Dodaj do ulubionych

Bakterie w moczu

16.02.07, 13:08
Witam!
Jesli wszystko bedzie dobrze, to bede pazdziernikowa mama. Jak narazie zaczal
sie 6 tc. Mam liczne bakterie w moczu i sladowe ilosci bialka. Lekarz zapisal
mi antybiotyk i za tydzien badania kontrolne. Czy ktoras z Was miala podobne
problemy i jest wszystko dobrze?
Po poronieniu strasznie sie boje! To moja druga ciaza.
Obserwuj wątek
    • bermisol Re: Bakterie w moczu 16.02.07, 13:20
      Przesyłam linka do podobnego problemu -poczytaj i napisz moze do autorki tego
      postu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=56632666&a=56632666
      pozdrawiam
      bermisol
    • katx1 Re: Bakterie w moczu 16.02.07, 13:30
      Nie wiem co to za antybiotyk Cię czeka ale zanim go weźmiesz, dowiedz się o
      jego wpływie na dziecko wszystkiego, ja w dzień kiedy wyszedł mi pozytywny test
      dowiedziałam się, że mam ureaplasme, wstępnie gin. powiedział że będę brać
      antybiotyki, ale potem się wycofał, z tej decyzji bo szczególnie Itrymestrze
      mogły zaszkodzić w rozwoju płodu, ten który miałam brać wpływał szczególnie na
      rozwijające się kości głównie zęby, jestem już w 18 ntygodniu i antybiotyku nie
      biorę nadal, zdania lekarzy są podzielone, dentystka absolutnie odradza, a
      ginekolodzy nie mają pomysłu czy większe jest ryzyko uszkodzeń płodu czy
      wywołanie przez tą bakterię przedwczesnego porodu, na razie czekam - wyrok w
      zawieszeniu, ale tak się boje brania leków że raczej wolę nie brać.
      • agnieszka2211 Re: Bakterie w moczu 16.02.07, 13:33
        dzieki! Ja mam Duomox, bezpieczny w ciazy. Rozmawialam kiedys o nim z gin. i
        powiedziala, ze ten mozna. Chyba nie grozi mi poronienie z takimi wynikami?
        • aurinko Re: Bakterie w moczu 16.02.07, 14:27
          Przy pierwszym badaniu moczu wyszły mi bakterie i jakieś azotyny (czy azotany),
          dostałam Duomox i sporą dawkę wit. C. Następny wynik robiony 3 dni po
          antybiotyku był ok. Po 4 tygodniach znów złe wyniki, tym razem dostalam Monural
          jedną saszetkę. Po 3 dniach posiew, znów bakterie :-( Dostałam dawkę 3 x
          Monural i dopiero po tym wyszły mi dobre wyniki. Jednak ginekolog poleciła mi
          do końca ciąży brać dodatkowo witaminę C i Urosept.
          W środę na wizycie dowiedziałam się, że gdyby teraz w posiewie wyszły znowu
          bakterie, to lekarka położyłaby mnie na patologię, bo nie takie niewyleczone
          zakażenia mogą być przyczyną przedwczesnego porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka