andzia84 22.11.06, 15:56 Byłam dziś na usg i dr pokazał mi serduszko bijące, powiedział że wszystko jest w porządku. O kurczę... prawie się tam popłakałam ze szczęścia w gabinecie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocholita Re: widziałam serduszko!! 22.11.06, 20:03 suuuper Jeszcze wszystko przede mną. Odpowiedz Link
kami-danielito Re: widziałam serduszko!! 22.11.06, 22:50 tak, to jest niesamowite przezycie. Gratulacje!!!! trzymaj sie cieplutko Odpowiedz Link
pipi_bipika Re: widziałam serduszko!! 23.11.06, 11:51 Ja wczoraj też byłam na USG i widziałam serduszko. Takie maleńkie... Bobo ma 17 mm i rośnie zdrowo. Jestem szczęśliwa. A tak z innej beczki - czy podczas p [ierwszej wizyty lekarz też robił Wam cytologię??? Trochę mnie to bolało i przyznam, że trochę teraz się boję czy nie naruszył tam "porządku świata" mojego dziecka... Odpowiedz Link
kami-danielito Re: widziałam serduszko!! 23.11.06, 16:45 ja tez bede miala robiona przy pierwszej wizycie i USG, i nie martw sie, napewno nic nie naruszyl, bez szans, Gratulacje Odpowiedz Link
pipi_bipika Re: widziałam serduszko!! 23.11.06, 16:56 Dzięki Kami! Trzymam teraz kciuki za Twoje badanie. Niech nam dzieci rosną zdrowo! Odpowiedz Link
andzia84 Re: widziałam serduszko!! 24.11.06, 08:24 ja na całe szczęśie miałam robioną cytologię na miesiąc przed zajściem w ciążę i lekarz powiedział że już nie muszę bo właśnie słyszałam że w ciąży to niezbyt miłe badanie Odpowiedz Link
shemreolin Re: widziałam serduszko!! 24.11.06, 10:28 A w zasadzie to na czym to polega? Tzn. ja miałam robiona kiedys cytologię, ale pamietam tylko że mnie lekko zabolało. A tak generalnie to nie wiem co dokładnie robi lekarz w srodku. Czy wsuwa coś w szyjkę? Odpowiedz Link
pipi_bipika Re: widziałam serduszko!! 24.11.06, 11:13 No mnie włożył wielkie, zimne, metalowe wzierniki, rozszerzył je i w to powstałe wgłębienie włożył patyczek i pobrał "materiał" do badania. Bolało mnie to, ale ja generalnie wrażliwa jestem na takie badania. Nawet jak włożył palec i uciskał troszkę na brzuszek, by zobaczyć czy macica jest powiększona, to chciałam go ugryźć albo walnąć z liścia. Odpowiedz Link