Dodaj do ulubionych

Użytkowniczki smartfonów jakie aplikacje polecacie

11.06.13, 20:51
Z racji tego, ze od jakiegoś czasu jestem właścicielem mojego wymarzonego (SMART) fona ;)
Chętnie poczytam z czego korzystacie. będę wdzięczna za nazwę i króciutki opis co to za aplikacja czy gra :)

To co używam teraz i mogę polecić jesli nie znacie to aplikacja Whats Aap- działa na podobnej zasadzie jak Viber (dla mnie przyjemniejsza i ma wiecej użytkowników-znajomych)) można dzięki niej dzwonić i wysyłać smsy darmowo, praz przesyłac zdjęcia. Warunkiem jest dostęp do WIFI. Swietnie się u mnie sprawdza przy komunikacji z mamą :) Np ostatio byłam na rynku, cyk fotka Malwie i u mamy za darmo za 3 sek :)

Podzielcie się dziewczyny :)
Obserwuj wątek
    • boazeria Re: Użytkowniczki smartfonów jakie aplikacje pole 11.06.13, 22:25
      Nie wiem jakiego masz Vibera bo ja w swoim wysyłam spokojnie zdjęcia i filmy. Dla mnie rewelacja. Z bratem w USA mam taki odbiór jakby stał mi przy uchu :-)
      • boazeria Re: Użytkowniczki smartfonów jakie aplikacje pole 11.06.13, 22:27
        Dla Eryka mam ściągnięte Angry birds, Cut the rope i Lego Ninjago.
    • olcia.kaktus Re: Użytkowniczki smartfonów jakie aplikacje pole 12.06.13, 09:21
      nie wiem, jakiego masz smartphona, ja mam iphone od prawie 2 lat, więc aplikacji mam tonę, większość z nich ma odpowiedniki w androidzie.
      - AutoMapa, bo ja jestem "jednourządzeniowa",
      - Listonic - mąż wpisuje na listę rzeczy do kupienia, ja sobie to odbieram w sklepie i odhaczam, bardzo praktyczne
      - MobiParking - płacenie za parkingi w większości miast telefonem (wymaga wcześniej założenia konta, ale potem jest megapraktyczne)
      - Facebook - nie muszę opisywać
      - Skype - j.w.
      - Viber - to już wiesz
      - Endomondo i SpotsTracker - doskonałe narzędzia do biegania/jazdy na rowerze, potem oglądasz na mapie gdzie się biegało, z jaką prędkością itp, dla mnie bardzo przydatne
      - ATM Locator - pojazuje ci najbliższe bankomaty
      - Zatankuj - pokazuje najbliższe stacje, można wybrać sieci stacji (żeby nie pokazywał jakiś Jacexów itp)
      - QR Reader - do czytania kodów 2d
      - Flashlight - latarka, bardzo przydatna
      - SoundHund - rozpoznaje muzykę która aktualnie leci, podaje autora, nazwę itp
      - Firmowe:
      - AutoCad - czyta pliki ACad
      - Adobe Reader - otwiera pdf-y
      - Office plus - otwiera pliki office
      - ScanBiz Lite - robisz zdjęcie wizytówce, automatycznie ją czyta, sortuje dane i zapisuje w postaci kontaktów a w miejscu zdjęcia pokazywana jest wizytówka - ciągle z tego korzystam, przestałam zbierać wizytówki papierowe, tylko robię im zdjęcia i oddaję
      - IZip - otwiera Zip-y
      - Dorpbox - dostęp do serwera dorpboxa - dla mnie hiperważne
      - Stanza - do czytania książek
      Gierki:
      -Candy Crush Saga - ja muszę być na odwyku, jest zajefajna, ale wciągająca
      - Luxor - strzelanie kulką
      - Sims Freeplay
      - AngryBirds
      Dla młodej:
      - Pou
      - Amelia (płatna, ale warto)
      - Domino

Dużo tego mam, ale jestem szczęsliwa, że mam zawsze pod ręką :)
      • joasia83m olcia 12.06.13, 12:14
        jak to jest z tym cadem? masz normalnego Acada na iphone? czy to jakas aplikacja tylko do odczytu plikow dwg? platna jest? ile kosztuje?
        • olcia.kaktus Re: olcia 12.06.13, 14:31
          to odczytuje pliki cada, ale jako przeglądarka bez możliwości edycji. Wersja darmowa w appstore, nazywa się po prostu AutoCAD 360. Czasem mi się bardzo przydaje.
          • joasia83m Re: olcia 12.06.13, 14:46
            dzięki bardzo! zaraz sobie poszukam
            • kamila_m_g Re: olcia 14.06.13, 10:41
              Potwierdzam, z Cadem, mój mąż jest bardzo zadowolony, że może sobie poprzeglądac projekt w telefonie.
              A Moje Wypieki macie?
              • joasia83m Re: olcia 18.07.13, 13:35
                pobrałam sobie Acada, ale jak nie mam w zasiegu wifi, to nie moge nic sprawdzic, dziwne...
                Moje wypieki mam, a jakże ;) nie raz na zakupach mi sie przydało, albo na nudnych zajęciach, jak wiedziałam ze wieczorem będę miała gośći, to obmyślałam co upiekę
                • alcea3 Re: olcia 14.02.14, 11:25
                  Zapytam w takim razie o nawigację. Czy znacie nawigację bezpłatna, która nie potrzebuje dostępu do wifi tylko wystarczy jej GPS?
                  • m_k8 Patrycja 14.02.14, 15:52
                    zobacz sobie waze. No i google maps, wiele osób psy na niej wiesza, u mnie się sprawdza, chociaż denerwuje mnie że nie można przesunąć strony by podglądnąć gdzie jechać dlatego używam wymiennie z waze właśnie.
                    • m_k8 Re: Patrycja 16.02.14, 09:54
                      Pati a ty czasem o dostęp do mapy offline nie pytasz?
                      • alcea3 Re: Patrycja 16.02.14, 12:39
                        Oj zakręciłąm się :)
                        Chcę nawigację, ale bez konieczności wifi, jedną ściągnęłam niby bezpłatna, ale tylko przez 7 dni ;)

Spróbuję tą, którą polecałaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka