Dodaj do ulubionych

anmroz - mam pytanie

10.03.13, 20:28
Powiedz mi czy u twojego sarszego te bóle nóg to powikłanie/objaw tego paskudnego wirusa? Czy lekarze może stwierdzili inną przyczynę? Maciuś już oprucz lekkiego katarku dobrze się czuje ale dziś w nocy płakał bo bolały go nóżki. Dałam mu ibufen i usnął, rano biegał i nic go już nie bolało. A teraz mi nogi odmówiły posłuszeństwa :-( nie mogę przejść z pokoju do kuchni.
Obserwuj wątek
    • graculka Re: anmroz - mam pytanie 10.03.13, 22:05
      my też przez to przechodziliśmy, początkowo wysoka gorączka a po dwóch dniach dziecko nie dało rady na nogi stanąć ,to się nazywa MIALGIA , byliśmy w szpitalu robili różne badania ale nic nie wyszło podawali tylko nurofen i po dwóch dniach przeszło, ale co się strachu najadłam to moje.
      • anmroz Re: anmroz - mam pytanie 11.03.13, 07:53
        Aga
        W szpitalu przeszliśmy różne badania i wszystko wskazuje ,że to powikłania poinfekcyjne. Za pierwszym razem zaczęło się od utykania na prawą nogę, aż w końcu przestał chodzić, a za drugim po nocy nie stanął na nogi. Wszystko trwało 2-3 dni.
        W obu przypadkach wysoko gorączkował. Za pierwszym razem była to infekcja bakteryjna, za drugim wirusowa.
        Zdrówka dla Was i Maciusia :)
        • aga_junior Re: anmroz - mam pytanie 11.03.13, 09:47
          Dzięki
          Maciuś od tamtej pory już nie narzekał na nóżki. w październiku jak chorowaliśmy na grypę to mieliśmy ten sam objaw, okropny ból nóg ale w miarę szybko przechodzący. Nie aż tak poważnie jak u ciebie. Te pieprzone wirusy grypopochodne atakują nasz cały organizm i stawy też :(
          • maadga Re: anmroz - mam pytanie 11.03.13, 09:52
            Ja uczulam, że taki ból nóg po lub w trakcie infekcji to może być zapalenie stawów biodrowych, objawia się bólem w nocy a później dziecko nie może stanąć na nogi. Ból zazwyczaj umiejscawia się w kolanie ale nie zawsze. Najprostsze badanie to USG stawów biodrowych, wychodzi płyn w stawie. Nie powinno dziecko chodzić a nawet siedzieć przez okolo tydzień. Leczenie ibufen +wapno. Przeszłam to i z Kubą i z Lilką.
        • graculka Re: anmroz - mam pytanie 12.03.13, 20:41
          no to u nas powtórka z przed roku , dziś nie dał rady stanąć na nogach, jutro jedziemy do szpitala i zobaczymy co będzie. Trzymajcie kciuki oby jutro było lepiej.
          • maadga Re: anmroz - mam pytanie 13.03.13, 08:56
            Trzymam kciuki
            • anmroz Re: anmroz - mam pytanie 13.03.13, 10:32
              Graculka!
              Daj znać, jak synek się czuje.
              • graculka Re: anmroz - mam pytanie 14.03.13, 16:54
                już lepiej wczoraj zaczął chodzić, byliśmy na konsultacji u lekarza
                i zrobiliśmy badania, znowu to samo zapalenie mięśni , kineza kreatynowa ponad 3 tys a norma do 149 i AsPAT 163 a norma do 45, lekarka kazała podawać nurofen i powtórzyć badania w poniedziałek , a skąd to się u nas już drugi raz przyplątało nie wiedzą , CRP niskie więc to pewnie jakiś wirus.
                • anmroz Re: anmroz - mam pytanie 14.03.13, 17:07
                  Dobrze, że już lepiej :)
                  A wyniki faktycznie kosmiczne. Ciekawe, jak szybko wracają do normy? Napisz, jak zrobicie kolejne badania.
                  • uczula Re: anmroz - mam pytanie 14.03.13, 20:23
                    kurcze jestesmy po chorobie i u nas dzisiaj w nocy byly bole nozek :(
                    Michal mowil, ze bolaly go kosci... :(
                • aga_junior Re: anmroz - mam pytanie 14.03.13, 20:31
                  graculka strasznie współczuje, co za cholerne wirusy :-/ jakie wysokie te wartości, szok!!! Mam nadzieję, ze szybko zaczną spadać.
                  Trzymam kciuki ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka