enya81 26.06.07, 17:30 Dziewczyny już założyłam taki wątek na Ciąża i Poród, ale nie było odzewu. Doradźcie jaki kupić termometr, bo są takie rozbieżności cenowe, że naprawdę nie mam pojęcie jakimi kryteriami się kierować. Podpowiedzcie:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 17:39 ja polecam Braun elektroniczny w media markt kosztuje około 24 zł, można mierzyć w pupci pod paszką i w buzi Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 18:08 Dla takiego maluszka to spokojnie może być normalny, bo jest najdokłądniejszy a dziecko na tyle cierpliwe że spokojnie można mu takim zmierzyć. Schody zaczynają się później. Mojej kilkumiesięcznej córeczce już się nie dało takim zmierzyć dlatego kupiliśmy taki do ucha - najlepsze jest w nim to, że mierzy się szybko, można zmierzyć temperaturę w czasie snu i nie ma problemu jak trzeba często mierzyć (a u dzieci temperatura często 'skacze'). Nie jest tak dokładny - są różnice w pomiarach, ale tu 0,3 stopnia nie mają aż takiego znaczenia więc dla nas to był dobry zakup. Myślę, że spokojnie możesz kupić zwykły w aptece a potem zobaczyć czego ty i twoje dziecko potrzebujecie. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 18:11 my mamy taki do ucha, firmy braun, typ 6022 Odpowiedz Link
ridibunda Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 18:12 My mamy jakiś zwyczajny elektroniczny, nie wiem nawet jakiej firmy i mierzył inaczej niż rtęciowy. Chciałam kupić jakiś lepszy w sklepie medycznym, a pani która tam sprzedaje stwierdziła że nie ma różnicy między takim za 20 zł a 120, wszystkie mierzą trochę inaczej i trzeba po prostu wziąć na to poprawkę. Tak więc nic specjalnego nie kupujemy. Odpowiedz Link
anneau BRAUN 26.06.07, 19:04 Ja bardzo długo używałam rtęciowego i mierzyłam Majce temperaturę w pupie.... aż do pierwszej bardzo poważnej choroby - gdy mała nie dała sobie zmierzyć temperatury w ten sposób - była zbyt rozdrażniona gorączką i całą chorobą żeby grzecznie leżeć bez pieluchy przez kilka minut. Kupiłam jakiś tani e(dom...cośtam czy thermodom... nie pamiętam dokładnie) ale podawał jakieś absurdalne temperatury - więc go wyrzuciłam. Teraz mam BRAUN Thermoscan model 6023 - do mierzenia temperatury w uchu. Kosztował ok 130 pln. Mierzenie trwa kilka sekund i nawet najbardziej rozdrażnionemu dziecku można zmierzyć temp. - dlatego gorąco polecam :) Odpowiedz Link