Dodaj do ulubionych

Nutramigen 2

03.03.12, 15:21
DZiewczyny nie wiem czy macie młodsze dzieciaki i korzystacie z Nutramigenu - od stycznia był już pełnopłatny a od 1 marca jest ryczałt na niego i puszka kosztuje 3,50 byłam w szoku jak się dowiedziałam dzisiaj w aptece :-)
Obserwuj wątek
    • blanka0 Re: Nutramigen 2 03.03.12, 20:27
      a jak jest z bebilonem pepti II?
      W zeszłym roku płaciłam 11 zl/ puszka, teraz 23 zł
      jestem wsciekla bo obie damy pija go jeszcze.
      • aurinko Re: Nutramigen 2 03.03.12, 20:55
        Ja w lutym za bebilon pepti 2 placilam 7zl z groszami, na recepte od pediatry.
        • blanka0 Re: Nutramigen 2 03.03.12, 21:05
          aurinko a masz zaswiadczenie od alergologa ?
          Mi pediatra nagle odmówila wypisywania recepty na bebilon bo niby nie moze, chyba ze dostarccze zaswiadczenie od alergologa.
          Rzeczywiscie tereaz kosztuje 7 zł, wczesniej płaciłam połowe tj. 11.
          Wsciekła jestem .
          • aurinko Re: Nutramigen 2 03.03.12, 21:19
            Nie, zaswiadczenia nie mam. Pediatra wypisala mi to mleko dla Macka, bo uznala, ze takie bedzie bezpieczniejsze. Ja jeszcze Macka karmilam piersia (dzis rano ostatni raz dostal cyca wiec tak naprawde dopiero zaczne to mleko uzywac) ale mialam w planach przestac. Recepte dostalam odrazu na 4 puszki. Jednoczesnie pediatra dala skierowanie do alergologa bo Maciek obciazony w wywiadzie (ja jestem alergiczka), termin mamy na koniec maja. Nie wiem jak dalej bedzie z receptami bo przeciez te 4 puszki do maja nie wystarcza az doniose zaswiadczenie. W przyszlym tygodniu bede u pediatry to podpytam co z recepta.
            • blanka0 Re: Nutramigen 2 04.03.12, 18:05
              aa bo do ukonaczenia przez dziecko 1 r.ż. pediatra moze bez zaswiadczenia, a potem juz tylko alergolog lub pediatra ale pod warunkiem ze ma zaswiadczenie od alergologa.
              I tym sposobem place za mleko 3 x wiecej wrrrrrrrrrrr
              • aurinko Re: Nutramigen 2 05.03.12, 10:55
                Faktycznie Maciek nie mial roku skonczonego, kilka dni mu brakowalo. Dzis bede o 13 u pediatry to sie dowiem jak to u nas dalej bedzie.
                • aurinko Re: Nutramigen 2 05.03.12, 15:48
                  Blanka, dostałam na Maćka receptę od pediatry 6 puszek na jednej recepcie, 30%. W aptece okazało się, że od 1 marca Bebilon Pepti kosztuje 11zł a nie 7zł jak wcześniej bo zmieniła się cena wyjściowa. Takie zmiany mają być co 2 miesiące, Pepti nie jest objęte ryczałtem jak Nutramigen, i jest tylko odpłatność albo 100% albo 30%, innych np. 50% nie ma. Za dwa miesiące może wyglądać to inaczej. Pediatra nie robiła żadnego problemu z receptą, żadnego zaświadczenia od alergologa nie chce, Maciek skończył rok a nawet nie pytała o wiek, zresztą ona Maćka zna na wylot i wie, że już rok skończył. Ew. mogę brać recepty od alergologa jak już będę regularnie chodziła na wizyty. Także tak to u nas wygląda.
    • esmarta Re: Nutramigen 2 12.04.12, 21:55
      czy ma ktoś do odsprzedania 3 puszki Nutramigen 2 - bardzo potrzebuje...
    • porzeczka_mocna Re: Nutramigen 2 13.04.12, 07:50
      Korzystamy, korzystamy... I już się nawet zdążylismy załapać. Choć trzeba było wrócic do przychodni z receptą, żeby wypisali poprawnie zniżkę - bo za pierwszym razem nie wpisali nic w polu refundacja, mimo że dostarczyliśy im nowe zaświadczenie od alergologa.

Ja to jeszcze marzę o tym, żeby można było kupować Nutramigen berz recepty - gdy płaci się 100%. Odpadłby mi ten cholerny stres pt. "co zrobię, gdy na wakacjach skończy mi się, wysypie, albo ktos mi ukradnie torbę z zapasem".
      • esmarta Re: Nutramigen 2 13.04.12, 22:51
        i ja mam wlasnie teraz taki stres, ze nie zdobede w Polsce Nutramigenu a nie znajde nikogo zyczliwego go by odsprzedal doslownie 3 puszki... i bede musiala wpakowac te 3 puszki w podreczny bagaz do samolotu, ktorego wielkosc i tak jest mocno ograniczona:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka