Dodaj do ulubionych

Jaki termometr dla Maluszka?

26.06.07, 17:30
Dziewczyny już założyłam taki wątek na Ciąża i Poród, ale nie było odzewu. Doradźcie jaki kupić termometr, bo są takie rozbieżności cenowe, że naprawdę nie mam pojęcie jakimi kryteriami się kierować. Podpowiedzcie:)
Obserwuj wątek
    • sylpal13 Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 17:39
      ja polecam Braun elektroniczny w media markt kosztuje około 24 zł, można
      mierzyć w pupci pod paszką i w buzi
    • monikaj21 Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 18:08
      Dla takiego maluszka to spokojnie może być normalny, bo jest najdokłądniejszy a
      dziecko na tyle cierpliwe że spokojnie można mu takim zmierzyć. Schody
      zaczynają się później. Mojej kilkumiesięcznej córeczce już się nie dało takim
      zmierzyć dlatego kupiliśmy taki do ucha - najlepsze jest w nim to, że mierzy
      się szybko, można zmierzyć temperaturę w czasie snu i nie ma problemu jak
      trzeba często mierzyć (a u dzieci temperatura często 'skacze'). Nie jest tak
      dokładny - są różnice w pomiarach, ale tu 0,3 stopnia nie mają aż takiego
      znaczenia więc dla nas to był dobry zakup.
      Myślę, że spokojnie możesz kupić zwykły w aptece a potem zobaczyć czego ty i
      twoje dziecko potrzebujecie.
    • azbestowestringi Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 18:11
      my mamy taki do ucha, firmy braun, typ 6022
    • ridibunda Re: Jaki termometr dla Maluszka? 26.06.07, 18:12
      My mamy jakiś zwyczajny elektroniczny, nie wiem nawet jakiej firmy i mierzył
      inaczej niż rtęciowy. Chciałam kupić jakiś lepszy w sklepie medycznym, a pani
      która tam sprzedaje stwierdziła że nie ma różnicy między takim za 20 zł a 120,
      wszystkie mierzą trochę inaczej i trzeba po prostu wziąć na to poprawkę. Tak
      więc nic specjalnego nie kupujemy.
      • edzia.79 Re: enya 26.06.07, 18:25
        juz masz odpowiedzi na swoim watku,w tym moja :))
        • anneau BRAUN 26.06.07, 19:04
          Ja bardzo długo używałam rtęciowego i mierzyłam Majce temperaturę w pupie....
          aż do pierwszej bardzo poważnej choroby - gdy mała nie dała sobie zmierzyć
          temperatury w ten sposób - była zbyt rozdrażniona gorączką i całą chorobą żeby
          grzecznie leżeć bez pieluchy przez kilka minut.
          Kupiłam jakiś tani e(dom...cośtam czy thermodom... nie pamiętam dokładnie) ale
          podawał jakieś absurdalne temperatury - więc go wyrzuciłam.
          Teraz mam BRAUN Thermoscan model 6023 - do mierzenia temperatury w uchu.
          Kosztował ok 130 pln. Mierzenie trwa kilka sekund i nawet najbardziej
          rozdrażnionemu dziecku można zmierzyć temp. - dlatego gorąco polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka