ingapol 11.07.07, 14:17 może to głupie pytanie, ale ja naprawdę nie wiem, a nie chcę mi się szukać na innym forum instrukcji wyparzania butelek i smoczków proszę, napiszcie jak to zrobić. Zaznaczam, że zamierzam zrobić to w zwykłym garnku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_n20 Re: wyparzanie 11.07.07, 14:24 ja gotuję wodę w czajniku, do garnka wrzucam smoczek i butelke rozkręconą i zalewam go wrzatkiem po 3 min wyjmuję i gotowe tak robiłam przy starszaku i teraz tez tak mam zamiar robic no chyba że są inne metody wyparzania to chetnie poczytam Odpowiedz Link
atenette Re: wyparzanie 11.07.07, 14:26 Ja robie to wedlug instrukcji z ksiazki, ktora dostalam do swojej poloznej. Butelki wkladam do garnka i gotuje przez 10min., smoczki gotuje 3min. Odpowiedz Link
ingapol Re: wyparzanie 12.07.07, 10:36 dziewczyny przedstawiły dwa zupełnie inne sposoby więc podbijam watek, może jeszcze ktoś się wypowie Odpowiedz Link
musia79 Re: wyparzanie 12.07.07, 11:01 Ja również gotowałam ( w garnku) butelki 10 min a smoczki 3 min - według zaleceń pediatry i położnej, w miarę jak synek rósł skracałam czas gotowania, gdy miał ok. 6 m-cy butelki i smoczki zalewałam już tylko wrzątkiem na ok. 10 min - teraz też zamierzam tak robić Odpowiedz Link