Dodaj do ulubionych

Dołączyłam do wielodzietnych:)

18.02.13, 12:13
Kornelka przyszłą na świat 13 02 2013 przez cc. ważyła 3550g, długa na 58 cm, dostała 10 pkt.
Cięcie o 9.30 w środę a my juz w piatek w domku byłyśmy.
To moja najlepsza cesarka, i pod względem fizycznym i psychicznym.
Malutka słodka jak miód, starszaki zachwycone, choć widac ze równiez zaskoczone:)

Pozdrawiamy:)
Obserwuj wątek
    • zurawina100 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 12:16
      Gratuluję! Śliczne imię.
    • burdziaa Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 12:18
      Gratulacje :)
      • moni_30 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 12:37
        Serdecznie gratuluję!!!
        • asia-ch Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 13:03
          Serdecznie gratuluję. :-)
        • a090707 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 13:04
          Super, że jesteś zadowolona z cesarki, gratulacje !!!
    • maadga Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 13:26
      Gratulacje !!
      • boazeria Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 13:39
        Gratulacje!!!
        • gismol77 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 13:41
          gratulacje!
          • anmroz Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 16:25
            I ja gratuluję :)
            • 27agnes72 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 18:09
              GRATULACJE !!!
              Takie wiadomości cieszą! Jak ten czas szybko upłynął! Szczęśliwa data!
    • mimi_mm Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 18.02.13, 20:06
      Gratuluje.
      Ja dołączę do grona za 8 dni :)
    • kogosia Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 19.02.13, 15:52
      Gratuluję! Dużo zdrówka i wytrwałości, życzę:))
    • zumali Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 08:48
      Ogromniaste gratulacje!!! Kornelko, rośnij zdrowo i wesoło :-)
    • spodnica_w_kratke Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 09:08
      super, gratulacje:)
    • olcia.kaktus Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 09:16
      Cieszę się, ze tak dobrze poszło, gratulacje, witaj mała na tym świecie
    • yvonne79 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 09:37
      Gratulacje!
    • lucy_cu Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 09:44
      No co Ty- wielodzietni to chyba gdzieś tak od siedmiu-ośmiu sztuk, albo ja mam złą skalę. ;))) Wiem, wiem, granica się przesunęła i troje to już sporo w naszych czasach.
      Wielkie gratulacje, dużo, dużo zdrowia dla Was!
      Piękne imię wybraliście.
      • aga_junior Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 09:47
        Gratulacje !!!!

lucy teraz troje to już wielodzietność :-)
        • ankas4 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 13:04
          No pięknie posżło!!!! super, ze jesteście szybko w domu i wszystko gra!!!
          A napisz , bo jestem ciekawa...czy to była trzecia cesarka i jaką miałaś przerwę pomiędzy tą cesarką a wcześniejszą?
          • emma_me Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 20.02.13, 13:54
            gratuluję :)
    • e-ness Oto Kornelka ze starszyzną 20.02.13, 16:20
      http://images7.fotosik.pl/5950/77d3edde6c639dd5med.jpg
      http://images7.fotosik.pl/5950/d311ca3890b0a0fcmed.jpg

Dziekuję za gratulację:)
      dochodze do formy w ekspresowym tempie, choć musze uważać bo jak za czesto sie schylam to wieczorem pojawia sie ból głowy po znieczuleniu. Niestety kiepski anestezjolog mi sie trafil;/

Lucy, ja mam wrażenie ze w Warszawie 2 dzieci to już wielodzietność;) Już rodzina patrzyła na nas jak na kosmitów, a znajomi szemrali pod nosem. Ale co tam, jestem strasznie szczesliwa z faktu bycia potrójna mamą:)

Ankas, ostatnie cc miałam dokładnie 4 lata temu i nie powiem ta ciąza wiązała sie z bardzo dużym ryzykiem, zwłaszcza jej końcówka.
      Miałam strasznie cienka blizne, do tego stopnia moja dr sie obawiała ze przyspieszyła otydz cięcie.
      Na stole potwierdziła, ze kiepsko to wyglądało i nie powinnam juz być w ciązy. Całe szczęscie wszystko dobrze sie skończyło:)

Jeszcze raz dziekuję za miłe słowa:)

Ankas
      • ankas4 Re: Oto Kornelka ze starszyzną 22.02.13, 19:09
        Dzieki za info. troszke mnie postraszyłaś, bo ja jesli sie zdecyduję na trzecie dziecko to pomiędzy cc bedzie tylko 2 lata... ale lekarz mówił ,ze powinno wystarczyć, choc oczywiscie trzecia ciąza i trzecia cesarka to jakies tam ryzyko. No nic to zobaczymy co przyniesie zycie, teraz wlasnie Hania nasza jest w trzeciej ciazy po +- 3 latach od wczesniejszej, a drugie dziecko miala wlasnie po dwoch latach od cc....zobaczymy jak jej pojdzie i co powie:)
      • olga727 Re: Oto Kornelka ze starszyzną 22.02.13, 21:05
        Gratuluję córeczki i jednocześnie odwagi ( 3 x cc !). Ja mam na koncie 2 cc i na trzecie cc bym się nie odważyła(inne rozwiązanie ciąży nie wchodzi w grę)świadomie,chyba żebyśmy wpadli. Na prawdę Gratuluję odwagi.
    • a_beatle Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 21.02.13, 10:49
      Gratulacje! Wszystkiego najlepszego!
    • ajila32 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 25.02.13, 14:10
      Gratulacje!!! Ja powiększyłam to grono 3 lutego. jak ogarniasz codzienność przy trójce?
      • zabka11 Re: Dołączyłam do wielodzietnych:) 25.02.13, 20:25
        Gratulacje ogromniaste:)
        Niech rośnie zdrowo Twoja 3 pociecha i 2 pozostałe oczywiście też:)
        Pozdrawiam serdecznie:)
      • e-ness ajila32 25.02.13, 22:06
        Mamy dzieci z tych samych roczników:)

Jak na razie ogarniam rewelacyjnie- maz jest w domu do poniedziałku;P
        Pożniej zobaczymy, jak dzieci beda zdrowe to pikuś, starsze w przedszkolu, a z jednym maluchem to bajka.
        Boje sie właśnie tych chorób, bo juz 3 tydz nie możemy wyjsc z infekcji.
        Wróciłam ze szpitala do chorej córki, po weekendzie poszłą do przedszkola, a we wtorek synek sie rozchorował, od dzisiaj juz dwoje siedzi w domu i raczej do końca tyg ich nie puszcze:( tylko sie modle aby Malutniej nie dopadło.

Próbuje nacieszyć sie każdą chwilą, spędzoną z dziećmi, śpimy razem z Małą, w nocy przychodzi do nas Karola a nad ranem młody wciska swój kuper pod nasza kołdrę, a ponieaż łożko ma tylko 160 cm to zaczęliśmy spać w poprzek ;D normalnie jak w wiejskiej izbie:) ale jest mi z tym tak dobrze i jestem taka szczęslia, ze nawet mój maz to widzi:)

Kornelka odmieniła nasze życie, a mi dała nowe spojrzenie na macierzyństwo, którym nie nacieszyłam sie z poprzedna dwójką, i mam wrazenie ze dopiero teraz tak naprawde dojrzałąm do bycia mama tak na 1000%
        Nie denerwuję sie ze mała płacze ( jak to maluch ma prawo), ze nie mam pokarmu ( to niemożliwe- wystarczy ze uwierze w siebie i moje piersi), ze starszaki zaniedbane ( a kto powiedział ze z dzieckiem przy cycu nie można grac w grzybobranie i puzzli układac).

Do tej pory nie wpuściłam do mieszkania "oglądających" bo nie chciałam, aby ktoś zakócił ten magiczny czas. Nawet mojej mamy nie chciałam, bo dla niej depresja poporodowa to wymysł, a ja nie miałam ochoty udawać, ze moje hormony nie szaleją, choć tym razem obyło sie bez płaczu:)

Jestem szczesliwa i krzycże w duchu "chwilo trwaj"!
        • ankas4 pięknie napisałaś- mam podobne odczucia przy Toli 26.02.13, 15:18
          Tak mam podobne odczucia przy drugim dziecku, teraz dopiero jestem spokojna, opanowana i swiadoma;) , oczywiscie wtedy też nie było źle ale Tymek to były manewry bojowe;) gdzie wszędzie widziałam podłożone miny:), a z Tolą wszytsko wychodzi bardzo naturalnie łącznie własnie jak napisałaś z czasem dla starszaka , gdzie Tolka siedzi w leżaczku bujaczku a my gramy na podłodze w gry:), magiczny czas, cieszę się,że tak wam się układa, ja bardzo chciałabym mieć trzecie dziecko, goni mnie czas, zatrzymuje mnie cesarka , która miałam 10 maja 2012... muszę jeszcze czekać zanim się zdecyduję ewentualnie własnie na trzecie dziecko, pewnie to wypadnie koło 40 stki mojej :) ale co tam:), najwazniejsze co powie lekarz , jesli bedzie wiele zagrożen odpuszczę, ale tak czuję ,że to trzecie dziecko dopełniłoby nasza rodzinę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka