leluchow1 30.01.11, 17:45 chcę mężowi na kolację popełnić taki na ciepło z żurawiną. Tylko nie wiem czy np taki Brie kładzie się na oliwe i juz czy jakiejś panierki wymaga? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paris4 Re: ser plesniowy 30.01.11, 17:51 chyba taki pieczony w piekarniku lepszy niż obsmażany tylko powinnaś mieć drewniane opakowanie od tego sera Odpowiedz Link
paris4 Re: ser plesniowy 30.01.11, 18:05 w sumie można i w folii i upiec bez panierki - można polać oliwą i posypać ziołami, nawtykać do środka czosnku albo wersja z ziołami i miodem też pycha albo upiec sam i z żurawiną podać no jeśli chcesz z patelni koniecznie to wtedy się robi panierkę jak do schabowego, czyli jajo i buła tarta Odpowiedz Link
aurinko Re: ser plesniowy 30.01.11, 18:14 Ja piekę w piekarniku w folii w której sprzedają, zdejmuję tylko kartonik. Ew. jak mi się nie chce czekać to wrzucam do mikrofali ale na słabe podgrzewanie. Odpowiedz Link
alcea3 Re: ser plesniowy 30.01.11, 19:08 Nawet nie pomyslalam,ze tak to mozna jesc:) Muszę koniecznie sprobowac :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: ser plesniowy 30.01.11, 19:33 nie wkładam do niczego. kładę go na papierze do pieczenia, wciskam ząbki czosnku, rozmaryn, oliwa, pieprz i się piecze 25 minut (przepis od kasi lipiec) Odpowiedz Link
effka_81 Re: ser plesniowy 30.01.11, 19:48 Piekę na papierze do tego bagietka z masłem czosnkowym żurawina i gotowe. Odpowiedz Link
leluchow1 Re: ser plesniowy 30.01.11, 19:52 Zrobiłam wg przepisu Lilki z braku folii :-) Do tego żurawinka i reszta szparagówki z polędwicą łososiową i śmietaną. Objadł się jak bąk a ja upajałam się zapachem i zerkałam na wagę łazienkową :-) Odpowiedz Link