Dodaj do ulubionych

Espumisan + Lacidofil

02.08.07, 16:37
Dziś byłam z małym u pediatry - problem bolący brzuszek ( gazy, kolka? -
rozpaczliwe krzyki i zginanie nóżek, twardy brzuszek). Mam podawać dziecku
Espumisan i Lacidofil - czy ktoś stosował taką "kurację" i z jakim skutkiem?
Obserwuj wątek
    • moni_30 Re: Espumisan + Lacidofil 02.08.07, 18:58
      Mój Julianek skończył 1,5 miesiąca. Z kolkami walczymy od 3 tygodnia jego życia
      i "przetestowaliśmy" już większość dostępnych na rynku preparatów na kolkę
      (esputicon, infacol, bobotic, plantex, herbatki koperkowe a nawet sprowadzony z
      Niemiec Sab Simplex)i powiem szczerze, one tylko trochę łagodzą objawy kolki ale
      jej nie eliminują (u mojego dziecka, bo może u innego pomagają) Wczoraj byłam u
      mojego ginekologa i kiedy pytał o małego wspomniałam mu o kolkach i powiedział
      mi, że tak naprawdę jak dziecko ma kolkę to musi to przejść i skończy sie sama
      około 3 miesiąca życia.U mojego Julianka dodatkowo pediatra stwierdził
      nietolerancję laktozy, wiec brzuszek boli go prawie non stop. Zmieniliśmy mleko
      na bebilon nieskolaktozowy (bo niestety nie karmię piersią) i jak narazie dużej
      różnicy nie widzę, ale stosuję je dopiero kilka dni, wiec zobaczymy jak będzie
      dalej. Zyczę powodzenie w walce z kolką!!! Oby do 3 miesiąca!!!!
      • iwaolej Re: Espumisan + Lacidofil 02.08.07, 23:53

u mnie przy starszaku w/w rzeczy nie pomagały. Zbawieniem okazała się gripe
        water :) Teraz z chęcią podam małemu ale trzeba odczekac az dzidzia skończy
        miesiąc :)

Pozdrawiam
    • netka6666 Re: Espumisan + Lacidofil 02.08.07, 21:42
      Zgodzę się z przedmówczynią; te kropelki mało co dają. Mój synuś zawsze się
      biedak nałyka powietrza przy cycusiu. Więcej pomaga mu leżenie na brzuszku.
      Pomagamy mu też przyginając nóżki do brzuszka. Puszcza wtedy bąką za bąkiem i
      jest lepiej. Czekamy na ten 3 m-c. Dziś skończył dopiero pierwszy....
      • nika1201 Re: Espumisan + Lacidofil 03.08.07, 09:17
        Położna poradziła mi, żeby w czasie ataku płaczu potrzymać małego w wiaderku z
        ciepłą wodą na niego działa i świetnie potem śpi, trzymam go pod paszkami a on
        odbija się nożkami od dna , rozluźnia się brzuch, polecam
        • f3f Re: Espumisan + Lacidofil 03.08.07, 09:31
          mój ma jeszcze nie wygojony pępek - ale jak mu odpadnie to wypróbujemy
    • lee_a Re: Espumisan + Lacidofil 04.08.07, 11:33
      mi tesciowa przywiozła siemię lnianie - na zaparcia, na mnie świetnie działa,
      nie mam problemów z zaparciami i myślę, że małej też to pomaga. Wiem, że moja
      mała jeszcze nie ma kolek a wzdęcie przerobiliśmy tylko raz - po szpitalnej
      zupie z kalafiorem, ale może warto wypróbować to siemię?
    • klarysa007 Re: Espumisan + Lacidofil 04.08.07, 20:28
      Naszej Księżniczce esputicon pomógł ... na szczęście, bo nie wiadomo, która z
      nas bardziej płakała. Nie mogłam patrzeć jak zwija się i krzyczy, a ja nie mogę
      nic zrobić :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka