Dodaj do ulubionych

Mufinki dla alergikow

23.02.11, 18:42
W niedziele bedziemy goscic dzieci naszych znajomych. Pomyslalam, ze upieke mufinki ale dzieci sa alergiczne: jedno na diecie bezmlecznej, jedno uczulone na jajka - moze macie sprawdzone przepisy na mufinki dla malych alergikow? Bardzo prosze poratujcie.
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: Mufinki dla alergikow 23.02.11, 19:46
      Jeśli chodzi o jajka to ja przez długi czas używałam zamiennie przepiórczych, a mleko zastępowałam sojowym, ryżowym, owsianym, etc (moja na te nie miała alergii).
      • guciowamama Re: Mufinki dla alergikow 23.02.11, 19:58
        Mleko mam zamiar zastapic ryzowym wlasnie. Ale u nas nie ma jaj przepiorczych :-(
    • ri.ka Re: Mufinki dla alergikow 23.02.11, 20:58
      ja jak pieke mufinki bezmleczne to zastępuje je woda i daje wiecej jakiegos aromatu bez jejek nigdy nie pieklam choc kiedys trafiłam na blog gdzie są różne przepisy bezmleczne i bez jajeczne i sa tam też mufinny moze upiecz jakies na próbe przed niedziela wygladają pysznie
      pinkcake.blox.pl/strony/muffinkibezjajek.html
      -
      • burdziaa Re: Mufinki dla alergikow 24.02.11, 08:24
        Ja mojemu alergikowi piekłam z prawdziwym klarowanym masłem- nie uczulało go,mozna zamiast masła uzyc oleju do mufinek, zamiast mleka krowiego czy jogurtu-'mleka' ryzowego,chociaz to bardziej taka zabieana woda z cukrem jest ale rozcieńcza. Moj uczulony na białko jaja był mocno, wiec zóltka dodawałam, a jak potrzebowałam calego jajka to przepiórcze były dobre.
        • guciowamama Re: Mufinki dla alergikow 24.02.11, 09:55
          Dziekuje Burdziu Kochana - Ty jak zawsze niezawodna! Poszperalam troche i wynalazlam szwedzkie przepisy - zobaczymy co wyjdzie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka