magda7717 04.05.07, 16:34 no ja chyba mam jak zwykle,ale jakas schiza mnie ogarnela czy moze nie sacza mi sie wody ..;-( jak to sprawdzic wącham i nie umiem tak stwierdzic/jakies testy sa prawda ? moze mnie to uspokoi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 16:42 są jakieś wkładki do kupienia w aptece ale ponoć okrutnie drogie. Ja jak miałam podejrzenie że sączą mi sie wody powiedziałam na wizycie u ginki i ona jakimś appierkiem mi zbadała, który zabarwiłby się gdyby to były wody, okazało sie ze to upławy, tylko takie wodniste. Jak będziesz na wizycie powiedz lekarzowi niech sprawdzi, ja sie po tym bardzo uspokoiłam. Odpowiedz Link
magda7717 Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 16:48 ale co myslisz,ze spokojnie mam poczekac do wtorku? kurcze co rusz mnie opanowuje jakas inna schiza;-) patrzylam cena 51 zl do przezycia Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 17:13 Stawiam na schizę. Od początku ciąży mam więcej upławów niż tradycyjnie, więc już się przyzwyczaiłam. Po prostu częściej zmieniam wkładki i już. Twoje skojarzenia z wodami pewnie wynikają z fakty że upławy w ciąży są faktycznie takie bardziej płynne. Myślę, że spokojnie możesz poczekac do wtorku, a za te 50 zł kupic coś fajnego dla córeczki:) Chyba, że do tej pory upławy były skąpe, a teraz jest faktycznie bardzo wilgotno. Chociaż i w tym przypadku prędzej podejrzewałabym infekcję niż sączące się wody. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link
magda7717 Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 17:45 oo czesc Aga!! ;-) kurde pojechalam do apteki po test ,ale po drodze zadzwonilam do mojego doktora i tak gdyby to byl plyn owodniowy to moglabym wykrecac wkladke ( uff) ale ze uplawy maja troche sluzu to doktor kazal lezec do poniedzialku , bo moze szyjka sie otwiera ( choc teraz jak schiza przeszla mysle sobie,ze te uplawy sa takie jak zwykle) ;-) dziekuje za uspokojenie. dobrze ,ze zadzwonilam do doktora Odpowiedz Link
a090707 Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 17:57 ja tydzien temu tez wpadlam w panike przez uplawy.byly bardziej wodniste, ale lekarz stwierdzil, ze to nie wody plodowe i kazal polezec.im blizej konca tym wiecej obaw, trzymaj sie Odpowiedz Link
magda7717 Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 18:01 ale jak fajnie,ze to nie tylko ja jestem taka debilna ;-) ( bez urazy) heh Odpowiedz Link
kalipowa Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 18:59 a nie prosciej i taniej isc na IP w jakimkolwiek szpitalu i powiedziec, ze chce sie sprawdzic czy to wody? Poleją wkladke takim specjalnym plynem i jesli zabarwi sie na niebiesko to bedzie znaczylo, ze wody. Odpowiedz Link
bobimax Re: duzo upławów macie ?? 04.05.07, 19:14 oj Madzia ,Madzia chyba Ci się nudzi w domku :)). Nie myśl tyle bo zwariujesz. Korzystaj z ładnej pogody i ciesz się życiem. Odpowiedz Link