patrice7 18.07.07, 09:55 Dziewczyny mam pytanie, jak spia wasze dzieci?? Tzn w czym lub pod czym:) Kladziecie je do lozeczka tylko w rozku, czy uzywacie kolderki? a co z poduszka?? Jestem bardzo ciekawa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lee_a Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:13 ja jeszcze w dwupaku, ale z tego co wiem - na pewno wywalic poduszke i kolderke. Tylko rozek i to z tych cienszych. A moja mama ktora dwoje dzieci urodzila w lipcu mowi, ze zawijala tylko w pieluche flanelowa (rozkow wtedy nikt nie znal, byly tylko kocyki). Odpowiedz Link
patrice7 Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:18 wlasnie tez mi sie tak wydawalo ze takie malenstwo to tylko w rozku ale wiem ze niektorzu stosuja i kolderke i podusie Odpowiedz Link
dmgr Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:21 Ja na początku kłądłam w rozku i pod kołdrę (bez poduszki) ale jak jest tak ciepło to w samym rożku, próbowałam pod kocykiem ale się skopuje i wierci jak jest zawinięty w rożek to lepiej śpi, noworodki podobno lubią byc ciasno zawiniete jak w brzuchu. Odpowiedz Link
bobimax Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 11:35 Miałam podusię ale ją odłożyłam na zaś. Śpi na materacyku lekko uniesionym do góry pod główką (ręczniki pod materacem). A w nocy śpi ze mną, bo ją karmię i nie muszę wstawać wtedy śpi na dużej poduszce też uniesionej i przykrywam kocykiem. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 10:30 kuba spi ze mna w lozku, poniewaz czesto przesikuje pieluche to spi na zlozonym reczniku, na to jest polozona cienka pielucha, taka sama cienka pielucha jest przykryty. pierwszy tydzien przespal w tobolku, ale poniewaz nie drapie sie jakos strasznie po twarzy to z tobolka narazie zrezygnowalam i czeka na gorsze czasy :) Odpowiedz Link
ab_78 Re: Do JUZ MAM :) 18.07.07, 11:45 Vincent spi z nami w lozku, na plaskim, bez poduszki i bez kolderki, ubrany aktualnie w body i przykryty pieluszka bo ukrop jest nawet w nocy. Odpowiedz Link
patrice7 bobimax 18.07.07, 11:50 wlasnie tez myse o tym zeby podniesc troszke materacyk przy glowe ponoc to b. dobry pomysl Odpowiedz Link