Dodaj do ulubionych

Drugie Usg, jestem pełna obaw

14.12.06, 12:25
dzisiaj mam drugie usg, boję sie strasznie, bo poprzednio ciąża obumarła i
właśnie na usg sie o tym dowiedziałam, wydaje mi sie że jestem przygotowana
na wszystko, ale tak szczerze to bardzo się boję, dam znać jak wrócę,
powinnam dziś usłyszec serduszko.
Obserwuj wątek
    • zurawina100 Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 12:29
      ja mam dokładnie tak samo, pierwsza ciąża obumarła, druga OK:) , i dzis idę na
      na USG bo poprzednio nie było jeszcze echa serca, bardzo sie boje, nie potrafie
      myśleć o niczym innym dzisiaj...Trzymam kciuki za Ciebie i siebie. Musi być dobrze:)
      • andzia84 Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 12:43
        Dziewczyny trzymajcie się, ja jestem w podobnej sytuacji i jutro ide na drugie
        usg, widziałam co prawda na pierwszym serduszko, ale boję się czy ono dalej tam
        jest. Ściskam kciuki za siebi ei za Was
        • izoola Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 12:54
          ja ide we wtorek. na wczesniejszym usg widzialam tylko zarodek 7mm,lekarka nic
          nie mowila o serduszku. teraz ide do innego gin, z lepsza aparatura. mam do was
          pytanie, kiedy mialyscie OM? ja 16.10. jak robilam usg w 5tc i 4 dniu to nie
          bylo widac zarodka jeszcze. strasznie sie ucieszylam jak po 2 tygodniach
          zobaczylam dzidzie, ale teraz troche sie obawiam o serducho. czy jesli go nie
          uslysze moge miec jeszcze nadzieje ze bedzie wszystko oki?
    • 76magda76 Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 13:03
      MOja pierwsza ciaza tez byla obumarla, na drugiej wizycie nie bylo akcji serca,
      nie wiem czy przestalo bic, czy nigdy nie zabilo.
      Teraz w 6 tyg 4 dniu uslyszalam serducho, ktore bilo jak dzwon, mimo to ciagle
      mam obawy i ciagle boje sie cieszyc. Wizyte mam dopiero we wtorek, objawow
      ciazowych : ZERO.
      Musi byc dobrze i nie dopuszczajmy innych mysli.
      • kami-danielito Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 14:00
        Trzymam kciuki za Was i wasze maluchy, badzcie dobrej mysli i piszcie
        Musi byc dobrze
        Kami
        • magda7717 Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 14:06
          hej babeczki
          ja tez mialam pierwsza ciaze obumarla
          ale sluchajcie musimy wierzyc ze sie uda
          ja juz jestem po 2 usg i wsz ok, ale denerwowalam sie okropnie za kazdym razem.
          ostatnio mialo byc juz przez brzuch a nic nie bylo widac myslalam,ze umre na tym
          lozku, a moj dr spokojnie ma Pani tylozgiecie macicy wiec nie widac dobrze,
          zrobil dopochwowo o serduszko ok , wszystko ok.
          Trzeba wierzyc ,ze ok
          za kazdym razem jak juz nie czuje piersi to sie boje, za kazdym razem jak lepiej
          sie czuje to sie boje, za kazdym razem jak mnie pobolewa w dole brzucha to sikam
          ze strachu patrzac czy nie mam na majtkach plamien.
          ale Kurza jasna musimy wierzyc ze sie uda !! ja chce wierzyc dlaczego ma sie nie
          udac???????????MUSI mam mdlosci , wymiotuje czasem rano zle sie czuje padam ze
          zmeczenia i kazdy taki objaw mimo wszystko wywoluje u mnie poczucie,ze to
          znaczy,ze malec podskakuje ;-) rosnie
          UWAGA od dzis zadnego strachu !! w lipcu bedziemy pisac ktora co urodzila i jak
          bolalo.calusy musi sie udac
          • ania_f1 Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 14:23
            Dziewczyny, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Musi byc!!!
            • sylpal13 Re: Wróciłam z usg 14.12.06, 15:05
              8 tydz 19 mm serduszko bije! widziałam i słyszałam! Następne usg za miesiąc,
              ale właśnie jak wróciłam to zauważyłam na papierze śluz lekko brązowy, biorę
              duphaston 3 razy dziennie, zobacze jak do jutra nie przejdzie pójdę do lekarza.
              Miesiąc temu też tak miałam, to ponoć moze być w czasie gdy powinna być
              miesiączka. Oby tak było. Buziaczki ogromne przesyłam!
              • zurawina100 Re: Wróciłam z usg 14.12.06, 15:13
                super! cieszę sie bardzo, ja idę dopiero na 19
              • meniaaa Re: Wróciłam z usg 14.12.06, 15:43
                Witajcie, ja tez wczoraj bylam na USG (pierwszym) i widzialam dzidzie, ma 8
                tygodni:-) Doktor pokazal mi dzidzie na monitorku, ale przezycie i widzialam
                jak bije serduszko:-)) Lekarz powiedzial ze zarodek rozwija sie prawidlowo,
                zazywac witaminki i zyc bezstresowo!!! Slyszycie dziewczynki!!! Witaminy i bez
                strasu! POwodzenia!
                • badowimo Do Sylpal 14.12.06, 16:30
                  Gratuluje, ze wszystko dobrze i ciesze sie razem z Toba:)
                  Ja wczoraj tez bylam na badaniu, lekarka powiedziala ze wszystko w porzadku, ze
                  to 8 tydzien, widzialam Bobo z pracujacym serduchem.
                  Bardzo sie ciesze, tymbardziej ze w lipcu poronilam. Tak bardzo chcialabym
                  donosic te ciaze.
                  W nocy tez zauwazylam brazowawy sluz no i oczywiscie jestem w ogromnym stresie,
                  radosc z wczorajszego badania prysla.
                  Mam to pierwszy raz w tej ciazy. Skad wiesz o tych plamieniach jak na okres, od
                  lekarza?
                  Jak dlugo to u Ciebie trwalo w tamtym miesiacu?
                  Pozdrawiam
                  Gabrysia
              • ania_f1 Re: Wróciłam z usg 14.12.06, 17:21
                Sylpal - no to super, że wszystko dobrze! Mam nadzieję, że plamienia przejdą do
                jutra, trzymaj się ciepło!

Badowimo - ja w pierwszej ciąży też na początku mialam takie plamienia brązowe
                i teraz też miałam i niedawno mi się skończyły. Mój lekarz mnie uspokajał, że
                tak może byc, że macica oczyszcza się w pierwszym trymestrze z pozostałości
                różnych i żebym się nie stresowała. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
              • zurawina100 Re: Wróciłam z usg 14.12.06, 21:16
                no i ja tez widziałam bijące serce! Ale się cieszę...
    • ja-goda1 Re: Drugie Usg, jestem pełna obaw 14.12.06, 17:03
      Dziewczyny, bardzo Wam współczuję, bo staram sie sobie wyobrazić, jak to jest
      jak sie ma takie przykre wspomnienia. Wtedy trudniej zaufac, uwierzyć, że
      wszystko bedzie dobrze.
      Tym bardziej gratuluję i cieszę się razem z Wami z tych bijacych , dzielnych
      serduszek.
      Gratuluję!!
      A.
      • sylpal13 Re: A propo plamień 14.12.06, 18:25
        tak lekarka mi mówiła, że to może być od @ która powinna być w tym czasie,
        poprzednio to trwało dwa dni, ale w sumie to na wkładce nic nie widać, tylko na
        papierze, to taki jakby zabarwiony śluz za lekko brązowo, no nic mam nadzieje
        że przejdzie do jutra.
        • ridibunda Re: A propo plamień 14.12.06, 21:37
          Ja mialam niedawno to samo i też mi tak lekarz powieział żeby nie panikować. Na
          pewno bedzie ok czego Tobie i sobie życzę:)
          • a.zaborowska1 Gratuluję 17.12.06, 17:25
            pięknie bijących serduszek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka