Dodaj do ulubionych

urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę

17.06.12, 21:59
dziewczyny mam w końcu miejsce w domu na jakieś (nieduże) urządzenie do ćwiczeń, znalazłam na allegro coś takiego:
allegro.pl/stepper-skretny-z-ruch-ramionami-nordic-walking-i2412468132.html
ma któraś to? możecie polecić ewentualnie coś podobnego a sprawdzonego?
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • olus-ia80 Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 10:49
      Ja mam taki cudo
      sprzedajemy.pl/orbitrek-buffalo-els4315-wroclaw-na-sprzedaz,167865
      jest ok , tylko muszzę ćwiczyć zacząć
    • olcia.kaktus Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 11:16
      no, doskonale sprawdza się jako wieszak ;)
      Tak poważnie to większość takich sprzętów szybko się nudzi i przestaje się ćwiczyć. Generalnie nie ważne ile kosztował sprzęt i ile ma opcji itp, tylko to, że on sam nie zacznie ćwiczyć. Nie znam osoby, która mając taki sprzęt w domu ćwiczyła na nim regularnie więcej niż po kilku miesiącach.
      Proponuję kijki do nordica, dobre buty i spacery albo bieganie. Po powrocie do domu karimata albo piłka do ćwiczeń. Lepiej działa taki zestaw i jest tańszy, mniej miejsca zajmuje.
      Ja mam orbitreka, jest zajefajny, ćwiczyłam na nim sporo i tak mi przeszło. bieganie z muzyką na uszach plus duża piłka do ćwiczeń po powrocie jest jednak lepsza. Aha, brzydka pogoda/wieczór/nie ta pora roku są tylko wymówkami, do steppera będą inne, ale też się znajdą.
      PS wiem, że jestem strasznie wredna, ale to wszystko przeszłam.
      • aga_junior Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 11:31
        popieram olcie, takie urządzenia zazwyczaj szybko robią za wieszaki.
        Ja polecam zwykły steper, ciężarki lub gumy, karimatka i heja :D
        • lilka.k Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 11:35
          Daruj sobie :). Ja polecam piłkę do ćwiczen i matę. Piłka, kiedy nie ćwiczę, służy jako krzesło, a matę zwiniesz pod łóżko. I wystarczy ;) Jak sama się nie zmotywujesz do ćwiczen, to i takie urządzenie nie podziała niestety :)
          • a090707 Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 12:58
            Hehe, my tez mamy w sypialni taki wieszak, a mowilam mojemu M- nie kupuj !!! :)
            • smolineczka Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 14:19
              nie wiem co czuje maryjka, ale ja po waszych wpisach jestem załamana :-( leń ze mnie straszny, a nadeszła pora, kiedy się MUSZĘ zabrać za swój kręgosłup, i tak bardzo liczyłam na to, że jakiś cudowny sprzęt załatwi sprawę, bo biegania nie znoszę, a spacery już mi nie pomagają... mam ulubiony zestaw ćwiczeń i coraz większe wyrzuty sumienia z powodu tego, że nawet zapomniałam kiedy ostatnio sięgnęłam po nie, i nie wiem czemu chory kręgosłup nie wystarcza jako motywacja do ćwiczeń
              • olcia.kaktus Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 14:27
                Smolineczko, wierz mi na słowo, żaden, nawet najbardziej wypasiony sprzęt nie załatwi sprawy i nie będzie ćwiczyć za ciebie. I nie będzie ci łatwiej się zebrać, bo żeby ćwiczenia były skuteczne - konieczny jest wysiłek, a żeby do niego się zebrać - mobilizacja. NIE MA CUDÓW.
                Jedno wam powiem, nie ma to jak przełamanie lenistwa, nigdy mi się nie chce, ale jak wracam, to mam takiego powera, że mi się udało. Tylko mój leń przez ostatnie pół roku wygrywał.
                Co do ciebie, to może pływanie? dobre na kręgosłup i nie obciąża? i nie czujesz, że się pocisz ;P
                Z drugiej strony - super mobilizacją jest grupa. jak się z kimś umawiałam, to nie ma bata, zawsze szłam, bo nie było wymówek, ktoś przecież czekał. A w domu leń zawsze znajdzie ciekawy program albo film w TV ;)
              • aga_junior Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 14:35
                smolineczko ale na chory kręgosłup to bieganie chyba nie jest polecane. Bardziej basen ?? Może rower ale w plenerze?
                • smolineczka Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 18.06.12, 14:40
                  dziewczyny, pewnie nie uwierzycie, ale nie opanowałam jazdy na rowerze, mimo ogromnego wysiłku męża koleżanki, który swego czasu próbował mi pomóc przełamać lęk i nauczyć łapania równowagi - natomiast pływanie jest moja mocną stroną, chodziliśmy kiedyś z mężem na basen regularnie (było to przed urodzenie Marysi...)
                  co do towarzystwa, to owszem, pomaga się zmobilizować
                  • leluchow1 Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 12:41
                    a NW? Ja chodzę i sobie chwalę. Też mam problemy z kręgosłupem i kolanem
    • monikaj21 Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 13:05
      A ja znalazłam rozwiązanie, które na razie się sprawdza - wypożyczyłam orbitrek na 3 miesiące i to mnie mobilizuje bo wiem, że za ileś dni przyjedzie miły pan i mi go zabierze więc nie mogę odkładać ćwiczenia 'na jutro' (choć są dni kiedy nie ćwiczę :)
      Polecam osobom z okolic W-wy - firma nazywa się orbisfera. Swoją droga jestem pod wrażeniem solidności tych chłopaków, którzy ta firmę prowadzą więc tym bardziej polecam :)
      • boazeria Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 16:35
        Kurcze ja miałam rowerek ale zarósł kurzem.
        Mam też steper taka podstawkę do włażenia, matę notabene od 2ch lat nadal w folii oryginalej , hantle itd.
        I mam też 15 kg nadwagi. Nadal.
        • boazeria Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 16:39
          A, zapomniałam dodać, że przed blokiem mam piękny park rozrywki z alejkami do biegania, piękną fontanną, gratisową siłownią i skałkami a 2 kroki dalej kompleks basenowy.

Podziwiam jeśli uda ci się wytrwać w ćwiczeniach :-)
    • maryjka60 Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 21:30
      nie zniechęciłyście mnie i właśnie zamówiłam ten sprzęt. Mam zamiar go postawić przed tv i zamiast na kanapie pomachać nim podczas oglądania. Zobaczymy jak będzie, mimo wszystko trzymajcie kciuki.
    • alcea3 Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 22:11
      U wszystkich znajomych, którzy mają stoi i obrasta kurzem :))
      • badowimo Re: urządzenie do ćwieczeń - proszę o poradę 20.06.12, 22:17
        ja sobie strzelilam hula hop allegro.pl/magnetyczne-kolo-hula-hop-hoop-z-masazem-110cm-sa-i2405720196.html
        krece wlasnie przed tv, plus: nie zaglusza tv jak inne sprzety, minusow na razie brak, zobaczymy jak z efektami bedzie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka