Dodaj do ulubionych

Do JUZ MAM :)

18.07.07, 09:55
Dziewczyny mam pytanie, jak spia wasze dzieci?? Tzn w czym lub pod czym:)
Kladziecie je do lozeczka tylko w rozku, czy uzywacie kolderki? a co z poduszka?? Jestem bardzo ciekawa.
Obserwuj wątek
    • lee_a Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:13
      ja jeszcze w dwupaku, ale z tego co wiem - na pewno wywalic poduszke i
      kolderke. Tylko rozek i to z tych cienszych. A moja mama ktora dwoje dzieci
      urodzila w lipcu mowi, ze zawijala tylko w pieluche flanelowa (rozkow wtedy
      nikt nie znal, byly tylko kocyki).
      • patrice7 Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:18
        wlasnie tez mi sie tak wydawalo ze takie malenstwo to tylko w rozku ale wiem ze niektorzu stosuja i kolderke i podusie
        • dmgr Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:21
          Ja na początku kłądłam w rozku i pod kołdrę (bez poduszki) ale jak jest tak
          ciepło to w samym rożku, próbowałam pod kocykiem ale się skopuje i wierci jak
          jest zawinięty w rożek to lepiej śpi, noworodki podobno lubią byc ciasno
          zawiniete jak w brzuchu.
        • bobimax Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 11:35
          Miałam podusię ale ją odłożyłam na zaś. Śpi na materacyku lekko uniesionym do
          góry pod główką (ręczniki pod materacem). A w nocy śpi ze mną, bo ją karmię i
          nie muszę wstawać wtedy śpi na dużej poduszce też uniesionej i przykrywam
          kocykiem.
    • azbestowestringi Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:30
      kuba spi ze mna w lozku, poniewaz czesto przesikuje pieluche to spi na zlozonym
      reczniku, na to jest polozona cienka pielucha, taka sama cienka pielucha jest
      przykryty. pierwszy tydzien przespal w tobolku, ale poniewaz nie drapie sie
      jakos strasznie po twarzy to z tobolka narazie zrezygnowalam i czeka na gorsze
      czasy :)
    • ab_78 Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 11:45
      Vincent spi z nami w lozku, na plaskim, bez poduszki i bez kolderki, ubrany
      aktualnie w body i przykryty pieluszka bo ukrop jest nawet w nocy.
      • patrice7 bobimax 18.07.07, 11:50
        wlasnie tez myse o tym zeby podniesc troszke materacyk przy glowe ponoc to b. dobry pomysl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka