Dodaj do ulubionych

komp+laptop

16.03.07, 18:45
W domu mam komp.stacjonarny internet pobieram z kablówki.Jutro kupuje laptopa
z wifi.Co mam zrobić by działał internet na obu kompach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: komp+laptop IP: 212.76.40.* 16.03.07, 18:50
      Router z wifi, np. Linksys WRT54GC, SMC Barricade2 SMCWBR14-G2 lub coś
      podobnego.
      • Gość: Hopsiup Re: komp+laptop IP: *.chello.pl 16.03.07, 21:25
        Jak bedziesz miec farta to może nic nie będziesz musiał majstrować.Może Twój
        sąsiad ma niezabezpieczoną sieć wifi i będziesz mógł korzystać na laptopie za
        darmochę:-)
        • Gość: Hoopla Re: komp+laptop IP: *.acn.waw.pl 16.03.07, 22:04
          A jak sasiad bedzie mial farta i nie bedziesz uzywal zadnego szyfrowania to
          bedzie mial jak na patelni wszystkie twoje przesylane dane - w tym hasla :)
          • jaki71 Re: komp+laptop 17.03.07, 21:14
            Gość portalu: Hoopla napisał(a):

> A jak sasiad bedzie mial farta i nie bedziesz uzywal zadnego szyfrowania to
            > bedzie mial jak na patelni wszystkie twoje przesylane dane - w tym hasla :)

A to o haslach mozesz rozwinac? Bo bardzo ciekawy jestem.
            • Gość: Hoopla Re: komp+laptop IP: *.acn.waw.pl 17.03.07, 21:59
              > A to o haslach mozesz rozwinac? Bo bardzo ciekawy jestem.

Chodzi o to, ze sasiad moze specjalnie zostawic punkt dostepowy niezabezpieczony
              liczac na to, ze ktos bedzie z niego korzystal. Wystarczy wtedy zeby sasiad
              zainstalowal sobie cokolwiek do przechwytywania ruchu w sieci ... ma wtedy jak
              na patelni wszystko co przesyla ten, kto sie podlaczy. Tylko od jego inwencji
              zalezy czy pozna hasla, adresy stron itd ...
              • jaki71 Re: komp+laptop 17.03.07, 23:18
                Durne hasla do stron www, do poczty e-mail poprzez www, do historii
                przegladarki itp. Ale juz haslo do konta bankowego nie bardzo...
          • Gość: ^_^ Re: komp+laptop IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 21:29
            Gość portalu: Hoopla napisał(a):
            > A jak sasiad bedzie mial farta i nie bedziesz uzywal zadnego szyfrowania to
            > bedzie mial jak na patelni wszystkie twoje przesylane dane - w tym hasla :)

Jasne... koleś nie wie czym podzielić łącze, a będzie odczytywać przesyłane dane
            w śieci WiFi ;]
            • Gość: Hoopla Re: komp+laptop IP: *.acn.waw.pl 17.03.07, 22:00
              > Jasne... koleś nie wie czym podzielić łącze, a będzie odczytywać przesyłane
              > dane w śieci WiFi ;]

Nie zrozumiales chyba co napisalem - odczytywac moze ktos kto udostepnia punkt
              dostepowy a nie ten, kto chce podzielic lacze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka