Dodaj do ulubionych

swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZMAM

27.06.07, 19:53
noo nadal boli mnie krocze
stosuje to i tamto ale boli i piecze.. czym smarujecie?
Obserwuj wątek
    • f3f Re: swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZM 27.06.07, 20:22
      słyszałam, ze jak piecze przy siusianiu to, żeby w trakcie siusiania polewać
      sobie krocze delikatnym strumieniem wody (naczynie z woda trzymac koło sedesu).
      Rozrzedzony mocz tak nie podrażnia.
    • boazeria Re: swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZM 27.06.07, 20:50
      Polozna mowila zeby tantum rosa rozrobic w butelce 0,5 wody z dziubkiem jak dla
      sportowcow i polewac w trakcie. A na lezaco namoczyc gaze i przykladac.
    • bobimax Re: swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZM 27.06.07, 20:57
      W pierwszej ciąży położna poradziła mi okłady z rumianku i podmywanie też
      rumiankiem i mi faktycznie pomogło. Złagodziło obrzęk i ból.
    • monikaj21 Re: swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZM 27.06.07, 21:16
      Możesz spróbować okładów z lodu (zawiniętego np w ręcznik) - ulga jest wielka
      choć nie długotrwała :)
    • magda7717 Re: swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZM 27.06.07, 21:38
      tantum rosa nic nie daje
      stosuje pantenol ale kurcze nadal boli buu
    • boazeria Re: swedzi i piecze i ciagle pobolewa....dla JUZM 28.06.07, 10:06
      Slyszalam jeszcze zeby sikac pod prysznicem. Woda niweluje kwasny mocz ktory
      podraznia rane.
      Jeja juz sie zaczelam bac naciecia :-) Moja mama nas troje urodzila i nigdy nie
      slyszala o nacieciach. Po powrocie ze szpitala normalnie lazila, siedziala,
      prala, sprztala, gotowala i nic jej nie bolalo. Z drugiej strony wle miec
      ladnie rozciete i zszyte krocze niz brzydko pekniete.
    • lilianak1 RYWANOL i WIETRZENIE 28.06.07, 12:35
      Ostatnio rozmawiałam z lekarzem i on polecił rywanol, kilka razy dziennie robić
      okłady, ale nie chodzić z nimi, jeśli dysponujesz małą miseczką możesz w nią
      siadać (w rywanol). No i wietrzenie krocza, ile się da. Z ziołowych może być
      też kora dębu, ale to słabo pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka