Dodaj do ulubionych

Co na kaszel ???

13.11.14, 17:42
Suchy, dudniacy, oskrzelowy podobno ( bylismy u 2 lekarzy ) Kaszel trwa juz 2 tygodnie i NIC nie dziala- inhalacje, oklepywanie, tabletki do ssania, prawoslaz, majeranek itp, spray do gardla i do nosa, zele na klate, soki, miod...
Co u Was dziala ? Duzo ludzi naokolo kaszle, masakra. Mlody nie narzeka, ale najgorzej jest rano...
Obserwuj wątek
    • smolineczka Re: Co na kaszel ??? 14.11.14, 08:47
      mam podobny problem. u nas zaczęło się od zatkanego nosa, robiłam inhalacje solą fizjologiczną, ale po tygodniu sapania w nocy (żadnych innych objawów) zaczęła kaszleć, nic nie poprawiły żadne herbatki lipowe i rumiankowe, miód, syrop prawoślazowy i hascosept, w poniedziałek lekarz przepisał pulmicort do inhalacji dwa razy dziennie w ciągu trzech dni plus dwa razy dziennie flegaminę
      zastanawiałam się nad bańkami - mnie w dzieciństwie tak ratowano, ale Marysi jeszcze nigdy nie stawiałam
      • graculka Re: Co na kaszel ??? 19.11.14, 22:18
        u nas super sprawdza się HERBAPECT JUNIOR i lipa z miodem
    • lee_a Re: Co na kaszel ??? 14.11.14, 12:38
      u nas Supremin i DexaPico. Kilka dni jeden a potem zmiana. Jak kaszel zrobi się mokry to Flavamed wykrztuśnie.
    • yvonne79 Re: Co na kaszel ??? 19.11.14, 23:16
      U nas taki kaszel jest spowodowany alergią i wtedy działają tylko sterydy.
      Bańki można postawić, ale ja bym to najpierw skonsultowała z lekarzem.
      • a090707 Re: Co na kaszel ??? 20.11.14, 08:42
        Dzieki dziewczyny, kaszel juz prawie minal ( u nas tez czesto jest kaszel i katar alergiczny, ale podobno nie tym razem) Boje sie troche sterydow, chociaz zaczelam dawac wlasnie w sprayu do nosa. Jakos musimy to zwalczyc.
        Dzis puki co juz od rana lepimy balwana :) zima na calego.
        • aga_junior Re: Co na kaszel ??? 22.11.14, 09:43
          Bańki na suchy kaszel się nie stawia.
          • smolineczka Re: Co na kaszel ??? 22.11.14, 11:40
            a co sądzicie na temat skuteczności zabłockiej mgiełki solankowej?
            www.doz.pl/apteka/p20689-Zablocka_mgielka_solankowa_jodowo-bromowa_950_ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka