Dodaj do ulubionych

kawa urlopowa!

09.08.13, 09:21
A co ! Nadszedl w koncu dlugo oczekiwany :) plan na dzis jechac i wybrsc lodowke, bo staruszka juz niedomaga. A wy jakie plany?
Obserwuj wątek
    • aga_junior Re: kawa urlopowa! 09.08.13, 11:20
      Hej ;)
      U mnie dziś w planie, skończyć przetwory, powynosić ok 100 słoików do piwnicy i posprzątać mieszkanie bo wszystko jest w koprze i pomidorach :)
      M ma mi zrobić nowe półki, w ogóle to wczoraj pomagał mi bardzo w tych pracach słoiczkowych :)
      • anulka-m5 Re: kawa urlopowa! 09.08.13, 11:47
        U mnie pasteryzacja 30 butelek soczku malinowego, i sprzątanie mieszkanka,żeby jutro mieć czas na prace ogrodowe,bo podobno ma byc chłodniej.
        Dziś mam w cieniu 30 stopni w słońcu 46 !
        • alcea3 anulka 09.08.13, 11:59
          30 butelek?? Jakiej pojemnosci?? Niezle:) Z ilu mailn wyszła Ci taka ilosc?? Uwielbiam maliny i sok malinowy!
          • anulka-m5 Re: anulka 09.08.13, 15:59
            Dokładnie 32 butelki takie bobobo frutach i małych kubusiach. A z ilu malin hym... trudno mi określić bo zbieram maliny na bieżąco i wrzucam do zamrażarki do szufladki, a jak mi sie cała szuflada uzbiera mrozonych malinek to wtedy zabieram sie za robienie soku. Wrzucam poprostu mrożone do parownika czy jak tam to kto nazywa i wypływa mi rurką soczek który dosładzam później i przelewam do butelek.

Dodam ze to pierwsza tura moich malinowych soków, bo moje chłopaki w zimie pochłaniają takie ilosci soku tzn herbaty z sokiem ze mi w tym roku brakło i dowoziłam od mamy.

Także znów szuflada wolna i zaczynam zbierać dalej.Dodam że niemam duzo krzaków dlatego też niema za jedym zbiorem z czego robić soku i brudzić garków:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka