Dodaj do ulubionych

"Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:)

16.08.12, 12:10
Witam Kochane
tradycyjnie zapraszam do wspólnej akcji dla potrzebujących dzieciaków.
"Dajmy ile możemy" - to będzie moje hasło ....5,10 czy 20zł jak uznacie, pozbieramy ile damy radę, w tych czasach kryzysu, i obdarujemy te skromniejsze dzieciaki, co by rok szkolny z kredkami w piórniku rozpoczęły, jak ich koledzy.
Zapraszam do wpłat Kochane, do 22-giego sierpnia włącznie (bo termin zgłoszeń upływa 23 sierpnia), a ja będę Wam raportować ile już mamy, i potem zgłoszę nasze forum jako Darczyńców.
Poniżej link do Regulaminu akcji z "pomocnych e-mam"
forum.gazeta.pl/forum/w,615,137635793,137635793,Dobry_Start_.html
I mój nr konta, jak zwykle:

Drelichowscy
Piotr i Anna
ul. Pilczycka 125/1
54-144 Wrocław
nr. konta 51102052420000270200359364

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie. Mamy już na dobry początek 50zł, ode mnie 20zł i od Kogosi 30zł.
Obserwuj wątek
    • maadga Re: "Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:) 17.08.12, 08:15
      poszedł przelew :D
      • szary_ludz Re: "Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:) 17.08.12, 21:47
        Pozwolę sobie dołączyć choć ze mnie ani mama ani lipcowa. ;-)
        Jakby coś to Kogosi wina ;-)
        • klarysa007 Re: "Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:) 18.08.12, 08:55
          poszło ;)
        • zabka11 Re: Mały raporcik;) 18.08.12, 08:56
          Nie będę nickami szafować, bo może nie wszyscy sobie życzą, więc napisze tylko:
          DZIĘKUJĘ:), bo mamy już łącznie 130zł:)
          Akcja wciąż trwa, zapraszamy:)
          Pozdrawiam serdecznie:)
          • iki2007 Re: Mały raporcik;) 19.08.12, 18:24
            przelew wysłany
            • zabka11 Re: 320zł:) 20.08.12, 21:17
              Dziękuje za wszystkie wpłaty Kochane, i te duże i te malutkie, i tym znanym i tym nieznanym Forumkom:)....
              Spora sumka nam się już nazbierała, a jeszcze 2 dni zbieramy:)
              Myślę sobie, że już spokojnie wyprawki dla 4-ki dzieciaków jesteśmy w stanie zakupić:)
              Pozdrawiam i wciąż zapraszam do wsparcia:)
      • marigold222 Re: "Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:) 21.08.12, 09:53
        dorzucone do skarbonki
    • aurinko Re: "Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:) 21.08.12, 17:52
      Zabko czy w czwartek mozna wplacic? Czy tylko do jutra i koniec?
      • kogosia Re: "Dobry start" czyli zbieramy na wyprawki:) 21.08.12, 20:09
        wyslalam 30zl
        • zabka11 Re: 370zł:) 21.08.12, 21:33
          Dziękuję za kolejne wpłaty i deklaracje wpłat:)

Przydzielono nam dziś 4-kę dzieci, 3-ka z gimnazjum i jedno z 5kl SP.
          Wyprawki będę kupować w sobotę lub w niedzielę, więc spokojnie możecie deklarować wpłaty.
          Trzymam się terminu z regulaminu, do 23 sierpnia przyjmowane są zgłoszenia Darczyńców, ale my już jesteśmy zgłoszone pod nazwą Forum Lipiec 2007 i przyjaciele, więc do końca tyg. (piątek popołudniu) będę czekać na wpłaty, ok?

Aurinko napisz mi w mailu lub w smsie jaka kwotę wpłacisz, żebym wiedziała czym dysponuję, a przelejesz w dogodnym dla siebie terminie:)
          Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję:)
          • zabka11 Re: 400zł:) 22.08.12, 21:37
            Dziękuję serdecznie dziewczyny:)
            Do piątku popołudnia czekam jeszcze na ew.wpłaty, ale póki co będę rozdysponowywać te 400zł już wpłacone:)
            Myślę sobie że jeszcze z 2-kę dzieci będziemy mogły obdarować, oprócz tej 4-ki już "zaklepanej".
            Dam znać:)
            Pozdrawiam wieczornie:)
            • aurinko Re: 400zł:) 23.08.12, 12:42
              Przelew wyszedł.
              • zabka11 Re: Aurinko 24.08.12, 21:58
                Przelew doszedł, dziękuje:)
            • paszczakowna1 Re: 400zł:) 23.08.12, 12:56
              Zabka, zostalam tu skierowana w sprawie wyprawki przez pitahaya1, wyslalam 60 zl. Mowa byla o dolozeniu do wyprawki dla tych braci gluchoniewidomych, ale jesli juz macie, mozna zuzyc na uzupelnienie innej wyprawki.
              • maryjka60 Re: 400zł:) 24.08.12, 21:03
                Aniu ja wieczorkiem jeszcze puściłam, info masz na gadzie
              • zabka11 Re: paszczakowa1 24.08.12, 21:57
                Dziękuję za przelew, dotarł. Za Twoje pieniążki, wg życzenia zakupie wyprawkę specjalną dla Braci, i my pewnie też dołożymy się do niej. Czekam tylko na jej aktualna listę:)
                Skan rachunku z zakupów, za Twoją wpłatę, wyślę ci na maila gazetowego.
                Pozdrawiam i dziękuje za zaufanie:)
                Ania
            • alcea3 Re: 400zł:) 24.08.12, 21:14
              Super:) Oko cieszy, dzieci będą zadowolone.
              Aniu przelew wysłany powinien dotrzec po weekendzie. Jeszcze raz dziękuję :)
              • zabka11 Re: Wyprawka dla Braci i nie tylko 24.08.12, 22:12
                zycie-braci-gluchoniewidomych.bloog.pl/?ticaid=6f0bd
                Przydzielono nam 4-kę dzieci Kasię 3 gim. i Dawid 2 gim. oraz Grażynę 2 gim. i Ewa 5kl SP.
                Dla nich kupie pełne wyprawki, oprócz piórników dla Ewy i Grażyny, bo już mają.

W tabeli Potrzebujących są też dzieci, które potrzebują specjalnych wyprawek, które są droższe niż te tradycyjne, dlatego ich koszta są dzielone na kilku Darczyńców. Poproszono nas czy możemy sie dołożyć do takiej wyprawki, dla braci Jaszczur, jeśli nam zostaną pieniążki.
                Poniżej link do bloga braci.

zycie-braci-gluchoniewidomych.bloog.pl/?ticaid=6f0bd
                Już wiem, ze nam zostaną, dlatego postaram sie kupić, mam nadzieję za Waszą zgodą?, za pozostałą kwotę rzeczy potrzebne dla braci.

Mamy razem zebrane, jako Forum Lipiec 2007 i Przyjaciele, 450zł :)
                To porządna kwota, która naprawdę wiele może, postaram się więc optymalnie ją wykorzystać w Waszym imieniu, 3x każdy grosz obracając, by dobrze wydać.
                Dziękuję:)
                • effka_81 Re: Wyprawka dla Braci i nie tylko 25.08.12, 07:25
                  Mogę się jeszcze dorzucić?? Przelew byłby po niedzieli;)
                  • zabka11 Re: effka_81 25.08.12, 10:03
                    No pewno, że tak:) do września jeszcze czas, nawet drugi raz pójdę na zakupy wyprawkowe i kupie co trzeba jak tylko będa na to fundusze.
                    Wyślij mi smskiem jaka sume przelejesz lub tu napisz lub na gazetowego, żebym wiedziała ile założyc za Ciebie:)
                    Pozdrawiam i dziekuje:)
                    • effka_81 Re: effka_81 25.08.12, 10:06
                      To super;) Załóż za mnie 30zeta. Dzięki;)
                      • zabka11 Re: effka_81 25.08.12, 10:21
                        Ok, założę:)
                        Dzieki:)
                        • gismol77 Re: effka_81 25.08.12, 10:25
                          Żabko i za mnie 50 zł. W pon. przeleje, dobrze?
                          • zabka11 Re: zakupy zrobione:) 25.08.12, 16:01
                            Kochane kupiłam wszystko, no bez 1 rzeczy (bibuły gładkiej z wyprawki specjalnej), za w sumie 536,35zł. Bibułę dokupię i dołożę. Poniżej wklejam "wyprawkę specjalna, a raczej jej część brakująca, którą dzisiaj zakupiłyśmy:)
                            Bloki techniczne A3 białe x4
                            Bloki techniczne kolorowe A3x6
                            Bloki rysunkowe A3 x4
                            Farby plakatowe w tubach x2
                            Kleje biurowe x2
                            Kleje w sztyfcie duże x2
                            Bibuła gładka
                            Bibuła kolorowa 6 kolorów
                            Kredki pastele suche x2
                            Kredki ołówkowe grube x1 (Bambino)
                            Kreda biała i kolorowa x2
                            Mazaki cienki i grube x1
                            Plastelina miękka x2
                            4 duże brystole białe
                            8 dużych brystoli kolorowych
                            Pędzelki 6 szt (2 komplety, średnie i grube)
                            Nożyczki x2
                            Węgiel drzewny x2
                            Teczka na prace x1
                            Temperówki metalowe x2
                            6 ołówków

Popakuję teraz wszystko i po kolei powysyłam do Potrzebujących.
                            Pozdrawiam
                          • zabka11 Re: gismol77 25.08.12, 16:04
                            Zakupiłam już co trzeba, ale zapytam zaraz czy nie został jeszcze jakiś dzieciak Potrzebujący. Wyprawka dla SP kosztuje ok. 60zł, ty dasz 50 ja dołożę dyszkę, i będzie jeszcze jeden uśmiech więcej, na "naszym koncie";)
                            Dam zanc, ok?:)
                            Pozdrawiam
                            • kogosia Re: gismol77 25.08.12, 16:30
                              wszystkie dzieci posiadaja juz darczyncow...
                              • kogosia Re: gismol77 25.08.12, 16:34
                                sprawdzilam jeszcze dokladniej tabele i mozna kupic plecak, dla dziewczynk, zglosoznej przez Gops, ktora idzie do 0
                                • zabka11 Re: gismol77 - daj znać 25.08.12, 18:14
                                  Witaj
                                  jak poczytasz powyżej wszystkie dzieci maja już swoich Darczyńców, ale super:)
                                  Ale można kupić plecak/tornister dla Ani która idzie do kl. 0, myślę ża zaproponowane przez Ciebie i dodane przeze mnie pieniążki wystarczą na cos porządnego:)?
                                  Daj znać, zajmę się kupnem, lub jeśli chcesz sama możesz kupić:)
                                  pozdrawiam
                                  Ania
                                  • gismol77 Re: gismol77 - daj znać 26.08.12, 10:16
                                    Żabko, wysyłam Ci zadeklarowaną kwotę. Będę wdzięczna jeśli kupisz, ja nie bardzo wiem gdzie w moim mieście poza Tesco mogłabym szukać przyzwoitego plecaka w tej cenie. Bardzo Ci dziękuję
                                    • zabka11 Re: gismol77 - daj znać 26.08.12, 11:50
                                      hej, dzięki w takim razie zakupie tej plecak dla zerówkowej Ani:)
                                      Przyznam, że ja tez uderzę chyba do tesco, bo tam dużo promocji dzis jeszcze i wybór spory.
                                      • zabka11 Re: gismol77 wysłałam maila na gazetowego n/t 27.08.12, 21:00

• zabka11 Re: Dwie wyprawki juz wysłane:) 27.08.12, 21:01
                                          Kochane jak powysyłam wszystko, to się z Wami rozliczę:)
                                          Pozdrawiam serdecznie:) i dziękuję za kolejne wpłaty:)
                                          • zabka11 Re: Raporcik - wszystkie wyprawki wysłane:) 29.08.12, 20:21
                                            Kochane, wszystkie paczki już nadałam, jedna już doszła nawet za co otrzymaliśmy OGROMNE PODZIĘKOWANIA - które przekazuję - od mamy gimnazjalistów Dawida i Kasi:)

Plecak tez zakupiłyśmy z pomocą Olusi, zarówno merytoryczna, ale nie tylko zakupiłyśmy i juz wysłany został poniższy plecaczek, dla ani z kl. 0:

allegro.pl/plecaki-tornistry-szkolne-11-wz-dziewczynki-plecak-i2533582663.html
                                            Wybrałyśmy kolor nr 4 - wróżki księżniczki, mam nadzieję, ze sie Ani spodoba. Dziś dostałam potwierdzenie że już został wysłany.

Kochane w sumie wpłynęło od Forum Lipiec 2007 i Przyjaciół, 674 zł, na wyprawki i plecak wydałam 620, 35 - zostało mi 53,65 zł.
                                            Wszystkie dzieci są już obdarowane, choć czekam jeszcze na informację od organizatorów, bo byc może te pieniążki się nie zmarnują. Dam znać.
                                            A skany z paragonów w weekend zamieszczę, bo cholewcia skaner się wiesza, po zresetowaniu kompa;/
                                            Pozdrawiam serdecznie i dziękuje Wam za wspólny udział w Akcji:)

Ze swojej strony napisze, że bardzo miło mi znów było być Waszym powiernikiem w kwestii wyprawek/prezentów i powiem szczerze, że ja naprawdę lubię to robić:)
                                            Dziękuję również za zaufanie:)
                                            Ania
                                            • a090707 Re: Raporcik - wszystkie wyprawki wysłane:) 30.08.12, 07:41
                                              Ania Ty jestes idealna do takich organizacji :) Wszystko dopiete na ostatni guzik, super.
                                              • iki2007 Re: Raporcik - wszystkie wyprawki wysłane:) 30.08.12, 07:44
                                                suuper! a ja dziękuję Tobie za poświęcenie czasu i energii, i zaangazowanie!
                                            • maadga Re: Raporcik - wszystkie wyprawki wysłane:) 30.08.12, 07:58
                                              Dziękuję.
                                              • zabka11 Re: Raporcik nr 2 i pytanie? 03.09.12, 19:04
                                                Kochane skaner mi padła, tzn działa, ale po zresetowaniu kompa nie mogę zainstalować programu skanera, normalnie odrzuca, i klops. Jak pokombinuje, to odświeżę wątek i wkleję skany paragonów z zakupów.
                                                Tak czy siak zostało mi 53,65 zł i pytam Was teraz co z tymi pieniążkami zrobić?
                                                ja mam taki pomysł, by na Akcję Gwiazdka zostawić, bo mam nadzieję, że udział brać będziemy;)...ale to Wam zostawiam decyzje, niech większość zdecyduje.

W tabelach Darczyńców i Potrzebujących jesteśmy już "odfajkowani", poniżej wklejam linki. Czekam tylko na potwierdzenie, czy Ania z kl. 0 dostała plecak. Dam znać.

docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0AvyCkrgv8SC5dDJkRjZuZHE3d3Z2V3MxTjQyQkg0R3c&ndplr=1&AuthEventSource=SSO#gid=0

docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0AvyCkrgv8SC5dEZHYko3Slh2Ni1HMVN3N0NkUURqUVE&ndplr=1&AuthEventSource=SSO#gid=0
                                                • lipiec_2007 Re: Raporcik nr 2 i pytanie? 03.09.12, 19:55
                                                  Aniu,

Ja nie muszę oglądać żadnych paragonow. Już i tak wlozylas w cała akcje mnóstwo swojego czasu. Pomysł z przeniesieniem pozostałej kwoty na kolejna akcje jest świetny.

Dzięki Kochana i pozdrawiam
                                                  • iki2007 Re: Raporcik nr 2 i pytanie? 04.09.12, 14:41
                                                    dla mnie tez to skanowanie jest zbędne
                                                    a pomysł żeby pieniądze zostawić na akcję gwiazdkowa uważam za bardzo dobry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka