Dodaj do ulubionych

Triada 7+7 .10.07 Kto?

IP: 80.51.91.* 27.05.04, 22:55
Kto jedzie w tym terminie ?I w jakim hotelu jesteście?
Obserwuj wątek
    • Gość: szawer Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 80.51.91.* 28.05.04, 22:22
      Hej!Czy nikt nie jedzie w tym terminie?Zaraz zacznę sie obawiać,że wycieczka
      sie nie odbędzie.Kto jedzie,prosze niech się wpisze.
    • Gość: Marianzet Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 20:03
      Ja i kolega jedzie 10.07. z Trady do Egiptu /łącznie 8 osób/ do Hungardy hotel
      Magawisch
      • Gość: MIKA Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 11:21
        Wróciłam z wycieczki Egipt 7+7 autokar z Triadą i mieszkałam w Hotelu Magawish!
        Nie ma się czego obawiać jest czysto blisko do morza i olbrzymia plaża! Polecam
        i życze udanego pobytu!
        • Gość: cleo Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 08.06.04, 20:46
          z jakiego miasta miałaś wylot i o której?
          Czy najpierw miałaś objazd a potem pobytówke. Czy też było odwrotnie?
    • Gość: ludek Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 81.21.194.* 08.06.04, 19:45
      Jedziemy razem z żoną - co do hotelu zdecydowaliśmy się na los (oferta Traf 4*)-
      pani w Triadzie powiedziała że można trafić dobrze albo jeszcze lepiej -
      slogan z gazetki). Boimy się żeby nie było odwrotnie że trafimy gorzej albo
      jeszcze gorzej :-)). Mimo to humory dopisują. Do zobaczenia na lotnisku oby
      impreza się udała.Pozdrawiam :-))
      • Gość: sandy87 Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 09:31
        ja również kupiłam tę wycieczke ale wylot mamy 3 lipca. Obawiam sie
        tego "TRAFU" :) pozdrawiam
    • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:02
      Jadę w tym terminie na objazd autokarem + hotel 5* podczas pobytu (ciekawe do
      jakiego trafię {:-
      wylot W-wa- tylko mam nadzieję ze nie zmienią godzin wylotu z godziny porannej
      na wieczorną:(
      Czy ktoś jeszcze wybrał 5* podczas pobytu?
      • Gość: Mirek Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:07
        Gosiu. Ja też jade do hotelu 5* z TRAFU. Jade 27 lipca. I ciekaw jestem na jaki hotel można trafić. Ostatnio dużo słychać o hotelu Le Meridin 5*, który Polakom daje pokoje GARDEN o stqandardzie 3*. Miejmy nadzieje że nam dobrze się trafi.
        • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:29
          Niedawno byłam w Triadzie ,aby dopłacić resztę kasy za wyjazd.Wspomniałam o
          dwóch artykułach z Rzeczpospolitej na temat właśnie hotelu Le Meridien oraz
          sposobu kwaterowania klientów biura w tymże hotelu.Pani zapewniała mnie,że sam
          hotel jest 5* (to jest oczywiście kategoria egipska np. w katalogu Neckermanna
          ten hotel dostał 4,5*) i wszystkie pokoje odpowiadają standardowi 5* ( w co
          wątpię).Ponadto wspomniała iż taka oferta jest bardzo korzystna cenowo ("cena
          jest nieadekwatna do standardu"-tak powiedziała-"oferta wcześniej kosztowała
          ponad 3tys.zł"- nie mogłam się doszukać kiedy były te ponad 3 tys. bo w cenniku
          dołączonym do katalogu cena wynosiła dokładnie 2749 zł!Pani nie wiedziała co
          mówi,albo chciała zrobić wrażenie tyle tylko ,że niespodziewała się że jestem
          z cennikiem za pan brat, pomimo iż korzystaliśmy z urodzinowej oferty Triady-
          ze strony triada.pl.
          Pani nam oznajmiła,iż możemy trafić do jednego z trzech hoteli - Le
          Meridien/Sheraton Miramar Resort/Sea Star Beau Rivage.Byliśmy świadomi,iż
          możemy trafić do Le Meridien więc chcieliśmy zastrzec w umowie ( dopisać na
          końcu)iż podczas kwaterowania przez BP Triada w tygodniu pobytowym nie życzymy
          sobie otrzymać pokoju w części Garden.Pani na to odrzekła ,że "nie może nic
          takiego uczynić ponieważ gdyby były problemy to będzie za to odpowiadać"(ok,to
          pracownik biura więc niewiele może zrobić,nie ma upoważnienia,więc drążymy
          dalej)"A kto mógłby coś takiego uczynić?"-pytamy."Na pewno w centrali w W-wie
          Manager Produktu mógłby." Więc prosimy Panią o telefon do tejże osoby w naszej
          sprawie,ale spotykamy się z odmową-"Proszę samemu zadzwonić.Państwo załatwią
          więcej niż ja"-szczęki nam opadły.Jak to?My?A kto pracuje w BP? Słowem bardzo
          niekompetentna osoba!Pani w biurze "zgodziła się" dopisać (iż rezygnujemy z
          hotelu Le Meridien podczas części pobytowej) w uwagach w kwestionariuszu
          zamówienia w programie komputerowym, tyle tylko,że nie daje nam zapewnienia,że
          w tym hotelu się nie znajdziemy( część Garden- bo mają tylko taką).Z naszych
          obserwacji wynika,iż biuro dokładnie wie gdzie będzie kwaterować swioch
          klientów,ale chce uniknąć odpowiedzialności...
          A i jeszcze jedno:pytaliśmy się odnosnie tych 92 usd na wstępy itp.( podobno
          wyjeżdżający długo przed nami( w poprzednich miesiącach) niektórzy turyści
          korzystający z oferty Triady 7+7 nie płacili pilotowi kasy tylko sami kupowali
          bilety wstępu do obiektów- kosztują maksymalnie 50 usd-nikt ich z autokaru nie
          wyrzucił i jechali -przeczytałam o tym jakiś czas temu na forum).Pani w biurze
          poinformowała nas ,iż połowa z tej kwoty to bilety wstepów,które sami możemy
          opłacać, a połowa jest za konwój,ochronę itp.i nie ma od tego odstępstw.
          Więc pytanie do Ciebie Mirku i wszystkich tych, którzy się wybierają z Triadą
          na 7+7: Czy zostaliście o tym poinformowani? Pytaliście się? Napiszcie
          koniecznie.Jeśli się nie pytaliście, a będziecie jeszcze w biurze to się
          zapytajcie;jestem ciekawa czy dostaniecie tę samą odpowiedź co ja.
          Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedź,
          :)
          • Gość: terie Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 212.160.106.* 18.06.04, 10:45
            Współczuje osobie ,która Cię obsługiwała...Niby starasz sie być miła ,fajnie
            opowiadasz,ale prawdopodobnie w rzeczywistości tak w biurze nie było.
            primo/mówisz ,że znasz cennik cyt "..za pan brat..",a wiec niestety -właśnie go
            przeglądam i widze,że wylot 10.07 na 7+7 z pobytem w hotelu Le Meridien koszuje
            3049 +opł lotniskowa 44 usd czyli ok 3200zł.Kto mówi prawde? Ano osoba
            obsługująca w biurze a nie Ty(szkoda).
            Ile Ty zapłaciłaś? jak znam oferte to coś koło 2200 zł wariant 7+7 w omawianym
            terminie bez możliwości wyboru hotelu (NO NAME) natomiast absolutna
            gwarancja ,że to będzie ***** na pobycie .Smieszy mnie więc Twoja
            postawa.ŚWIADOMIE oszczedzasz na hotelu i to ok 30 % ceny wycieczki,a
            jednocześnie wymagasz aby paniusia w biurze na swoją odpowiedzialnośc gdzie
            będziesz mieszkać albpo gdzie napewno nie.KOSZMAR
            secundo/Roznego typu wątpliwości w dużych podmiotach gospodarczych załatwia sie
            drogą pisemną.Chyba zdajesz sobie sprawe,że trudno aby ktoś z centrali w tym
            dyr produktu rozmawiał z każdym klientem i doinformowywał go o ofercie.Biuro
            obsługuje ponad 100.000 os i gwarantuje Ci ,że wiekszośc chciałaby porozmawiać
            z kimś wyżej niż tylko sprzedawcą.Od tego są właściwe osoby odpowiadające za
            kontakt z klientem.W Twoim przypadku osoba sprzedająca powiedziała Ci absolutną
            prawde zgodnie z ofertą którą zakupiłaś.Odzielną sprawą jest (i tak to trzeba
            określić),że chcesz w ramach niższej ceny donegocjować dodatkowe
            warumki.Brrrr...Dziewczyna ,która cokolwiek Ci napisała i obiecała na
            umowie,prawdopodobniej za to zapłaci,jeżeli z tego tytułu wyniknie jakakolwiek
            różnica w cenie czy kosztach.No nie wiem czy to jest powód do dumy.Uczciwiej
            jest jednak zapłacić tyle ile sie należy za usługe a nie liczyć ,że ktoś
            dofinansuje Twój urlop.No ale to mój punkt widzenia.
            terco/Le Meridien- no cóż trudno podważać -bo łatwo sprawdzić-że jako hotel &
            resort jest hotelem *****,natomiast faktem jest ,że hotel składa sie z kilku
            części(jest to napisane w katalogu) i stanard pokoi jest różny -nie zmienia to
            faktu,że hotel wraz z cała infrastrukturą to jest*****(łatwo sprawdzić)-a tak
            kazdy touroperator musi informować -zgodnie z ustawą o usługach
            turystyczych.Nie
            wiem czy Cie to jednak pocieszy ale 90 % klientów trafia do budynku
            głównego ,chyba ,że hotel jest przepełniony to wtedy faktycznie do części
            garden trafiają klienci no name(szczyt za zwyczaj jest w sierpniu i
            pażdzierniku) No ale jeżeli chcesz uniknąć ryzyka dopłać brakujące 1100 na
            osobe ,wtedy nie czeka Cie żadna niespodzienka.A może być rónież taka ,że
            trafisz np do Sheratona...Tak bywa jeżeli biuro nie sprzeda pokoi gwarancyjnych
            wtedy wypełnia je tzw. no name.
            Quatro/bilety: prawdopodobnie jesteś osobą która jest gotowa przekonać
            pozostałych uczestników aby nie płacić za konwój , ochrone oraz
            przewodników.Jeżeli jesteś osobą dla której szkoda pieniedzy na bezpieczenstwo
            to oczywiście Twoja sprawa trudno z tym polemizować.I masz racje jest szansa,że
            nie zaplacisz a pojedziesz (tzn znowu ktoś za Ciebie coś zapłaci-prawdopodobnie
            pilot)natomiast jak będzie wiecej osób takich ja Ty (tj min. 5 os)-to
            automatycznie grupa będzie rozdzielona na tych co mają ochrone ,konwój i
            przewodników i tych co nie mają-bo transport oczywiście masz w cenie.
            Nie jest moim celem Cie obrazić ,natomiast chciałbym uzmysłowić ,że podchodzisz
            do tematu niezwykle emocjonalnie.Mam nadzieje,że mimo wszystko wykupując oferte
            dokładnie ją poznałaś-jeżeli nie to zrób to najszybciej jak sie da.A warunków
            specjalnych nie da sie donegocjować bo cała sprzedaż jest oparta na systemie a
            nie indywidualnych ustaleniach kupującego i sprzedawcy.Wieć nie możesz wymagać
            wiecej niż zapłaciłasz,no chyba że kogoś przekonasz aby dofinansował......
            sprzedawca
            • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:29
              Współczuje osobie ,która Cię obsługiwała...Niby starasz sie być miła ,fajnie
              > opowiadasz,ale prawdopodobnie w rzeczywistości tak w biurze nie było.

A skąd wiesz,że tak nie było? Byłeś/aś tam? Ja byłam i słyszałam,widziałam
              swoje...

> primo/mówisz ,że znasz cennik cyt "..za pan brat..",a wiec niestety -właśnie
              go
              >
              > przeglądam i widze,że wylot 10.07 na 7+7 z pobytem w hotelu Le Meridien
              koszuje
              >
              > 3049 +opł lotniskowa 44 usd czyli ok 3200zł.Kto mówi prawde? Ano osoba
              > obsługująca w biurze a nie Ty(szkoda).

Sorry ale ja nie jadę do Le Meridien - napisałam w poście,że mogę tam tylko
              trafić więc nie wiem w czym rzecz.Więc śmieszy mnie właśnie Twoja postawa bo
              nie skumasz o robisz raban...KOSZMAR!!!Jadę na ofertę typu Traf 7+7 ;5* podczas
              pobytu...
              > prawde zgodnie z ofertą którą zakupiłaś.Odzielną sprawą jest (i tak to trzeba
              > określić),że chcesz w ramach niższej ceny donegocjować dodatkowe
              > warumki.Brrrr...
              Nie dodatkowe warunki tylko chcę zgodnie z warunkami zawartymi w umowie spędzić
              7 dni w pokoju o standardzie 5*-czy to takie dziwne?!Płacę więc wymagam.Nie
              chcę być kolejną osobą zakwaterowaną w części garden 3* skoro płacę za
              5*.Brrrr...

No nie wiem czy to jest powód do dumy.Uczciwiej
              > jest jednak zapłacić tyle ile sie należy za usługe a nie liczyć ,że ktoś
              > dofinansuje Twój urlop.
              Nie chcę aby ktoś dofinansował mój urlop bo jest już dawno opłacony,tyle ile
              trzeba.
              Jeśli chodzi o ten powód do dumy to jakoś nie zauważyłam.Ale Ty musisz być z
              kolei bardzo dumny/a z siebie skoro mnie tak pouczasz!

Chyba zdajesz sobie sprawe,że trudno aby ktoś z centrali w tym
              > dyr produktu rozmawiał z każdym klientem i doinformowywał go o ofercie.Biuro
              > obsługuje ponad 100.000 os i gwarantuje Ci ,że wiekszośc chciałaby
              porozmawiać
              > z kimś wyżej niż tylko sprzedawcą.Od tego są właściwe osoby odpowiadające za
              > kontakt z klientem.

Racja dlatego prosiłam Panią z biura aby tam zadzwoniła.Znowu nie
              doczytałeś/aś.

terco/Le Meridien- no cóż trudno podważać -bo łatwo sprawdzić-że jako hotel &
              > resort jest hotelem *****,natomiast faktem jest ,że hotel składa sie z kilku
              > części(jest to napisane w katalogu) i stanard pokoi jest różny

W katalogu są wyróżnione części hotelu natomiast nie jest wspomniane o ich
              różnym standardzie.

Nie
              > wiem czy Cie to jednak pocieszy ale 90 % klientów trafia do budynku
              > głównego ,chyba ,że hotel jest przepełniony to wtedy faktycznie do części
              > garden trafiają klienci no name(szczyt za zwyczaj jest w sierpniu i
              > pażdzierniku)

Jakoś ostanio ludzie trafiali do garden i dlatego zrobiła sie afera- poczytaj
              Rzepę.

Quatro/bilety: prawdopodobnie jesteś osobą która jest gotowa przekonać
              > pozostałych uczestników aby nie płacić za konwój , ochrone oraz
              > przewodników.

Nikogo nie zamierzam przekonywać.

I masz racje jest szansa,że
              >
              > nie zaplacisz a pojedziesz (tzn znowu ktoś za Ciebie coś zapłaci-
              prawdopodobnie
              >
              > pilot)natomiast jak będzie wiecej osób takich ja Ty (tj min. 5 os)-to
              > automatycznie grupa będzie rozdzielona na tych co mają ochrone ,konwój i
              > przewodników i tych co nie mają-bo transport oczywiście masz w cenie.

Nie sądzę, wszyscy pojadą razem.

Nie jest moim celem Cie obrazić ,natomiast chciałbym uzmysłowić ,że podchodzisz
              >
              > do tematu niezwykle emocjonalnie

I vice versa!

Mam nadzieje,że mimo wszystko wykupując oferte
              >
              > dokładnie ją poznałaś-jeżeli nie to zrób to najszybciej jak sie da.

Nawet nie wiesz jak bardzo dokładnie znam ofertę!

A warunków
              > specjalnych nie da sie donegocjować bo cała sprzedaż jest oparta na systemie
              a
              > nie indywidualnych ustaleniach kupującego i sprzedawcy.

Tak, na ich systemie ,ale nie zmienia to faktu iż sprzedawcą(twórcą systemu)
              jest BP Triada reprezentowane w tym momencie przez pracownika biura, z którym
              podpisuję umowę.A zastrzeżenia można mieć zawsze...

Wieć nie możesz wymagać
              > wiecej niż zapłaciłasz,no chyba że kogoś przekonasz aby dofinansował......
              > sprzedawca
              A co to znaczy wymagać więcej niż się zapłaci?!Płacę za 5* podczas pobytu i
              chcę je mieć, i tyle!
              Niech sprzedawca lepiej dofinansuje osoby,które na tym straciły będąć ostatnio
              w garden.Ja na żadne dofinansowanie nie liczę (już o tym pisałam).
              Natomiast wierzę,że tam nie trafię i życzę tego wszystkim jadącym w tym
              terminie.
          • przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 20.06.04, 12:05
            Gosiu slusznie zauwazylas ze w Triadzie nikt nie odpowaiada za nic i nic nie moze. Jedynie menager produktu to p. Kasia Tkaczyk, ale numeru do niej nikt nie chce podac. Podobnie bylo w Egipcie gdy okazalo sie ze statek nie posiada certyfikatu 4*.Twierdzono nam ze pracownicy Triady w Egipcie nic nie moga, a gdy poprosilismy o polaczenie z p.Tkaczyk ta odmowila rozmowy z nami i oczywiscie numeru do tej pani tez nam nie chciano podac.
            Natomiast jezeli chodzi o doplate 91$ to powiedzieli nam albo zaplacicie albo bedziecie siedzieli na statku bo do autobusu nie wejdziecie. Koszt biletow wstepow nie przekroczyl 30$ srednio 1 wstep kosztowal 20-30LE = ok. 3-5$.
            • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 13:01
              www.touregypt.net/egyptmonumentpricing.htm
              Na tej stronce można sobie sprawdzić ceny praktycznie wszystkich biletów wstępu
              ( oprócz Beni Hassan i Tel-el-Amarna).

Podliczając podczas objazdu autokarem ( bo na rejsie nie płynie się do Kairu
              • przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 20.06.04, 18:34
                Gosiu naprawde zycze Tobie powodzenia w realizacji zamyslu, jest prawidlowy. My tez tak chcielismy (grupa ok 45 osob), ale zmuszono nas do zaplacenia tych 91$. Teraz czekamy aby p.Prezes Markiewicz z Triady rozliczyl sie z nami z kwoty, ktora jego pracownicy w Egipcie pobrali.
              • Gość: lato3 Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.gimsat.pl 21.06.04, 21:11
                Jaka jest praktycznie szansa samemu opłacić bilety wstępu? , bez pośrednictwa
                żdzierców ,jadę na rejs, proszę o informacje czy komuś to sie udało.
                • Gość: Okrutnik Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:05
                  Cześć lato3, ja tez jadę 10.07.2004r i najpierw ma byc rejs. Jak byłem z Triad
                  w Turcji to tak samo piloci i rezydenci chcieli nas robix w chu.... Zebraliśmy
                  sie wszyscy razem i płciliśmy kazdorazowo z bilet przed wejściem żadajac biletu
                  gdzie była prawdziwa cena , tak oszczedziliśmy 18 dolców.
                  • Gość: para Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 212.160.106.* 22.06.04, 10:59
                    kto jeżdzi z Tą triadą,chyba tylko centusie i obrzyny.Ty jedziesz na urlop i
                    nie Ty sam sobie organizujesz
                    Najlepiej jak sobie kupisz namiot ,będzie taniej,a od triady weż rekompensate
                    za to że robią Cię w c......
                    Jeśc możesz swoje żygi ,tylko po to żeby nie robili Cię w c....
                  • Gość: maras Do przemoa i opluwaczy IP: 217.29.140.* 25.06.04, 13:54
                    A moze tak zaczniecie czytac katalogi,co?Wszystko jest napisane a jak nie jest
                    tak jak sie wymarzylo to znaczy,ze ktos robi w Ch...Jest napisane otych 90
                    $.Przeciez nie trzeba wybierac Triady!I ciagle jakies glupie teksty o
                    rezydentach.Po takich tekstach jak pisze przemoa tylko pilotka stracila prace.O
                    to ci Przemo chodzilo?Bo to jest fakt!Wszyscy gdzies pracujemy i nie zycze Wam
                    drodzy opluwacze,zebyscie mieli takich klientow jakimi czesto sami
                    jestescie.Zawsze jest jakas procedura przekazywania informacji i rezydenci czy
                    piloci musza jej przestrzegac.Jak Ci sie cos w banku nie spodoba to zadasz
                    rozmowy z Prezesem?I co?Smiechu warte! Sam jestem pilotem i rezydentem i
                    niestety za czesto spotykam ludzi,ktorzy podpisuja umowe,z gory
                    zakladajac,ze "powalczymy na miejscu". Czy to jest ok?Przeniescie to na swoj
                    wlasny ogrodek...Sprobujecie. A tak dla wszystkich: od jakiegos miesiaca nikt
                    nie zostal zakwaterowany w Le Meridien Garden.Pisalem o tym,ale lepiej czytac
                    to co sie chce. Sluze informacjami
                    Maras
                    • Gość: gośka Re: Do przemoa i opluwaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:41
                      A tak dla wszystkich: od jakiegos miesiaca nikt
                      > nie zostal zakwaterowany w Le Meridien Garden.Pisalem o tym,ale lepiej czytac
                      > to co sie chce. Sluze informacjami

To dobra wiadomość!Czyli teraz jest spokój.Bardzo proszę o informację:gdzie
                      teraz są kwaterowani klienci,w jakiej części hotelu?
                      Ps.Nikt bez przyczyny nie najeżdża na pilotów i rezydentów-odwalacie kawał
                      dobrej roboty dla nas turystów.Oczywiście zawsze znajdzie się ktoś
                      niekompetentny kto swoją postawą może w pewien sposób zakłócić nasz spokój
                      podczas upragnionego wyjazdu.Wszyscy chcemy swój urlop wykorzystać w jak
                      najlepszy sposób i nikt nie chce spędzać czasu na walce z pilotem czy z
                      rezydentem.Bardziej przydałaby się współpraca i pomoc turystom,ale niestety
                      często tego brakuje przez co klienci są sfrustrowani.A przecież oni powierzyli
                      w ręce rezydentów oraz pilotów swój okres urlopowy,który miał być ucieczką od
                      trosk dnia codziennego...
                      Pozdrawiam
                    • przemoa Szanowny Mars-ie 26.06.04, 16:37
                      Jezeli jestes rezydentem to wiesz ze osoba taka jest przedstawicielem biura. Jednym z obowiazkow takiego pracownika jest rozwiazac problem jaki wystapil. W naszym przypadku rezydenci ograniczyli sie do zwalenia winy za powstaly problem na pracownice centrali, malo tego w obawie jak mniemam przed ujawnieniem tego odmowili polaczenia z osoba winna. Odpowiadajac bezposrednio na Twoje pytanie to jezeli pracownik banku nie potrafi wyjasnic sprawy to wiadomo ze prezes banku odpowiada za prace placowki i do niego nalezy sie zwracac. Nie moze byc tak ze w katalogu i umowie ktos deklaruje wakacje na statku 4*(bez wzgledu na cene), a na miejscu okazuje sie ze jednostka na ktorz zaokretowano turystow nie posiada tego standardu. Malo tego stwarza sie sytuacje w ktorej turystom nikt nawet nie chce wyjasnic przyczyn niewywiazania sie z umowy. Co do 90$ to w katalogu jest wzmianka, ale skoro biuro tych pieniedzy nie przyjmuje nie ma obowiazku wyjasniac na co te pieniadze sa pobierane. Natomiast turysci maja prawo wymagac rozliczenia z kwoty pobieranej przez rezydenta. Chyba to jest zupelnie naturalne. Co do rezydentki ktora stracila prace jest to bardzo przykre. Szkoda ze jej kolega bardziej doswiadczony w rejsach zamiast jej pomoc okrecil sie na piecie i z usmiechem na ustach oddalil z miejca gdzie turysci prosili o znalezienie rozwiazania problemu.
                • przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 22.06.04, 19:36
                  Gość portalu: lato3 napisał(a):

> Jaka jest praktycznie szansa samemu opłacić bilety wstępu? , bez pośrednictwa
                  > żdzierców ,jadę na rejs, proszę o informacje czy komuś to sie udało.

jest szansa, ale nie w czerwcu gdy tama zamknieta i statki nie staruja z Luxoru; od lipca gdy statek bedzie stal w Luksorze to jest do zrobienia, bo bez laski Triady zwiedzisz obiekty wokol Luxoru, dojedziesz taxi; pozostale obiekty po drodze tez sa w zasiegu przejazdu na wlasna reke, nawet tama w Asuanie jest osiagalna : tak sie stalo ze z powodu "zemsty faraona" spoznilem sie odrobine na autobus na tame oczywiscie rezydentce tak sie sieszylo ze nie mogla poczekac pomimo ze pozostali uczestnicy o to prosili; jak sie zorientowalem okazalo sie ze jeszcze 2 dziewczyn nie zabrali; postanowilismy jechac taxi na wlasna reke i zaplacilismy 120LE tj. 40LE/os = 24PLN/os a zostalismy dokladniej obwiezieni niz grupa autobusem, z kolei Abu Simbel i tak jest dodatkowo platne; tak wiec jezeli zaokretowanie bedzie w Luxorze morzesz "wypiac sie" na biuro bo o wiele taniej zwiedzisz
                  • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:48
                    Jestem w trochę innej sytuacji- jadę na 7+7 autokarem,ale nie ukrywam,że takie
                    zwiedzanie na własną rękę jest o niebo ciekawsze od masowego dlatego
                    zdecydowałam się na indywidualne zwiedzanie Luxoru, Kairu oraz częściowo
                    Asuanu.Wybieram się na fakultet do Abu Simbel, ale niestety trzeba będzie
                    skorzystać z usług BP.Chyba,że w Asuanie jest jakieś lokalne biuro organizujące
                    tę imprezę?
                    pozdrawiam,
                    Gośka
    • Gość: płetwak Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 80.51.91.* 20.06.04, 11:03
      Ja też wylatuję w tym terminie jestem ciekaw jaki hotel mi się sięgnie i czy
      najpierw bedzie zwiedzanie.
      • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:45
        Hej!
        A jaki hotel wybrałeś podczas pobytu -ile *?
        Pozdr,
        • Gość: Okrutnik Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 21:01
          Cześć! 10.07 lecę z Triady z W-wy na rejs i pobyt w Le Meridien. Chętnie
          wymieninię się wiadomościami, które zebrałem na temat tego biura, żeby Triada
          nie zrobiła nas w ch...
          • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 13:23
            Chętnie.Ja już trochę napisałam,patrz wyżej.Jak widać nie chcę dać się zrobić w
            konia...Czekam na wieści od Ciebie.
            Pozdrawiam,
            ;)
            PS.Wiesz w jakim pokoju będziesz w Le Meridien ? Podobno biuro wykupuje tylko
            pokoje w części garden:(
            • Gość: PARA Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 212.160.106.* 22.06.04, 16:04
              a ja słyszałem,że w kotłowni!!!skandal!!!!
              a na posiłkach zamiast sztućców podają wykałaczki.
              Poco sie tak nakręcać ,przecież jedziecie wypocząć!!!!!!
              A Wy sie nakrecacie kto kogo i kiedy zrobi w c.....
              Poco wogóle kupiliście oferte triady?Za kare?
              Wy już macie nastawienie roszczeniowe,współczuje rezydentom na miejscu.
              U W A G A !!!!!!JEDZIE CHOŁOTA!!!!!
              • 2castro Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 22.06.04, 16:20
                rzeczywiście kanał.Co sie z Tymi ludzmi dzieje?kaszana.Przeciez jak wol jest
                napisane w katalogu,że zbierane jest na konwój i bilety 90 usd od osoby.Jest
                tak i już! ktoś kto kupił i podpisał umowe przyjmuje to do wiadomości i
                akceptuje.Bardzo dokładnie o tym informuje moich klientów(mimo ,że jest jak wół
                napisane)
                Jak tak dalej pojdzie to klient jak zobaczy pod hotelem taniego hot doga to
                będzie oczekiwał zwrotu 100 usd za nieskonsumowaby posiłek w hotelu ,i tak sie
                zwróci wyjazd.
                • Gość: edi Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 19:02
                  Kanał to jest z Triadą skoro zatrudnia takich pracowników jak Ty!Jak wół jest w
                  katalogu napisane że "orientacyjna cena biletów
                  wstępu,konwoju,ochrony,przeprawy łodziami i przejazdu minibusami podczas
                  zwiedzania (Luxor,esna,Edfu,Kom Ombo, Asuan ,Minia ,Kair)-ok.92 usd/os.".
                  Pisze jak wół również,że "przy imprezie 7 dni wypoczynku i 7 dni zwiedzania
                  klienci zobowiązani są posiadać sugerowaną kwotę na opłatę przewodnika
                  lokalnego,konwoju,ochrony,przeprawy łodziami i przejazdy minibusami.Istnieje
                  jednak możliwość indywidualnego zakupu biletów wstępu do zwiedzanych obiektów."-
                  str.16.Lepiej doczytaj!I gdzie to jest napisane w katalogu,że jest zbierane
                  na "konwój"?!Możesz mi podać stronę?
                  To że Triada chce robić swoich klientów w ch... i mówi że pilot pobiera tą
                  opłatę i jest ona konieczna,bo inaczej nie wsiądziecie do autokaru itp.-to
                  wiadomo.Tyle,że dzieje się to bezpodstawnie!Katalog jest integralną częścią
                  umowy(chyba o tym wiesz?)-co wystepuje w katalogu to się bierze pod uwagę...
                  Powinieneś sporo doczytać jeśli jesteś ich pracownikiem.
                  Więcej takich pracowników jak Ty,a Triada zupełnie spadnie na samo
                  dno...Kaszana!Totalna!Współczuję Twoim klientom-(
                  • przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 22.06.04, 19:16
                    najwyzszy czas aby biura turystyczne zaczely wlasciwie traktowac klientow i nie jest to nakrecanie sie na biuro jak ktos wyzej napisal ; a faktocznie Triada jako jedyna pobiera dodatkowe tak wysokie oplaty za rejs ; jest to w pewnym sensie sposob na wyprowadzanie pieniedzy z Polski; kuriozalnym jest co mi uswiadomili rezydenci na miejscu ze kupujesz wyjazd do Egiptu, hotel, rejs, ale przejazd do Luxoru musisz zaplacic na miejscu rezydentowi bo jak nie to do Hurghady na lotnisko nie wrocisz
                    • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 19:47
                      Zgadzam się w 100%!!!Zobaczę co będzie się działo na moim wyjeździe...a to już
                      niedługo.
                      Pozdrawiam,
                      Gośka
                      Ps.Moim zdaniem pobierają za dużo i za autokar i za rejs .Pewnie to jest po
                      prostu wygórowany bakszysz dla pilota...
                      • przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 22.06.04, 19:54
                        Gosiu zobacz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=12994878&a=13647051
                  • 2castro Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 23.06.04, 09:42
                    Nie pracuje w triadzie ,tylko miedzy innymi sprzedaje ich wycieczki-wiec mam
                    spojrzenie bardziej obiektywne niż Ty.Bo jak coś mi sie nie podoba to na ten
                    sam kierunek sprzedam klientowi kogoś innego np.Egipt to EXIM,czy też ALFA.
                    ad. info w katalogu str 160 edycja 1
                    cyt."...Orientacyjna cena biletów wstepu,konwoju,ochrony,przeprawy łodziami i
                    przejazdu minibusami podczas zwiedzania-ok 92 usd.."
                    Szkoda gadać....

• Gość: edi Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:27
                      ...To nie gadaj i lepiej zajmij się obsługą swoich turystów,aby mieli spokojne
                      wakacje.
                      Jeśli sprzedajesz ofertę tego biura,a ja nie to moje spojrzenie jest
                      obiektywne.Ty na tym zarabiasz,masz prowizję od sprzedaży...

PS.Jest już 2 edycja katalogu Triada...i w tym katalogu również nie ma wzmianki
                      na temat tego, że kasa jest zbierana na konwój.I co ?
                      Dane podane zostały właśnie z tego katalogu:cyt."...Orientacyjna cena biletów
                      wstepu,konwoju,ochrony,przeprawy łodziami i
                      > przejazdu minibusami podczas zwiedzania-ok 92 usd.."str.160
                      Natomiast na str. 16 (druga kolumna tekstu na górze)"przy imprezie 7 dni
                      wypoczynku i 7 dni zwiedzania
                      klienci zobowiązani są posiadać sugerowaną kwotę na opłatę przewodnika
                      lokalnego,konwoju,ochrony,przeprawy łodziami i przejazdy minibusami.Istnieje
                      jednak możliwość indywidualnego zakupu biletów wstępu do zwiedzanych obiektów."
                      I co? Można płacić samemu.Więć nie wciskaj kitu,że tak nie jest.W biurze nie
                      mówią o tym swoim klientom,więc turyści płacą z pocałowaniem rąsi, bo nie są
                      świadomi swoich praw.Tekst jest napisany małym druczkiem,ale jest i można
                      doczytać.

• przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 23.06.04, 18:48

edi masz zupelna racje polecam strone Triady www.triada.com.pl/show.php?ID=1088009113x566466450&X=629249021&ZB= jest to oferta rejsu, polecam rubyke " DODATKOWE OPŁATY (płatne na miejscu):
                        wiza - 18 USD (obowiązkowo płatna przy odprawie paszportowej w Egipcie)" jest to jedyna obowiazkowa oplata platna w Egipcie podana przez biuro
                        • Gość: turystka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:54
                          Jadę z Triada 10.07 na rejs i pobyt w Le Meridien. Szukam informacji na temat
                          rejsu, może ktoś juz był z tym biurem na rejsie i może napisać nazwę statku,
                          którym płynał. W katalogu biura nie ma wzmianki o nazwie statku, a wiem, że po
                          Nilu pływa bardzo dużo różnorodnych statków, więc będę wdzięczna za jakkolwiek
                          informację.
                          • przemoa Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? 24.06.04, 15:58
                            Gość portalu: turystka napisał(a):

> Jadę z Triada 10.07 na rejs i pobyt w Le Meridien. Szukam informacji na temat
                            > rejsu, może ktoś juz był z tym biurem na rejsie i może napisać nazwę statku,
                            > którym płynał. W katalogu biura nie ma wzmianki o nazwie statku, a wiem, że po
                            > Nilu pływa bardzo dużo różnorodnych statków, więc będę wdzięczna za jakkolwiek
                            > informację.
                            W I pol. czerwca Triada miala zakontraktowany Akhnaton-a, odbiegajacy znacznie od innych, nie posiadajacy certyfikatu 4*, ale moze po licznych reklamacjach zarzad spolki postanowi to naprawic
            • Gość: Okrutnik Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 22:01
              Cześć. (współczuję parze a może frajerom.) To nie do ciebie Gośka. Niestety
              nie wiem nic na temet przydzielania pokoi, ale dla mnie najbardziej liczy sie
              rafa i to co pod powierzchnia wody. W pokoju to sie zwykle przebywa od 24:00 do
              7:00 więc nie bedzie chyba tak żle. Egipt to też korupcyjny kraj i z "my
              friends" wszystko można załatwić.
              • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 22:20
                Jedziemy też żeby pozwiedzać i poznać choć trochę świat pod
                wodą:snorkeling,nurkowanie.
                Racja!Z "my friends" można wszystko załatwić za odpowiedni napiwek-wiem, bo
                spotkałam się z tym w Tunezji.
                Pozdrawiam
                • Gość: okrutnik Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 23:02
                  rozsdna osobę to aż miło poczytać, w Asuanie też chce wykorzystac bliskość Abu
                  Simbel i wyskoczyc na kolosy za zwrotnik.
                  • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:54
                    Dzięki za miłe słowa.Życzę udanej wyprawy.Na pewno wrażenia będą niesamowite!
                    • Gość: ciotek-bratek Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: 212.160.106.* 24.06.04, 18:26
                      najlepsze wrażenia bedą jak zrobisz kogoś w ch.....
                      • Gość: gośka Re: Triada 7+7 .10.07 Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 21:25
                        Życzę Ci oby Ciebie ktoś zrobił w ch...ciotowaty-bratku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka