stop_op 16.03.07, 18:45 W domu mam komp.stacjonarny internet pobieram z kablówki.Jutro kupuje laptopa z wifi.Co mam zrobić by działał internet na obu kompach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: komp+laptop IP: 212.76.40.* 16.03.07, 18:50 Router z wifi, np. Linksys WRT54GC, SMC Barricade2 SMCWBR14-G2 lub coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hopsiup Re: komp+laptop IP: *.chello.pl 16.03.07, 21:25 Jak bedziesz miec farta to może nic nie będziesz musiał majstrować.Może Twój sąsiad ma niezabezpieczoną sieć wifi i będziesz mógł korzystać na laptopie za darmochę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoopla Re: komp+laptop IP: *.acn.waw.pl 16.03.07, 22:04 A jak sasiad bedzie mial farta i nie bedziesz uzywal zadnego szyfrowania to bedzie mial jak na patelni wszystkie twoje przesylane dane - w tym hasla :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: komp+laptop 17.03.07, 21:14 Gość portalu: Hoopla napisał(a): > A jak sasiad bedzie mial farta i nie bedziesz uzywal zadnego szyfrowania to > bedzie mial jak na patelni wszystkie twoje przesylane dane - w tym hasla :) A to o haslach mozesz rozwinac? Bo bardzo ciekawy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoopla Re: komp+laptop IP: *.acn.waw.pl 17.03.07, 21:59 > A to o haslach mozesz rozwinac? Bo bardzo ciekawy jestem. Chodzi o to, ze sasiad moze specjalnie zostawic punkt dostepowy niezabezpieczony liczac na to, ze ktos bedzie z niego korzystal. Wystarczy wtedy zeby sasiad zainstalowal sobie cokolwiek do przechwytywania ruchu w sieci ... ma wtedy jak na patelni wszystko co przesyla ten, kto sie podlaczy. Tylko od jego inwencji zalezy czy pozna hasla, adresy stron itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: komp+laptop 17.03.07, 23:18 Durne hasla do stron www, do poczty e-mail poprzez www, do historii przegladarki itp. Ale juz haslo do konta bankowego nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^_^ Re: komp+laptop IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 21:29 Gość portalu: Hoopla napisał(a): > A jak sasiad bedzie mial farta i nie bedziesz uzywal zadnego szyfrowania to > bedzie mial jak na patelni wszystkie twoje przesylane dane - w tym hasla :) Jasne... koleś nie wie czym podzielić łącze, a będzie odczytywać przesyłane dane w śieci WiFi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoopla Re: komp+laptop IP: *.acn.waw.pl 17.03.07, 22:00 > Jasne... koleś nie wie czym podzielić łącze, a będzie odczytywać przesyłane > dane w śieci WiFi ;] Nie zrozumiales chyba co napisalem - odczytywac moze ktos kto udostepnia punkt dostepowy a nie ten, kto chce podzielic lacze ... Odpowiedz Link Zgłoś