smolineczka
03.01.13, 11:04
czy któraś z Was jest w stanie mi pomóc w podjęciu decyzji? chodzi o zagospodarowanie na nowo kilku metrów w mojej wąskiej kuchni. tak wyszło, że mam już potwierdzoną pożyczkę z pracy na ten właśnie cel (co prawda, jeszcze nie podpisałam umowy, ale to kwestia najbliższych dni), dostanę coś ok.15 000 i postanowiliśmy z mężem:
a) wymienić drzwi na przesuwne (z rozeznania wynika, że to koszt ok.400 zł);
b) roboczy trójkąt (lodówkę, zlew, kuchenkę plus piekarnik, wszystko oprócz okapu już mamy kupione, razem koszt ok. 2500 zł, lodówki nie musimy wymieniać) ustawić w tej właśnie kolejności od strony drzwi jak najbliżej siebie ze względu na to, że w ten sposób zostanie miejsce na kącik jedzeniowy przy oknie;
c) blat zaokrąglić pod oknem i przy nim ustawić trzy krzesełka takiej wysokości, żebyśmy mogli wygodnie spożywać posiłki;
d) szafki na górze zrobić prawie pod sufit, na dole w jednej z szafek zainstalować jakiś mądry system cargo, żeby się garnki tam "kręciły", a w innych zrobić jak najwięcej szuflad na dupereli (szafki po wymierzeniu przez panów z jednej z firm będą kosztować ok. 4000 zł, będą z MDF) - czy się zmieści jedna wysoka szafka, czyli regał jakiś wąski, jeszcze nie wiem, ale na pewno bym chciała...
moje pytanie do doświadczonych pań brzmi: na co mam zwrócić uwagę, kiedy ostatecznie się zdecydujemy na zamówienie?