metanira
01.03.12, 14:48
W poniedziałek kupiłam na Allergo krem, od razu zapłaciłam przez "płacę z Allegro", pół godziny później dostałam maila, że sprzedający otrzymał moją wpłatę. Na stronie sprzedającej jest następująca informacja:
"Wpłaty dokonywane zwykłym przelewem – nie poprzez Płacę z Allegro, znacznie przyspieszają proces realizacji zamówienia. Przy wyborze opcji "Płacę z Allegro" wysyłka towaru następuje dopiero po zaksięgowaniu przelewu od Allegro na moim koncie bankowym."
Jestem zdziwiona, ponieważ zawsze myślałam, że korzystanie z opcji "płacę z Allegro" właśnie przyspiesza transakcje, ponieważ bez względu na bank, dzień tygodnia i porę dnia po wysłaniu przelewu przez kupującego sprzedający prawie od razu dostaje info, że przelew wyszedł, a skoro wyszedł, więc lada dzień pieniądze znajdą się na jego koncie i można wysyłać towar. A ta pani stwierdzi coś wręcz przeciwnego. Jak to właściwie jest, wiecie może?
Póki co nawet nie mogę się wkurzać, że przesyłki jeszcze nie ma (kupiłam w poniedziałek), ponieważ pani w regulaminie aukcji ma napisane (żeby nie było, że nie przeczytałam regulaminu ;P ), że przesyłki wysyła do 3 dni od zaksięgowania wpłaty. Jestem przyzwyczajona do błyskawicznych transakcji, zwłaszcza jeśli wybieram przesyłkę priorytetową (teraz też tak zrobiłam). Czy to znaczy, że jutro mogę zacząć monitować panią? Poniedziałek - kupno, dzisiaj najpóźniej wysyłka priorytetem, jutro powinnam dostać przesyłkę, a jeśli jutro nie dostanę, to dopiero w poniedziałek, a to już chyba przesada? Tydzień przy natychmiastowym przelewie "płacę z Allegro" i zamówionym priorytecie... A może jestem zbyt skrupulatna i się czepiam? ;)