joaska_29 Re: naciskanie na pęcherz 10.05.07, 16:08 Za szybko nacisnęłam enter - sorki. Dziewczyny czy Wy tez tak macie ? - moja Mała leży juz główką na dół i chyba uciska mi pęcherz. Biegam do łazienki co chwila i tylko parę kropelek :-( Na szczęście żadne zapalenie pęcherza to chyba nie jest bo nic mnie nie szczypie, mocz - wyniki są prawidlowe. Ale kurcze - juz mnie to lekko wkurza! Odpowiedz Link
izoola Re: naciskanie na pęcherz 10.05.07, 16:17 mnie tak uciska kilka razy dziennie, ale wiem ze to mala i tak naprawde wcale mi sie nie chce siusiu wiec nie latam do kibelka a staram sie przetrzymac bo za chwilke przechodzi:) Odpowiedz Link
anulka-m6 Re: troche to jest męczące.... 10.05.07, 16:30 Zanm też ten ból hehe, normalnie cobym dwa łyki picia nie wypiła to za moment do łazienki, i pare kropelek i za niedłógo to samo, Mama tak dopiero od kilku dni a juz jestem wykonczona bieganiem o łazienki, pasuje pampersa założyc i siedziec sobie spokojnie:P Ale nie martwcie sie wytrzymamy wszystko:] Odpowiedz Link
agasar79 Re: naciskanie na pęcherz 10.05.07, 16:31 Chodzę ciągle do łazienki od samego początku, chyba zaczęło się tydzień po zapłodnieniu, już wtedy wiedziałam że jestem w ciąży ;) Jak jadę na większe zakupy to tylko do dużych supermarketów, gdzie jest toaleta :) Najgorzej jest w nocy, a jak próbowałam wstrzymywać to bolał mnie pęcherz i wtedy szczypało, więc pozostało mi kilkanaście razy dziennie odwiedzać łazienkę, chyba się już do tego przyzwyczaiłam :))) Wyniki moczu również miałam zawsze dobre. Odpowiedz Link
asia-ch Re: naciskanie na pęcherz 10.05.07, 17:47 Ja tak mam prawie od samego poczatku bo maluszek jest nisko. :-) Odpowiedz Link
edzia.79 Re: naciskanie na pęcherz 14.05.07, 19:26 a ja kazdej nocy wstaje do toalety co godzine z zegarkiem w reku.widocznie jak spie na boku to uciskam mala a do tego jeszcze pelen pecherz ktory jej przeszkadza-wiec z calej sily zaczyna mnie walic i wtedy nie ma mocnych trzeba wstac i pedzic do ubikacji. Odpowiedz Link
lipcowa_mama_2007 Re: naciskanie na pęcherz 15.05.07, 10:46 U mnie to samo od samego początku aż do teraz. Zresztą zawsze nawet przed ciążą byłam często sikająca ale teraz to już jakieś apogeum siusiania. Odpowiedz Link
muminki211 Re: naciskanie na pęcherz 15.05.07, 13:49 Niestety. W pierwszym trymestrze było bardzo intensywnie. W drugim się troche uspokoiło, ale od tygodnia (już teraz 29 tydzień - trzeci trymestr), to po porstu jak cieknący kranik :(. Najgorzej to w nocy, bo człowiekowi się spać chce a tu pieć razy dosłownie gonie to łazienki.Czytałam gdzies, że lepiej moczu nie trzymać, tylko biegać to toalety bo trzymanie moczu źle wpływa na macice. Na ile jet to prawda a gazetowa porada muszę zweryfikować do lekarza. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: naciskanie na pęcherz 15.05.07, 18:00 ja bym nawet nie dala rady wsztrzymac mocz bo jak jest zbyt pelny pecherz to mala dowali jeszcze ze dwa kopniaki i nie ma sily trzeba leciec Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: naciskanie na pęcherz 16.05.07, 14:51 To nieodłączna przyjemność ciążowa :-)) Odpowiedz Link