ingapol 26.11.07, 23:35 dziewczyny, doradźcie na co zwracać uwagę przy zakupie aparatu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannakw Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 00:33 My własnie kulpilismy nowy bo stary (Trust) padł, wybór padł na FUJIFILM S5700, 10x optical zoom, 7,1 mg pixels,cena ok 600 z sklepie internetowym, dobrze oceniany w rankingach, zdjecia super, przy wyborze ważny jest zoom - to z praktyki, troche mniej mega pixele - to wg mnie. Zdjecia robione tym aparatem sa w w sygnaturce- zobacz jak zrobiłam zachód słonca z okna w domu, dla mnie wystarczajacy.Polecam Odpowiedz Link
asia19813 Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 08:29 ja mam fujifilm fine plex S5600 i jestesmy bardzo zadowoleni Odpowiedz Link
babajagaa Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 09:17 My mamy sony stary bo stary juz chyba z 5 lat albo wiecej ma,2xoptical zoom,3,2 mega pixeli niby na dzisiajsze czasy zadna rewelka ale kiedys to bylo cos...no i zdjecia caly czas robi ladne,teraz chcemy kupic lustrzanke. Odpowiedz Link
aga_n20 Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 09:39 Ja mam Canona powershotA75 i jestem z niego zadowolona na tamte czasy co go kupowałam to był bardzo doradzany przez ludzi i na forum. ja zanim wybrałam to duzo czytałam o aparatach rozmawiałam z różnymi ludxmi porównwałam z innymi firmami. teraz znów sie zastnawiam nad aparatem i chyba prawdopodobnie tez bedzie canon ale to musze poogladac co mają w swojej ofercie Odpowiedz Link
ewlinp Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 10:05 u mnie szwagier jest fotografem i mówi że najważniejsze to cyfrowa stabilizacja obrazu i mozliwość robienia zdjęć seriami (bo później można wybrać najlepsze ) on sam poleca nikony, ma nam wybrać coś za niedługo. pozdrawiam :) Odpowiedz Link
joasia83m Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 10:39 ja jestem za canonami, mam canona s1 i jest super, ale sa jeszcze lepsze. jakbym miala dzis kupowac kupila bym canona s3, a gdyby mi sie w kieszeni przelewalo to canona s5, jesli chodzi o cyfrowki- polecam, ale i mi marzy sie lustrzanka Odpowiedz Link
azi81 Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 11:36 Generalnie musisz sobie postawic pytanie czy chcesz robic zdjecia czy pstrykac fotki?? Zalezy na czym ci zalezy.No i cena jaka ma byc maksymalna? Słuchaj jestem fotografem z wykształcenia i co nie co wiem.WIec jesli okresli mniej wiecej na czym ci zalezy przy robieniu fotek i do jakiej ceny ma ten aparacik byc to poszperam i wysle wyczerpujaca odowpiedz :) Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: azi81 - cyfrowa lustrzanka 06.04.08, 13:31 Pomóż w wyborze aparatu! Szukam czegoś ok 2500zł. Zdjęcia robię na własny użytek, ale chciałabym żeby jakość i efekty były jak najlepsze. Znalazłam taki www.komputronik.pl/Aparaty_cyfrowe/Sony/CyberShot/seria_A100__lustrzanka_cyfrowa/Sony_Alpha_A200__obiektywy_Sony_DT_18_70_mm_i_AF_70_300_mm/pelny,id,51308/ co o nim sądzisz? Odpowiedz Link
babajagaa Re: azi81 - cyfrowa lustrzanka 06.04.08, 20:04 My wlasnie taki chcemy kupic,zdjecia widzialam robi zajebiste tylko patrz na cene najtanie w Fotojokerze kupisz 1888zl dzisiaj widzialam. Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: azi81 - cyfrowa lustrzanka 07.04.08, 01:55 To ja w UK kupie jeszcze taniej, ale czy na pewno ten?! Sama nie wiem, skoro zachwalasz to muszę się nad nim zastanowić:) Odpowiedz Link
azi81 Re: aparat cyfrowy 27.11.07, 11:37 to jeszcze raz ja :) tu masz stronke ktora ci pomoze mam taka nadzieje :) www.fizykon.org/Pfc_kupujemy_aparat.htm A jak cos to pisz do mnie postaram sie pomoc :) Tylko pisz na poczte gazetowa Pozdrawiam Odpowiedz Link
lilianak1 Re: aparat cyfrowy 07.04.08, 08:42 też mam ten problem, a opinie na forach są różne. Chyba się zdecyduję na jakiegoś canona. Odpowiedz Link