Dodaj do ulubionych

Kawa i herbata przeweekendowa

27.05.11, 07:14
Serwuję dziś napoje i sernik z musem malinowym, ten który widać na mojej stronie głównej :)

Słoneczko gdzieś się schowało, dzieci drugi dzień w domu. Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej, bo wczoraj Zosia się mocno dusiła. Kaszel koszmarny. Mam pewne podejrzenia, czy ten kaszel nie jest przypadkiem alergiczny u niej... Na szczęście noc minęła spokojnie.

No to czekając na upragnioną sobotę życzę Wam dobrego dnia!!!!
Obserwuj wątek
    • guciowamama Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 07:21
      Przysiadam sie na kawke zasmucona - zmarla koszykarka Malgosia Dydek - byla w czwartym miesiacu ciazy...
      Pogoda u nas adekwatna do smuteczkow - niemilosiernie pada.
      Tri-mammo zdrowka dla Zosi!
      Miejcie sie dobrze Kochane!
      • dorka3078 Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 07:39
        [ * ] dla Małgosi czytałam że było kiepsko i była w farmakologicznej śpiączce żeby maluszkowi nie zaszkodzić ech
        no to jakos humor mi poszedł
        mimo wszystko miłego dnia
        • zabka11 Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 08:06
          (*) i mnie jest przykro;(
          Witam się z kawką i do pracy zmykam:) super że dziś piątek.
          • klarysa007 Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 08:18
            Kawka na szybko, bo muszę lecieć sprawy zaległe na mieście pozałatwiać.
            Wieści o Małgosi mnie dziś zmroziły :( Dwóch synków i jeszcze ciąża... (*)
    • cui Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 08:55
      Strasznie smutne wiadomości :(

U mnie kiepski nastrój. Mam ochotę wyskoczyć przez okno... Dobrze, że pracuję na parterze... ;)

Miłego piątku Dziewczynki!
      • leluchow1 Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 08:59

Ja już w pracy z zieloną herbatką. Wczoraj cudne popołudnie z chłopcami a dziś bierzemy z siostrą mamę na babski wieczór w knajpce. Mam nadzieję, że też będzie miło.
      • guciowamama cui 27.05.11, 09:23
        Oprocz kawy zaaplikuj sobie duuuza dawke magnezu na odpedzenie tego nastroju. Przytulam.
    • tri-mamma Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 09:06
      O kurcze!
      Nie wiedziałam o Małgosi. To potwornie przykre... (*)
      • takatoszymura Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 09:10
        O! wątek założyłam, a Wy już wiecie śmierci Małgosi Dydek. Okropnie smutne, zwłaszcza jak zostają maluchy bez mamy.....
        • aga_junior herbatka z cytrynką 27.05.11, 09:49
          Okropne wydarzenie, straszne!!!! :(

My wczoraj mieliśmy cudowny dzień. Z okazji dnia mamy M zabrał mnie na fajne jedzonko. Później junior dał mi laurkę i strasznie przeżywał, że kredką wyjechał po za linie. Pod wieczór robili z Maćkiem domek dla dżdżownic no i syn się strasznie zaangażował, rano płakał, że tata je wyniósł do piwnicy bo on chciał je mieć w domu :-)
          Dziś moje pierworodne przyjeżdża, podobno strasznie stęsknione. Maciuś kazał jej wracać do domu i oglądać z nim mini mini :D
          Zakupy już zrobione, przede mną jeszcze kupa roboty + obiad. W przedszkolu festyn rodzinny. Trochę jestem fizycznie zmęczona no i prasowanie czeka i nabiera mocy, nie wiem jak dużej ale ktoś musi się za nie wziąć.

Miłego dnia dziewczynki
        • szaszanka21 Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 09:50
          (*) Bardzo smutna wiadomość. Biedne maluchy zostały bez mamy :(
          Dopijam kawe i lecę na zakupy z Miśkiem.
          Ostatnio mam straszny młyn ale mam nadzieję,że powoli wyjdę na ostatnią,finiszową prostą.
          Spokojnego dnia dziewczynki.
          • gosia399 Re: Kawa i herbata przeweekendowa 27.05.11, 10:04
            u nas dzis pochmurnie,dziewczyny mały ma znowu kaszel i katar znowu alergia dJE sie we znaki
            ja prawie wcale nie wydaje z siebie dzwieków ,niestety zapalenie krtani nie wiem skad sie przyolatało
            kochane jaka piękna laurke dostałam od synka wczoraj i słodkie"mamusiuuu kocham cie ...."
            a dzies Kubulek pojechał na pierwsza wycieczke (całe przedszkole pojechało)na dziki zachód,pierwsza podróz z kolegami i kolezankami przezywał bardzo.tylko ta pogoda zeby nie padało.
            miłego dzionka
    • klaudia020707 Re: Kawa i herbata przedweekendowa 27.05.11, 11:01
      Bardzo przykro gdy umiera matka, zostawiając małe dzieci i zabiera ze sobą nienarodzone dziecko....
      Dopijam ciepłą herbatę, szybko ogarnąć mieszkanie, nakarmić małego i pędze po Klaudię....i mamy weekend
      a najlepsze....uwaga dzisiaj nie pada deszcz, tzn. jeszcze nie pada;) niesamowita odmiana po 3 tyg. deszczów, ale nie ma czym sie podniecac bo od wieczora znowu będzie padac przez kolejny tydzień brrr
      • klaudia020707 tri-mama 27.05.11, 11:05
        Sernik wygląda smacznie, az slinka leci. W ogóle moje wielkie skryte marzenie, to taki biznes jak Twój, no i budowa domu.....Ty już jedno masz a drugie w trakcie relizacji:)
        Powiedz mi co to za sałatka na pierwszym zdjęciu po lewej stronie? Jest w niej mięso i polane jakimś białym sosem.
        Jeśli mogę proszę o przepis :)

ps. fajnie jakby link do Twojej stronki był aktywny, tylko kliki juz, bo teraz trzeba go skopiowac i wkleić
        • tri-mamma Re: tri-mama 27.05.11, 15:42
          Klaudia, mówisz o tym zdjęciu w galerii?
          Ta sałatka to jedna z moich ulubionych :) Sałata ze świeżych warzyw, z marynowanym kurczakiem i sosem czosnkowym.
          Przepis podam później, bo teraz mam kupę pracy i sama nie wiem ostatnio w co ręce wsadzić. Take są uroki prowadzenia firmy z domu, nadorowania budowy, a dzieci dziś wszystkie zostały, bo jak pisałam Zosia kasłała mocno, a Janka nie chciało mi się odwozić :))
          Przepis wieczorem, jak dotrwam :))
          • klaudia020707 Re: tri-mama 27.05.11, 23:03
            Tak właśnie o ty zdjęciu i o tej słatce.
            Przepraszam, że Ci głowę zawracam. Nie spiesz się z przepisem, jak będziesz miała chwilkę to wtedy napisz, poczekam cierpliwie. Dzięki z góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka