Dodaj do ulubionych

Materac typu Bonell czy Kieszonkowiec? opinie

06.02.13, 20:52
Dziewczyny poratujcie, choćby kilkoma słowami, jestem zupelnym laikiem odnośnie wyboru materacy... dodam tylko, że planuję kupić kieszonkowca o grubości 17-18 cm ... czy będzie on dobry do solidnego łózka piętrowego?czy lepiej typu bonell, ile musiałaby mieć głębokości deska "nośna" - ta dłuższa, by materac nie wystawał zbytnio?
mam nadzieję, że zrozumiałyście co mam na myśli.
będę wdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Materac typu Bonell czy Kieszonkowiec? opinie 06.02.13, 21:37
      Bonele odrzuć całkowicie, jak już to tylko kieszeniowe. Ta grubość o której piszesz to raczej taki standard. Gdzie chcesz kupic?
      • anula_82 Re: Materac typu Bonell czy Kieszonkowiec? opinie 06.02.13, 21:40
        w internecie lub w pobliskim Auchan...końcówki serii zostały tam akurat.
      • qwoka Alcea 06.02.13, 22:13
        ....że tak się bezczelnie podepnę do wątku, gdzie najlepiej kupić? Jysk może być? Też rozglądamy sie za czymś (kieszeniowe lub jakaś pianka w rozsądnej cenie). Ja lubie materace miekkie, M jest wszystko jedno,ale różnica w naszej wadze jest dwukrotna, wiec nie wiem czy na miekkim materacu nie będe zapadać się w dziurę którą wyleży mój M :D Możesz polecić coś konkretnego?
        • ankas4 Re: Alcea 07.02.13, 00:45
          Nie wiem jak jest w innych sklepach, ale Ikea ma bardzo dlugie czasy gwarancji na materacem, nam chyba po 2 latach zaczął sie rozrywać futerał i nam wymienili bez mrugnięcia okiem, oczywiscie trzeba miec paragon i radże go skserować , bo te ikeowskie tracą kolor.
        • amalota Re: Alcea 07.02.13, 11:40
          To ja polecę Ci lateksowy materac. Jedna osoba się kładzie, a druga tego nie czuje. Mamy go przez dobrych 7-9 lat i jest jak nowy. Kupowaliśmy w MKFoam Koło.

• alcea3 qwoka 07.02.13, 14:43
          Jaki rozmiar potrzebujesz? Ile mniej wiecej chcesz przeznaczyc?
          • qwoka Re: qwoka 07.02.13, 17:38
            Najprawdopodobniej 160x200, chyba że sie okaże że się nie zmieści (nie pomierzyliśmy jeszcze dokładnie docelowej sypialni) to wtedy 140x200. Przeznaczyć możemy ok 800 zł, wiec o wszelkich lateksach i lepszych piankach możemy pomarzyć. Ikei też nie mamy w swoim mieście;) Coś konkretnego możesz polecić?
    • e-ness Re: Materac typu Bonell czy Kieszonkowiec? opinie 07.02.13, 08:35
      Anula, najlepiej jedz do jakiegoś sklepu i mopacaj, poleż sobie dłużej i sprawdz czy Ci wygodnie.

My włąśnie pod koniec grudnia kupiliśmy dzieciakom łóżko piętrowe i materace kieszonkowe i jak tylko je włożyłam na stelaże to wiedeziałam ze lda dzieci sa średnio wygodne.
      Szybciutko wymienialiśmy na pianke z leteksem ( na sam lateks naturalny niestety m,nie nie stać)
      1. strasznie twarde jak dla dziecka
      2. nasze kieszonki były 19 cm i do piętrowego łozka były za wysokie, bo jak doszedł ochraniach i prześcieradło to miąłma wrażenie ze dzień na górze mi wypadnie.

Sprawdz jaki maksymalnie gruby może być materac do Waszeo pietrusa,

u nas na na łożku jest pianka z lateksem i strasznie sobie chwale, choć jak spaliśmy u znajomych na takim materacu termoplastycznym, to ten nasz już taki wygodny nie jest:D
      • anula_82 e-ness 07.02.13, 11:15
        a napisz proszę jeszcze jakiego macie tego piętrusa, bo ja dziś już zamówiłam łóżko, ale jak macie super wypasione to może zgapię :)
        • boazeria Re: e-ness 08.02.13, 11:39
          My kupiliśmy na allegro Erykowi 90x200 jakiś 7 strefowy. Super wygodny, nie odkształca się.
        • e-ness Re: e-ness 09.02.13, 10:16
          Mamy takiego tylko kolor biały
          allegro.pl/lozko-pietrowe-viki-3osobowe-materac-90x200-lano-i3012424916.html
          Nam zależało na 3 os i koniecznie 90x200, bo mamy 3 pokoje i jak goście przyjeżdżają to takie ekstra posłanie sprawdza się świetnie. Fajne tez jaest jako opcja przy chorym dziecku.
          Jak nie masz takiej potrzeby to lepiej się sprawdzi ta 2 os bo te dolne wyrko nie jest tak wysoko.
          materace domówiliśmy za dopłata.
          Generalnie jestem zadowolona, dzieciaki tez, pierwsze wrażenie było taki "ale to kobyła" ale co sie dziwić ja przed piętrusem spali na materacu:)
          • porzeczka_mocna Re: e-ness 24.06.13, 11:51
            O, ja tez mam piętrowy z trzema łóżkami, tylko innej firmy. I bardzo sobie chwalę to trzecie, wysuwane łóżko. U nas oprócz wygodnego miejsca do bycia "przy choruszku", dodatkowego spania dla gościa sprawdza się w nocy, gdy jest awaria i dziecko się zmoczy - nie zawracam sobie głowy przebieraniem pościeli po nocy (szczególnie na piętrze jest to trudniejsze), wystarczy zmiana piżamy i dziecko ląduje na tym wysuwanym łóżku...

Co do materacy, my mamy chyba te bonellowe - są w porządku, na razie nie zauważyłam żadnych problemów z nimi.
    • jjacek1982 Re: Materac typu Bonell czy Kieszonkowiec? opinie 24.06.13, 11:03
      Zdecydowanie polecam MATERAC BONELLOWY! Znacznie lepsza trwałość niż kieszonkowych (na Allegro dają 25 lat gwarancji na kieszonkowe- TEORETYCZNIE... ), komfort jest bardzo wysoki w połączeniu z pianką poliuretanową i/lub kokosem! Bardzo polecam. Dzisiejsze bonelle są znacznie lepsze od tych produkowanych dawniej, nic juz nie skrzypi, wszystko ok. Serdecznie polecam, sam śpię na takim materacu (BONELLOWYM) od 10 lat i żadnych deformacji czy skrzypienia, żona kupiła 5 lat temu kieszeniowy i trzeba wymienić, bo niewygodny, wszystkie sprezyny zaczeły się przemieszczać... tragedia.
      • boazeria Re: Materac typu Bonell czy Kieszonkowiec? opinie 25.06.13, 20:57
        allegro.pl/materac-canada-7stref-90x200-najtaniej-80-i3342635274.html
        my coś ala ten mamy. Ten facet z allegro jak się napisze mail to doradzi jakiś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka