alcea3 07.05.13, 20:12 Jesli ktoś nie zna zapraszam :) www.pro-test.pl/tests_article/167328,0/Wyb%C3%B3r+wody.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fassollka Re: Test wód mineralnych 07.05.13, 20:32 a to widziałyście: thewaterproject.org/bottled_water.asp U nas w Katowicach jest bardzo dobra woda kranowa, choć to dosyć droga inwestycja to ostatnio coraz poważniej myślę o zakupie jakiegoś dzbanka z filtrem. Myślę, że na wodę wydaję miesięcznie ok 50zł, w skali roku to już kilka stówek. Myślicie, że warto? Pewnie, że to trochę niewygodne, takie przelewanie, oszczędność jednak znacząca. Tęsknię trochę za UK, tam kranówa jest podawana nawet w restauracjach. Odpowiedz Link
olga727 Re: Test wód mineralnych 07.05.13, 20:41 fassollka napisała: Myśl > ę, że na wodę wydaję miesięcznie ok 50zł, w skali roku to już kilka stówek. Myś > licie, że warto? > Pewnie, że to trochę niewygodne, takie przelewanie, oszczędność jednak znacząca > . > Tęsknię trochę za UK, tam kranówa jest podawana nawet w restauracjach. Degustując niektóre tańsze wody butelkowane,mam wrażenie jakbym kranówę właśnie piła. ;) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Test wód mineralnych 07.05.13, 20:41 I w restauracjach jak poprosisz o wodę z kranu to masz ja za darmo ;) My butelkowanych nie pijemy, tylko z kranu albo przegotowaną. Bardzo dobra tu jest. Odpowiedz Link
m_k8 Re: Test wód mineralnych 08.05.13, 06:07 Ula, myślę że to dobry pomysł z tym filtrem. Szkoda że w teście nie sprawdzali jeszcze właściwości tych plastikowych butelek. Mam ostatnio alergię na plastik. Za dużo w nim syfu o którym nie mamy pojęcia ;-( Odpowiedz Link
lilka.k Re: Test wód mineralnych 08.05.13, 08:47 No i te śmieci...dlatego miedzy innymi nie kupuje wody butelkowanej, za dużo śmieci sie tworzy. Odpowiedz Link
zalasso Re: Test wód mineralnych 08.05.13, 08:49 My mamy wodę w kranie mineralną:) Z ujęcia głębinowego. Nie kupuję wody w butelkach, no może czasem, jak mam ochotę na gazowaną Minus jest taki, że jak prądu nie ma, to pompa też nie działa, to i wody nie mamy :/ Odpowiedz Link
m_k8 Re: Test wód mineralnych 08.05.13, 16:56 www.tester.brita-polska.pl/wyniki-laboratoryjnych-badan-wody-kranowej-we-wroclawiu,wykresy,7 tu można sprawdzić wyniki wody w 10 miastach w PL. Odpowiedz Link
disno Re: Test wód mineralnych 10.05.13, 12:16 my pijamy kranówkę przegotowaną, trochę zabawy bo trzeba przelewać do osobnego dzbanka, ale te nasze "mineralne" niektóre takie podłe, no i te tony plastiku Odpowiedz Link
marigold222 Re: Test wód mineralnych 10.05.13, 12:26 my pijemy kranówkę- albo przegotowana- jak zostaje w czajniku to przelewam do dzbanka i studzę, albo z filtra- nieprzegotowana, albo nawet prosto z kranu. parametry ma nie gorsze niż butelkowana (Olsztyn) Odpowiedz Link
m_k8 Re: Test wód mineralnych 23.05.13, 08:43 zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/10,112276,13870070,Polimaty__Co_sie_czai_w_wodzie_z_kranu_.html i koleje podejście do wody z kranu. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Test wód mineralnych 23.05.13, 08:47 A ostatnio sie dowiedzialam, ze w moim kranie płynie woda z fluorem :/ wiec dobrze, ze w pastach ograniczam Odpowiedz Link
cui Re: Test wód mineralnych 24.05.13, 14:17 My też pijemy kranówę. Ale zanim naleję wodę do szklanki jest ona zmiękczana w zmiękczaczu, potem jest filtrowana przez filtr lodówki a potem trafia do dozownika - i gotowe. Szczerze mówiąc odkąd się przeprowadziliśmy nie kupuję wód butelkowych. Za to niektórzy znajomi nie ufają tej naszej przefiltrowanej wodzie i nie piją jak nas odwiedzają :) Odpowiedz Link