sosnowe :) będzie to samo co przy tym pierwszym
    • lee_a Re: Łózko ikea dla rodziców 21.11.10, 20:38
      my mamy MALM, jakiś czas temu zaczęło skrzypieć - wyciągnęliśmy materac, wyjęliśmy stelaż i wszystkie newralgiczne miejsca tych połączeń metalu popsikałam WD40. Skrzypienie ustało i nie wróciło od 1,5 roku. Spróbujcie jak komuś skrzypi :)
      • iki2007 Re: Łózko ikea dla rodziców 22.11.10, 08:37
        ja chce sosnowe, takie mam meble w sypialni i takie mi się podoba, kwestia żeby było w miarę porządne i soldne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka