Dodaj do ulubionych

sucha skóra..

14.03.07, 12:43

znacie jakies skuteczne sposoby na sucha skórę?..jakis czas temu wystaczala oliwka Johnssona, ale od paru dni nie pomaga nic..skora sucha, napieta, boli i wyglada tez nie za fajnie..a masci z witamina A podobno nie mozna w ciazy stosowac...
Obserwuj wątek
    • sylpal13 Re: sucha skóra.. 14.03.07, 12:49
      Fissan krem (w aptece) jeśli na brzuszek i piersi, a na reszte ciała używam
      Nivea dla skóry suchej i bardzo suchej, polecam gorąco.
      • a.zaborowska1 Re: sucha skóra.. 14.03.07, 15:25
        Ja w tej ciąży tez mam bardzo suchą skór. Kupiłam sobie żel do mycia palmolive
        z kaszmirem nawilżający i smaruję się oliwką. Narazie to wystarcza. Zobaczymy
        co będzie dalej
        • aurinko Re: sucha skóra.. 14.03.07, 17:48
          Mi praktycznie każdy zwykły balsam wystarcza, nie kupuję żadnych
          drogich "rewelacji", ale na Twoim miejscu poszłabym do apteki i poprosiła o
          jakieś próbki, będziesz mogła sprawdzić co Ci najlepiej pasuje.
    • latortura Re: sucha skóra.. 14.03.07, 20:26
      ja uzywam masci z wit. A - tej najzwyklejszej, w aptece za jakies 2 zł ;)
      coprawda teraz mniej ale zimą czesto na buzie,
      niedozwolony jest Retinol ale ta zwykła, która zawira Palmitynian Retynolu jest
      ok
      • latortura Re: sucha skóra.. 14.03.07, 20:27
        aha, no, mi tez wystarczają zwykłe balsamy i oliwka, nie przesusza mi sie
        skóra, nawet brzuch mnie nie swedzi mówiąc szczerze,

jednak kazda skóra inna ...
    • a090707 Re: sucha skóra.. 15.03.07, 18:54
      a ja mam wlasnie najwiekszy problem ze skórą, prawie od początku ciąży swędzi
      mnie i to nie tylko na brzuchu.stosuje oliwke i balsamy do bardzo suchej skóry
      i pomaga, ale na krótki czas niesety, poza tym ciąża bez żadnych dolegliwości
    • kasiakaszuba Re: sucha skóra.. 16.03.07, 18:44
      ja taż mam srasznie suchą skórę i boję się rozstępów, testuję różne kremy,
      raczej te droższe (elancyl, mustela, lierac, avent itp)i uważam , że Mustela
      jest najlepsza (nie jest najdroższa)..ma konsystencę masełka, trochę się lepi
      ale przynosi natychmastową ulgę, jest tam jeszcze krem do bistu w formie
      lotionu, ale najlepszy jest krem...mnie strasznie swędzi ciało, mój mąż mówi że
      w nocy drapię się przez sen po biuście...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka