issy25 05.10.07, 13:25 A może by tak jakieś spotkanko przy kawce (bezkofeinowej) zorganizować? Ciążówki i mamuśki Co o tym myślicie? Póki pogoda jeszcze nadająca sie na spacerki z maluchami. Czekam na opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_belle Re: Spotkanie ? 05.10.07, 14:37 jestem za. jestem na zwolnieniu więc co do terminu, miejsca i całej reszty się dostosuję. podajcie tylko propozycje )) Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 05.10.07, 15:45 Jestem za ale pytanko tylko gdzie bo wiadomo ,że spotkanko by było z dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 05.10.07, 16:10 Napewno gdzieś gdzie nie palą. No i żeby wózki się zmieściły. Dużo miejsca jest tam w dawnym wakansie no ale raz że tam chyba się pali a dwa że schodów dużo. W Skrzynce ciasno, w III alei jest Mythos czy jakoś tak ale też palą i ciasno. I tak kurczę myślę ............że w zasadzie nie wiem gdzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 05.10.07, 16:21 no żesz........... nie ma fajnych,niepalących knajpek... ja wózka nie biore tylko małą w taxi i tak bo z grosza w aleje nie pójde hhehehe ale ten klub tori (dawny wakans) jest najrozsądniejszy palą tam ale jest dobra wentylacja albo klima)) Pozatym można w rogu usiąść i nakarmić dzidzie w razie takiej potrzeby może tam co..?? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 05.10.07, 16:59 no ja się dopasuję, jeżdżę autem i dzieciaczek w brzuszku więc wszystko mi jedno. poczekajmy co powie reszta. no i termin proponuję taki z wyprzedzeniem ustalić. Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 05.10.07, 17:04 zgadzam się teraz opinie innych prosze;; blue_belle na kiedy termin masz? Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 05.10.07, 19:13 Myślę, myślę i żadna rozsądna knajpka nie przychodzi mi do glowy. Raczej bym nie chciala siedzieć z dzieckiem obok pijących piwo nastolatków Niedaleko Hali Polonia jest taka knajpja kuchnie świata, czy coś w tym stylu. Sala dla niepalących, dość dużo miejsca. Trzeba to jeszcze przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 05.10.07, 19:26 W tych kuchniach świata nie byłam nigdy ale jeśli tak jest faktycznie że duża sala i nie palą to też może być. Ktoś musi podjąć decyzje. Może jeszcze będą jakieś propozycje. A ja mam termin teraz na 7 stycznia (to po zmianie lekarza, wcześniej był na 17 stycznia) - więc przyjmijmy styczeń )) Trochę mi jeszcze zostało.........)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Spotkanie ? 05.10.07, 22:50 też bym się dołączyła do spotkania tylko by mi pasowało w godzinach rannych, bo jak starszak wyzdrowieje to będzie w przedszkolu a ja bym wsiadła z małym w auto i podjechała do Częstochowy. tylko narazie jestem uziemiona bo już 3 tydzień siedzi w domu bo chory i najlepiej gdzieś po połowie miesiąca bo teraz na głowie będę miała chrzciny tak więc jeśli byłoby to po 14 października i w godzinach rannych to skorzystam ze spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 06.10.07, 07:57 Pewnie musimy jakoś się dopasowaź w końcu żeby to spotkanko doszło do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 06.10.07, 09:22 Mnie też bardziej odpowiada w godzinach wcześniejszych. Tak ok 12 może? Jak reszcie pasują godziny? Trzeba jakiś kompromis znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 06.10.07, 14:07 dla mnie 12 też jest ok. Co do daty to może być po 14.10. jednak byle nie weekend )) Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: Spotkanie ? 07.10.07, 22:47 ja tez chetnie sie spotkam,termin bez roznicy jak dla mnie,moze byc okolo 12,ja mysle ze jak nie bedzie za zimno to mozna jeszcze posiedziec na jakims ogrodku na zewnatrz najlepiej w 3aleji bo tam nie jezdza auta Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 08.10.07, 10:42 To godzine mamy ustaloną- ok12, dzień tygodnia - napewno nie weekend. Myśle że przyszly tydzień będzie ok? Co do miejsca, proszę o konkretne propozycje. Moja to "podróze kulinarne" na Tysiącleciu. Jak pisalam wcześniej sala dla niepalących i wózki powinny się zmieścić. Teraz wasza kolej Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 08.10.07, 10:51 No to ja dorzucę i zaproponuję konkretnie: środa (17 października) o godz. 12 w kuchniach świata. Bo faktycznie zaletą jest sala dla niepalących i że dużo miejsca oraz brak schodów. Tylko mam nadzieje rezerwacji nie potrzeba - w sumie termin malo chodliwy. Teraz proszę sprawdzcie czy termin ok bo jak nie to bedziemy przesuwać))) Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: Spotkanie ? 08.10.07, 19:13 No nie wiem ile wozkow sie tam zmiesci ile mam przyjdzie na spotkanie a ile ciezarowek,ja wolalabym na zewnatrz jak bedzie pogoda bo po co kisic dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 08.10.07, 19:18 Jak będzie ladna pogoda to można wybrać się na jakiś spacerek, bo nie wiem czy my wysiedzimy w ogródku, temperatury na siedzenie na dworze to już raczej nie będzie (mam nadzieje że się mylę). Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 08.10.07, 21:35 a gdzie są konkretnie te kuchnie świata? Pozatym mi pasuje ten termin i też sie zgadzam,że najwyżej jak będzie pogoda to będziemy kombinować.. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: Spotkanie ? 08.10.07, 23:44 Też się piszę, w lokalu damy radę (ja i moja córka) wysiedzieć do godziny (w porywach, może być czasami problem. Spacer - bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 09.10.07, 10:27 Lokal jest na Armii Krajowej 68a. Przy lini tramwajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Spotkanie ? 09.10.07, 12:22 ja tez sie pisze na to spotkanie termin mi pasuje mam nadzieje ze starsak sie znow nie rozchoruje tylko musicie mi wytlumaczyc gdzie to dokladnie jest wiem tylko jak dojechac do dworca pkp Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Spotkanie ? 12.10.07, 08:08 to jak w końcu z tym spotkaniem ustaliłyscie coś? Jak bedzie ładna pogoda to możemy isc na spacer a potem znajdziemy jakas knajpke aby napic sie kawy Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 12.10.07, 08:17 a będziesz jechała tramwajem czy autobusem? daj znać czym to Ci wytłumaczę dokładnie. Co do terminu to proponowałam środę (17.10) o godz 12 i jak widzę nikt nie pisze że nie pasuje więc chyba zostaje. A spacer to kwestia otwarta. Ja jestem w ciąży więc dla mnie to bez różnicy. Sprawdzałam pogodę to ma być lekkie zachmurzenie ale słoneczko widać no i gdzieś tak 10-15 stopni. Ale trudno powiedzieć czy faktycznie się sprawdzi. Aga napisz czym będziesz to odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 12.10.07, 09:53 Mi ten termin pasuje to jestesmy umówione na 17.10 o godz.12 koło KUCHNI ŚWIATA tak? Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 12.10.07, 11:24 Jak milo,wszystko ustalone, tylko kreacje odpowiednią trzeba wybrać)) Dzisiejsza pogoda dospacerów nie zachęca, mam nadzieje że to się trochę zmieni. Nasz znak rozpoznawczy na spotkanie? Duży brzuszek albo wózek. To ile nas będzie w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 12.10.07, 11:52 Mnie poznacie po trzymaniu małej na piersi w nosidełku A i po krótkich włosach Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 12.10.07, 12:22 To termin ustalony. Będę napewno. Mam długie włosy No i brzuch) Z pewnością się nie pogubimy bo będzie że tak powiem 'charakterystycznie'...............))) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 12.10.07, 12:37 jeszcze muszę uściślić. spotykamy się w lokalu czy przed nim? No bo nie wiem czy będzie ten spacer czy nie. Może spotkajmy się przed i zdecydujemy czy wchodzimy czy idziemy. Chyba że będzie padało no to rozwiąże problem)) Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Spotkanie ? 12.10.07, 12:49 byłoby miło przed lokalem,ale fakt tylko pogoda zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
issy25 Re: Spotkanie ? 12.10.07, 13:49 Ja również proponuje przed lokalem. Zdecydujemy co dalej. Mnie poznacie po pomarańczowym wózku Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Spotkanie ? 12.10.07, 16:12 ja przyjadę autem bede jechała trasa bede wczesniej w czestochowie bo jade do Deichmana butki pooglądac i stamtad musicie mnie pokierowac Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 12.10.07, 21:19 A w Deichmanie będziesz jak rozumiem w Realu (nie wiem czy jest gdzieś jeszcze). Więc po zakupach jeśli wyjedziesz tym wyjazdem koło stacji benzynowej (gdzie jest też salon fiata) to jesteś przy linii tramwajowej i od razu jesteś też na światłach. Skręcisz w lewo tak jak jedzie tramwaj i dalej prosto. Miniesz kolejne skrzyżowanie ze światłami, później są światła tylko dla pieszych i dalej są następne światła na których powinnaś skręcić w lewo. Przejeżdzasz kawałeczek dosłownie i masz skręt w lewo pod Halę Polonia (duży niebieski budynek) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Spotkanie ? 12.10.07, 22:01 taj zgadza się będę tam gdzie real bo tylko tam widziałam deichmana tak więc powinnam trafić najwyżej zapytam się gdzie ta polonia koniec języka za przewodnika Odpowiedz Link Zgłoś
blue_belle Re: Spotkanie ? 12.10.07, 21:23 i jak skręcisz to od razu znowu w lewo i jesteś na dużym parkingu gdzie proponuję zostawić auto (ja tak zrobię. I dalej musisz iść obok linii tramwajowej w stronę Reala, czyli troszkę się wracasz. Po lewej masz tramwaj a po prawej szereg budynków. Na samym końcu czyli praktycznie pośrodku między jednym a drugim przystankiem tramwajowym te budynki się kończą właśnie i tam jest ta restauracja. Mam nadzieję że się nie pogubisz bo starałam się jak mogłam....)) To do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś