Dodaj do ulubionych

popsuta pralka

24.11.12, 08:50
Witam, mam pralkę ładowaną od góry Elektrolux, dziś rano podczas wkładania prania pękł plastikowy zawias mocujący pokrywę pralki. Jakoś udało mi się włączyć pranie, ale pozostała szpara na górze i wiem, że to musi być wkrótce naprawione. Czy ktoś miał podobną awarię? Ile taka naprawa może kosztować, boję sie że bardzo duzo, bo jak tu tylko wymienić jakis plastikowy element, jeśli jest on trwale połączony z tą pokrywą i w ogóle resztą obudowy?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: popsuta pralka 24.11.12, 11:18
      Myślę, że najlepiej odpowiedzą Ci w serwisie Elektroluxa. Dowiesz się, czy mają takie części do wymiany.

Przy okazji - jeżeli pralka jest jeszcze na gwarancji, to może okazać się, że nic nie zapłacisz. Pod warunkiem, że uznają za przyczynę wadliwość elementu, a nie uszkodzenie mechaniczne wskutek niewłaściwego obchodzenia się. Mnie kiedyś przy takiej naprawie facet zrobił za friko całkiem nową pralkę, wymieniając przy okazji usuwania usterki wszystko, co jego zdaniem było lekko niedorobione. Wprawdzie była to inna firma, ale chodzi mi o to, że takie rzeczy zdarzają się.
    • kol.3 Re: popsuta pralka 24.11.12, 21:34
      Może być do wymiany cala pokrywa. W czerwcu pękł mi plastikowy dzyngs od klapki zamykającej bęben i okazało się że do wymiany jest cały zespól zamykający bęben - koszt ok 400 zł. Kupiłam nową pralką, ale stara pralka miała już swoje lata, czyli 12, więc bez żalu się z nią rozstałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka