bubunia1 30.10.07, 14:01 Dziewczyny, mam takie pytanie - czy Maluchom sprawdza się jakoś wzrok? Kiedy? Mój mąż ma wadę wrodzoną - niespójność soczewki - odziedziczył po tacie i ciekawi jesteśmy czy Mała też ma wadę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia19813 Re: wzrok 30.10.07, 14:06 tez zaczęłam sięnad tym zastanawiac, moja Zuzia zezuje, teraz już mniej, ale tez chciałam iść z nią do okulisty ale mąż odradził. Kiedys widziałam malutkie dzieciaczki u okulisty, chyba w wiekku naszych maluchów. Odpowiedz Link
bubunia1 Re: wzrok 30.10.07, 14:08 co do zezowania to chyba to mija ok 6 miesiąca - gdzieś to czytałam. Odpowiedz Link
yoopi1 Re: wzrok 30.10.07, 17:32 Hej! Tak, maluchom takim jak nasze sprawdza się wzrok, zwłaszcza jeśli w rodzinie występują wady lub choroby oczu. My przy okazji zabiegu sondowania kanalika usłyszeliśmy diagnozę - astygmatyzm. Mamy powtórzyć badanie w 10 m-cu życia dziecka. Jeśli to tego czasu wada się nie cofnie samoistnie córunia będzie nosiła okulary aby ją skorygować. Zatem polecam wizytę u dobrego okulisty. P.S. Wcześniejszy okulista żadnej wady nie wykrył więc dobry lekarz jest tutaj chyba sprawą kluczową. Odpowiedz Link