Dodaj do ulubionych

Poleccie szkołę językową.

19.08.11, 15:20
Prawie postanowione, ze od wrzesnia chcę ruszyc z wielkim odswiezaniem języka i chce isc do szkoły.
Ktore mozecie polecic? Na co zwracac uwagę?
Zabka gdzie chodzisz i ile płacisz?:)
Obserwuj wątek
    • zabka11 Re: Poleccie szkołę językową. 19.08.11, 18:04
      www.topenglish.com.pl/department/46/wroclaw.html
      chodzę tu, płacę 180zł za msc, bo jako stały klient. pierwsze 4 lekcje są za darmo, i decydujesz czy chcesz chodzić czy nie, jak tak to płacisz i chodzisz dalej, jak nie to zmykasz i nie płacisz.
      Fajnie Pati, cieszę się, że będziesz być może chodzić tam gdzie ja;)
      Buziaki
      • alcea3 Re: Poleccie szkołę językową. 19.08.11, 22:12
        Strasznie mnie zaskoczyły ceny, nie sadzilam,ze jest az tak drogo.. :(

Jaką metodą Cię tam nauczają? długo juz chodzisz? widzisz efekty?
        • lee_a Re: Poleccie szkołę językową. 19.08.11, 23:05
          drogo? Ja chodzę na indywidualne lekcje angielskiego i płacę 55 zł za lekcję. Srednio miesięcznie mnie to wychodzi ok. 400 zł. Ale efekty są nieporównywalne z lekcjami w grupach, nie powiem, że mi nie żal, bo kwota spora, ale na pewno warto jeśli trzeba w krótkim czasie się podciągnąć.
          • alcea3 Re: Poleccie szkołę językową. 20.08.11, 09:13
            ee_a napisała:

> drogo? Ja chodzę na indywidualne lekcje angielskiego i płacę 55 zł za lekcję. S
            > rednio miesięcznie mnie to wychodzi ok. 400 zł. Ale efekty są nieporównywalne z
            > lekcjami w grupach, nie powiem, że mi nie żal, bo kwota spora, ale na pewno wa
            > rto jeśli trzeba w krótkim czasie się podciągnąć.

No dla mnie bardzo drogo, 200 zł miesiecznie to bardzo wyska kwota.
    • burdziaa Re: Poleccie szkołę językową. 20.08.11, 08:46
      Pati polecam
      www.olc.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=108&Itemid=57&lang=pl
      • alcea3 burdzia 20.08.11, 09:18
        Korzystałas z tej szkoły?
        • burdziaa Re: burdzia 20.08.11, 09:44
          Ja nie ale moje dwie koneżanki robią tam już któryś poziom i kilka sezónów mają za sobą,są zadowolone-ja nie uczyłam sie angielskiego....:(
          • alcea3 Re: burdzia 20.08.11, 10:05
            Patrzę na ceny i są niestety chyba najwyzsze ze wszystkich ok 1500 za semestr...
            • zurawina100 alcea 20.08.11, 11:30
              Jak podzielisz zabki cenę przez 8 to wyjdzie ok 22 za lekcje, myślę, że taniej będzie ciężko znaleźć.
              • alcea3 Re: alcea 20.08.11, 12:31
                no znalazłam 9.80 z alekcję przy wplacie na 10 miesiecy.
                • becik_l79 Re: alcea 20.08.11, 20:56
                  pracuję w warszawskiej szkole, od 12 lat w branży, więc temat znam od podszewki.
                  Zwracaj uwagę na
                  1. długość godziny wg nomenklatury danej szkoły: 40? 45 minut? a może 75?
                  2. koszt: za ile godzin o jakiej długości? tysiąc za 40 godzin to nie to samo co za 60.
                  3. zapisy regulaminu odnośnie rezygnacji z zajęć itp
                  4. im niższa cena, tym mniejsze koszty lektora = im mniejsze koszty lektora, tym większa szansa na młodą siksę, która ma marne pojęcie o nauczaniu grup
                  5. co jest w cenie, a za co dopłacasz; czy są wliczone podręczniki, czy nie.
                  6. Czy jest nadzór metodyczny: hospitacje zajęć, ankiety, analizy potrzeb bla bla
                  7. czy są w cenie jakieś bonusy, typu zajęcia dodatkowe, dostęp do platformy e-learningowej itp
                  8 Aaaaaaaaaaaaa i ile osób w grupie. Min i Max. Dobrze jak jest do 8 osób. Przy większej ilości ceny mogą być niższe.
                  9. czy ma szkoła akredytację kuratora
                  10. czy ma szkoła jest centrum egzaminacyjnym LCCI, TOEIC, itp - może się przydać.

Chyba tyle.
                  BUźka
                  • zabka11 Re: moja szkołą ma wszystko co becik wymieniła:) 20.08.11, 21:57
                    I wcale nie są drodzy....2x w tyg po 2x50min, książka na 2 stage kosztuje ok.40zł, jak sa powtórki do egzaminu, który jest po każdym zakończonym stage, to kserówki dostarczają gratis, podobnie jak trzeba jakiś materiał dodatkowo poćwiczyć np. reported speach itp.

I lekcja wychodzi 11.25gr, bo jest 16h (po 50min dokładnie ) w tyg. Lektorzy zmieniają się co zajęcia, zawsze z kimś innym, oczywiście native speaker jest raz w tyg, nieraz z takim akcentem np. szkockim, że trzeba nam chwili by załapać;). Grupy nie większe niż 12 osób, ale zazwyczaj jest 6-8, bo różnie ludzie chodzą. Jak pójdziesz ze mną Pati, to i Ty i Ja dostaniemy zniżki, ja za to, że kogoś przyprowadziłam, a Ty na zachętę, że ze mną.
                    Efekty? chodzę rok, jeszcze rok, i jak dla mnie koniec, będzie perfekt i zaczynam lekcje rosyjskiego. Lekcje polegają na mówieniu, pytanie odpowiedź, nauka poprzez szybkie odpowiedzi i schematy, ja jestem bardzo zadowolona:) i tak jak powiedziałam 4 pierwsze godziny gratis, ty decydujesz czy zostajesz.
                    Pozdrawiam
          • alcea3 Re: burdzia 22.08.11, 20:38
            burdziaa napisała:

> Ja nie ale moje dwie koneżanki robią tam już któryś poziom i kilka sezónów mają
            > za sobą,są zadowolone-ja nie uczyłam sie angielskiego....:(

Twoje kolezanki musiały wygrac w toto lotka ;)

Własnei dostałam cennik z tej szkoły 1475 zł za ...20 h nauki!!!! Godzina kosztuje 73,75 ....
    • cui Re: Poleccie szkołę językową. 23.08.11, 14:13
      Callan ponad wszystko :) Moim zdaniem oczywiście :)
      Kilka lat temu uczyłam się tą metodą w sumie chyba 2,5 roku.
      Poczytaj o metodzie i znajdź dobrą szkołę, która ma native speaker'ów a nie Polaków. W mojej szkole uczyli Anglicy, Kanadyjczycy, Amerykanie, Nowozelandczycy. Osłuchałam się języka w różnych akcentach. To była świetna inwestycja. O ile pamiętam - płaciłam około 160-170 zł/mc (dwa razy w tygodniu po 50 min).
      • alcea3 Re: Poleccie szkołę językową. 23.08.11, 21:24
        Bardzo dziękuję za rady!

Chcę callana na pewno- mam opory przed mowieniem.
        dziękuję becik za zwrocenie uwagi na trak wiele kwesti! :)
        • becik_l79 Re: Poleccie szkołę językową. 23.08.11, 21:29
          spoko:)
          Aczkolwiek ja Callana odradzam - ze względów związanych ze znajomością metodyki nauczania i całej teorii z tym związanej. W praktyce też znajduję potwierdzenie mojej opinii. Jednocześnie uważam, że każdy powinien dobierać usługę do swoich potrzeb, więc jeżeli dzięki temu macie motywację do nauki, to super. Z pewnością efekty będą lepsze niż gdybyście działały wbrew sobie.
          Przede wszystkim jednak bawcie się dobrze. Od jakości czasu spędzonego na aktywnej nauce podczas zajęć zależy ilość przyswojonego materiału:) Im większy relaks i dobra zabawa, tym więcej zostaje w głowie.
          • graculka Poleccie nauczyciela na prywatne lekcje w Krakowie 25.08.11, 18:14
            Szukam jakiegoś nauczyciela wymagającego i dobrze uczącego, też postanowiłam nauczyć się angielskiego zobaczymy jak z realizacją tego postanowienia będzie :)
            • uczula Re: Poleccie nauczyciela na prywatne lekcje w Kra 26.08.11, 14:08
              Dziewczyny - a tyle jest szkolen za darmo finansowanych z UE.
              Czemu tam nie szukacie?
              Czasem to polega tylko na szybkosci skladanych podan
              Ja zagladam na strone
              www.inwestycjawkadry.info.pl/szkolenia-jezyki-angielski,sk,4,19.html
              trzeba sie wczytac do jakiej grupy jest kierowane dane szkolenie
              wczoraj zapisalam sie na :

oxfordschool.pl/projekt_bulats/index
              no ale nie wiem czy sie dostane, bo zapisy byly od 16 sierpnia a ja bylam na urlopie i dopiero co wrocilam i pani ma juz caly segregator - w kazdym badz razie jak nie w tym to moze w przyszlym roku, no i szukam dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka